Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kloetingse Esther bestiert zwerfboekenkast: ‘Eén boek reisde helemaal naar Friesland!’

Kloetingse Esther bestiert zwerfboekenkast: ‘Eén boek reisde helemaal naar Friesland!’

KLOETINGE - Boekenkastjes met tweedehands lectuur vrolijken op steeds meer plaatsen het straatbeeld op. En ze hebben nog een educatieve en sociale functie ook. Minibiebjes zijn kastjes met tweedehands boeken die je kunt ruilen, lenen of meenemen, bijvoorbeeld bij Esther Ziekman in Kloetinge. 

Minibiebjes hangen soms aan gevels van huizen of aan een paal in de tuin. Boekenliefhebbers kunnen er gratis nieuwe boeken ontdekken of van uitgelezen boeken afkomen. Esther Ziekman (35) uit Kloetinge weet als gastouder hoe belangrijk lezen en voorlezen is voor de taalontwikkeling van kinderen. “Helaas heeft niet iedere ouder geld om goede boeken te kopen, daarom leek een minibieb met kinderboeken me leuk.” Ze knutselde eerst een kistje voor gratis boeken. Die had een klep bovenop en dat was met regen niet handig. Een zwager hielp haar een boekenkastje op wieltjes te maken, maar die rolde geregeld weg. Toen was het tijd voor een echte ‘Kinderruilboekenkast’ op een stevige paal in haar voortuin in Kloetinge. “Ik werk samen met Kinderzwerfboek.nl. Zij geven eens per jaar een boekenpakket.” Verder vult ze zelf de boeken aan. “Er zijn gelukkig ook veel ouders die boeken geven. Laatst kreeg op het schoolplein een doos mooie boeken, toen ik mijn dochtertje ophaalde.” Ze pasten prima in de bakfiets en komen nu in de minibieb. Esther checkt elk boek dat binnenkomt en plakt er een Kinderzwerfboeken-sticker in. Je kunt dan de reis van de boeken volgen. “Eén van ‘mijn’ boeken reisde helemaal naar Friesland!”

Meer uit Beveland

Profibike Goes: Nieuwe winkel met bekend gezicht

GOES - Heel goed bereikbaar, direct naast een afrit van de A58 bij Goes kun je sinds een jaar terecht bij Profibike. Raoul de Regt is de vestigingsmanager van deze fietsenwinkel en ziet veel bekenden als klant de winkel binnenstappen.

21 uur geleden
Hennepkwekerij met 173 planten ontdekt in Buys Ballotstraat Goes

GOES - In een woning aan de Buys Ballotstraat in Goes heeft de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij met 173 planten aangetroffen.

23 uur geleden
Landelijke pinstoring zorgt voor lange rijen en drukte

BEVELAND - Door een landelijke pinstoring is er een flinke drukte ontstaan in supermarkten en andere winkels. Rond 18.00 uur kwamen er duizenden meldingen binnen op AlleStoringen.nl. 

1 dag geleden
Groene wimpel en zes blauwe vlaggen voor Noord-Beveland

WISSENKERKE - Ook dit jaar doet Noord-Beveland het goed tijdens de uitreiking van de Blauwe Vlag. Binnen de gemeente ontvangen vijf jachthavens de Blauwe Vlag, waarvan een met de Groene Wimpel. Ook het Banjaardstrand bij Kamperland krijgt een Blauwe Vlag. 

1 dag geleden
Hevige regenval veroorzaakt wateroverlast in Borssele

BORSSELE - Vanuit verschillende plaatsen in Zeeland komen meldingen binnen van wateroverlast door de langdurige regenval. Onder meer in Borssele is de brandweer in actie gekomen.

1 dag geleden
Jaarmarkt Borssele belooft zaterdag spectaculaire demonstraties

BORSSELE - Het dorpshart van Borssele is zaterdag weer het sfeervolle decor van de gezellige jaarmarkt.

2 dagen geleden
Hoedekenskerke behoudt haar basisschool, De Regenboog verhuist naar andere onderwijskoepel

HOEDEKENSKERKE - Goed nieuws in Hoedekenskerke. Na zo'n anderhalf jaar van onzekerheid is het definitief: basisschool De Regenboog blijft bestaan. 

3 dagen geleden