Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klokgelui bemoedigt inwoners Reimerswaal

Klokgelui bemoedigt inwoners Reimerswaal

KRUININGEN - In verschillende Reimerswaalse dorpen waren woensdagavond een kwartier lang de kerkklokken te horen. “We luidden ze als bemoediging voor de inwoners in deze zorgelijke tijden”, vertelt voorganger Leen de Ronde van de Protestantse gemeente Kruiningen. Woensdag 25 maart en woensdag 1 april klinken ze weer.

Het is een initiatief van de gezamenlijke kerken in de gemeente Reimerswaal om het klokgelui van 19.00 tot 19.15 uur te laten klinken, als hart onder de riem in deze coronacrisis. “De Johanneskerk in Kruiningen heeft een mooi carillon”, vertelt dominee De Ronde over het ontstaan van de blijk van medeleven, die is overgewaaid elders uit het land. “We hadden overleg met het college van burgemeester en wethouders en vertegenwoordigers van andere kerkgenootschappen en iedereen vond het een mooi idee.”

Verbondenheid

Daarmee was er woensdag klokgelui in Kruiningen, Yerseke, Hansweert, Waarde, Krabbendijke en Rilland te horen. “Misschien begreep niet iedereen meteen de boodschap, maar we kregen positieve reacties op het klokgelui. Het voelde als een teken van verbondenheid en zo is het ook bedoeld.” Kerkklokken luiden ook voor gevaar. “Onze boodschap is daarnaast een waarschuwing dat het belangrijk is om ons aan de corona-regels te houden.” 

Touwen

De Ronde wilde samen met de koster naar ‘zijn’ Johanneskerk gaan om de klokken te luiden, maar dat bleek niet nodig. “Ik werk hier nu zo’n jaar en ben nog niet in de kerktoren geweest, omdat die niet in eigendom is van de kerkelijke gemeente, maar van de burgerlijke gemeente. De klokken zijn op afstand te bedienen, maar ik hoop dat ik nog eens aan de touwen mag trekken, want dat lijkt me een voorrecht.”


 

Meer uit Reimerswaal

Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

2 dagen geleden
Politie deelt 135 boetes uit tijdens verkeerscontrole

KRUININGEN - De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden met inzet van onder meer een touringcar op de snelweg A58 in Zeeland. Ze heeft 135 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen, maar vooral het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het besturen van de auto.

3 dagen geleden
Yersekenaar zwaait met 'vuurwapen' bij verkeersruzie in Kruiningen

KRUININGEN - De politie heeft vrijdag een 23-jarige man uit Yerseke aangehouden, omdat hij een vuurwapen tevoorschijn zou hebben gehaald bij een verkeersconflict in Kruiningen. Na onderzoek blijkt het te gaan om een nepwapen dat op het oog niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, aldus de politie.

3 dagen geleden
Genieten van langsvarende reus

HANSWEERT - Donderdagavond is het containerschip MSC Loreto over de Westerschelde gevaren. Dat trok op diverse plaatsen langs het water publiek. 

3 dagen geleden
Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle buitengebied Reimerswaal

KRUININGEN - De politie heeft donderdag samen met andere partijen een grote controle gehouden in het buitengebied van de gemeente Reimerswaal. ‘Er zijn geen strafbare feiten geconstateerd’, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

3 dagen geleden
Brandweer Kruiningen zet deuren open voor publiek

KRUININGEN - De brandweerpost in Kruiningen houdt dinsdag een open avond voor het publiek.

4 dagen geleden
Ons Genoegen in Kapelle bestaat 115 jaar

KAPELLE - Muziekvereniging Ons Genoegen in Kapelle bestaat 115 jaar. De club doet niet veel aan jubileumactiviteiten, maar blijft druk om de vereniging en het bespelen van muziekinstrumenten op de kaart te zetten bij jongeren. ‘’De aanwas van nieuwe jeugd is de reden dat we al zo lang bestaan’’, zegt voorzitter Jacomien Burgs-Van Willegen. ‘’Daar zetten we dit jaar nog meer op in.’’ 

4 dagen geleden