Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klus met Plus genomineerd voor landelijke prijs 'De Jonge 100'

Klus met Plus genomineerd voor landelijke prijs 'De Jonge 100'

KRUININGEN - Bas van de Kruisweg (19) uit Kruiningen en Jordi van der Meijden (20) uit Oostdijk zijn met hun initiatief Klus met Plus in de race voor de landelijke prijs 'De Jonge 100'.

Dit is een lijst van de 100 duurzaamste jonge koplopers van Nederland.

Eenzaamheid

Bas en Jordi zijn anderhalf jaar geleden gestart met het koppelen van jongeren aan eenzame ouderen door hen klussen in en om het huis te laten doen. Zo zet stichting Klus met Plus zich in om de eenzaamheid in Zeeland te verminderen.

200

Klus met Plus is begonnen als studieproject en Bas en Jordi hebben het initiatief na hun opleiding voortgezet. 'Momenteel zijn er meer dan 200 jongeren aangemeld bij Klus met Plus', laten de twee weten. 'Zij zijn inzetbaar om in heel Zeeland klussen uit te voeren die ouderen niet meer zelf kunnen of willen doen. Denk hierbij aan de dagelijkse klussen, zoals ramen zemen, tuinieren en boodschappen doen.

Stemmen

Door op Klus met Plus te stemmen via de website van De Jonge 100, maakt het Zeeuwse duo kans op de landelijke prijs. De Jonge 100 is een onderscheiding voor ondernemers, sporters en andere inspirerende 18- tot 25-jarigen die de wereld met hun initiatief of talent mooier maken. Bas en Jordi nemen het voor de prijs op tegen bekende namen, zoals Davina Michelle, Donny van de Beek, Bram Krikke, Snelle en Matthieu van der Poel.

Meer uit Reimerswaal

Vrachtwagen vast in berm bij rotonde Vierwegen

KAPELLE - Een Poolse vrachtwagen met ruim dertig ton uien is maandagavond vast komen te zitten in de berm bij de rotonde van de Vierwegen bij Kapelle.

16 uur geleden
Oudste inwoner Reimerswaal, Han Bogaard, blaast 102 kaarsjes uit

KRABBENDIJKE - Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal bracht vrijdag in Krabbendijke een bezoek aan Han Bogaard om hem te feliciteren met zijn verjaardag. Han mag zich met zijn 102 jaar de oudste inwoner van gemeente Reimerswaal noemen. 

21 uur geleden
Lezersfoto van de week komt deze keer uit Yerseke Moer

KAPELLE - De rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Reimerswaalse & Kapelse Bode wordt deze eer opgesierd door een foto van Annie van Es uit Kapelle.

2 dagen geleden
Open dag zaterdag bij KNRM Hansweert

HANSWEERT - KNRM-reddingstation Hansweert opent haar deuren tijdens de reddingbootdag op zaterdag 25 mei.

5 dagen geleden
Eenzaamheid is echt niet nodig in Reimerswaal

KRUININGEN - Eenzaamheid is echt niet nodig in de gemeente Reimerswaal. Stichting Senioren Reimerswaal is er voor u! Met de doelstelling, het bevorderen van de zelfstandigheid maatschappelijke integratie en participatie van senioren zonder winstoogmerk. Een en ander geven wij gestalte door het stimuleren, ondersteunen en organiseren van activiteiten op sociaal cultureel en recreatief gebied.

5 dagen geleden
Subsidie voor cultuurprojecten Zeeuwse jongeren

KAPELLE/KRUININGEN - De provincie Zeeland kent zes projecten uit de Impuls Jongerencultuur subsidie toe. Projecten van Cine Zee, Nacht van de Nacht Middelburg, Royal Flush Vlissingen en Stringtogether krijgen samen in totaal 114.720 euro. 

6 dagen geleden
Dijkversterking Hansweert levert nieuwe rotonde op

HANSWEERT - Het zat al langer in de planning, nu is het zover: een nieuwe rotonde in Hansweert aan de Boomdijk. 'Vanwege de dijkversterking is het noodzakelijk om een veilige rotonde te maken voor al het verkeer', laat het waterschap weten. In de week van 3 juni start de aanleg en die duurt naar verwachting zo'n twee maanden. De nieuwe rotonde komt te liggen op de huidige kruising van de Boomdijk met de Eendracht en de Kanaalstraat.

1 week geleden