Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klomppop heeft programma voor festivalweekend rond

Klomppop heeft programma voor festivalweekend rond

OVEZANDE - De organisatie van het Klomppop Festivalweekend heeft ruim een maand voor het driedaagse festival de laatste namen bekend gemaakt. Het gaat vooral om de theaterartiesten, die zondag in de straten van Ovezande zijn te zien.

Op de laatste dag van het festival is er echter ook volop plaats voor muziek. Zo treedt ‘s middags Herman Brock jr. and The Brockettes op. De linkshandige gitarist uit Terneuzen heeft de laatste jaren naam gemaakt met zijn bluegrass- en bluesmuziek. Hij stond op verschillende grote podia, maar was nog nooit in Ovezande te zien. Andere bands die zondag op het nieuwe mainstage staan de Tante Joke Karaoke Band, Staal met Glazen, U18 met Jiri11 en DJ Nikki.

Stuntmuzikanten

De zondag staat echter vooral bekend om het straattheater. Tussen de braderiekramen, foodtrucks en kleedjes met oude spullen van kinderen uit het dorp treden artiesten op uit binnen- en buitenland. Noah, stuntmuzikanten Stenzel en Kivits, Back-up Theater, Dolle Pret, Krijmfresj, Hendrick-Jan de Stuntman en Merel Kamp en Goma zijn enkele van de artiesten die zijn te zien.

Volgens de organisatie is de vuurshow van Chris Blaze een spektakel dat je niet mag missen en zullen bezoekers verrast zijn door de metalfanfare Blaas of Glory en orgelman Eugene.

Serieus

De theaterartiesten zullen op zondag bij menig bezoeker een lach op het gezicht toveren, maar op zaterdag is er op het festivalterrein ook al genoeg te lachen. De Oâlles Loco-tent is bedoeld voor de minder serieuze kant van het festival.

De gastheren zijn DJ Timski en Meezing Mark. Enkele van de artiesten die op het podium staan zijn DJ’s Lex en Suus en Sandstorm en zanger Kafke. Bijzonder is het optreden van weerman Jos Broeke, die (weer)plaatjes draait. In de avonduren komt zanger Bart van Dishoeck uit Tilburg langs om het feestje naar een hoogtepunt te brengen.

Tim Knol

De grote namen en opkomende talenten staan vrijdag en zaterdag op het mainstage en in de Spectra-tent. De organisatie heeft dit jaar oude bekenden geboekt zoals Claw Boys Claw, Tim Knol en de Raggende Manne en bekende namen zoals Maan, die met haar band optreedt, rapper Fresku en het veelbelovende Indian Askin.

Mainstage

De organisatie heeft een nieuwe mainstage-tent en deelt het sportterrein in Ovezande op een andere manier in. De nieuwe tent wordt op zo’n manier geplaatst dat het terras en grasveld meer betrokken zijn bij de optredens. Het publiek heeft bovendien beter zicht op het podium. De eetkramen en foodtrucks krijgen een pleintje bij de ingang van het festivalterrein. Het Klomppop Festivalweekend is op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 mei. Er zijn zowel dagkaarten als weekendkaarten te koop.

Voor meer informatie, zie www.klomppop.nl.

Meer uit Beveland

Muziekfeest op het plein op woensdag 12 juni in Goes

GOES - Op de Grote Markt in Goes wordt woensdagavond 12 juni een feestje gebouwd tijdens Muziekfeest op het Plein. De toegang is gratis.

15 uur geleden
Bennet Passenier en Pieter Corbijn: 'Marinus en Jacob laten ons ons eigen gang gaan'

SEROOSKERKE - Na een aantal jaar een goede basis te hebben gelegd, werd het een half jaar geleden officieel: Bennet Passenier en Pieter Corbijn namen de Hubo in Serooskerke over van Jacob en Marinus Passenier. Zij deden een stap terug en Bennet en Pieter staan nu aan het roer. Hoe kijken ze terug op het eerste half jaar als eigenaren van hun Hubo? Bennet: ,,We zijn precies verschillend en daardoor past het zo goed."

18 uur geleden
Meisje op fiets aangereden door bedrijfsbus in Goes, bestuurder aangehouden

GOES -  De bestuurder van een bedrijfsbusje is vrijdagmiddag aangehouden nadat hij betrokken was bij een aanrijding met een fietsster. Het slachtoffer hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

21 uur geleden
Openstelling subsidie Gebiedsgerichte Aanpak Wonen

MIDDELBURG - Vanaf 11 april 2024 kunnen gemeenten subsidie aanvragen voor het toekomstbestendig maken van bestaande woningen of nieuwsbouw, in combinatie met het verbeteren van de openbare ruimte.

1 dag geleden
Kennisevent voor Zeeuwse ondernemers bij De Mythe in Goes

Op dinsdag 16 april organiseren de Bevelandse gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal in samenwerking met Zeeland Business een gratis kennisevent voor (startende) ondernemers in Goes. Het event wordt gehouden bij Theater De Mythe en bestaat uit een ondernemersmarkt, meerdere workshops en diverse interactieve presentaties. Toegang voor dit event is kosteloos.

1 dag geleden
Vriendinnendagen met heerlijk lenteweer in Goes

GOES - Het weerbericht belooft een heerlijke voorjaarseditie van de Vriendinnendagen in Goes. Vrijdag en zaterdag is er veel te doen in en om de binnenstad.

1 dag geleden
Zeeuwen terug uit Den Haag: 'Een mooie dag, maar we zijn er nog niet'

HEINKENSZAND/DEN HAAG - Een delegatie van zo'n zestig Zeeuwen heeft demissionair minister Rob Jetten van Energie en Klimaat woensdag de Zeeuwse voorwaarden overhandigd voor grote energieprojecten, zoals nieuwe kerncentrales. Jetten zegde toe er voor de zomervakantie inhoudelijk op te reageren. "We kunnen spreken van een mooie dag", concludeerde de Borselse burgemeester Gerben Dijksterhuis bij thuiskomst, "maar we zijn nog niet klaar."

2 dagen geleden