Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

KLM had zijn vluchten naar Tel Aviv vorige maand juist hervat. De luchtvaartmaatschappij staakte die vluchten eerder na de aanslagen van Hamas in Israël op 7 oktober en het uitbreken van de oorlog in de Gazastrook.

In de loop van april werden de vluchten vervolgens opnieuw enige tijd gestaakt. Dat kwam omdat Iran tientallen drones afvuurde op Israël. Later achtte KLM de situatie wel weer veilig genoeg om naar Tel Aviv te vliegen.

Cyprus

Toch was de situatie nooit helemaal terug bij het oude. Momenteel, dus tot eind juni, worden de vluchten uitgevoerd met een speciale tussenstop op de luchthaven van Larnaca op Cyprus. Daardoor hoeft er geen bemanning in Israël te overnachten.

Waarom KLM de vluchten precies opnieuw wil schrappen, wordt uit de woorden van een woordvoerster niet helemaal duidelijk. In de veiligheidssituatie lijkt weinig veranderd. Bovendien gaat het besluit om Tel Aviv opnieuw te mijden pas in juli in. Maar door de oorlog is de vraag naar vluchten naar Israël mogelijk wel teruggelopen.

Omboeken of geldrestitutie

"Klanten met een vliegticket van/naar Tel Aviv en een reisdatum tussen 1 juli en 31 augustus worden omgeboekt of krijgen hun geld terug", laat de woordvoerster weten. Uit de reisplanner op de website van KLM valt op te maken dat reizigers in juli bijvoorbeeld met een overstap in Parijs nog wel in Tel Aviv kunnen komen.

Meer uit Financieel

Franse hotels klagen Airbnb aan om oneerlijke handelspraktijken

LISIEUX (ANP/AFP) - Verschillende Franse hotels hebben een rechtszaak aangespannen tegen Airbnb. Het verhuurplatform wordt van oneerlijke handelspraktijken beschuldigd. Het gaat dan bijvoorbeeld om het niet innen van toeristenbelasting of het plaatsen van advertenties die niet voldoen aan de regels voor het verhuren van woningen. De hotels eisen een schadevergoeding van ruim 9 miljoen euro.

11 minuten geleden
AI-chipbedrijf Nvidia zet opmars voort op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Nvidia zette donderdag de opmars voort op de aandelenbeurzen in New York, waar beleggers terugkeerden na een vrije dag. Nvidia werd dinsdag al 3,5 procent meer waard en kreeg er nu 2,5 procent bij. De ontwerper en verkoper van chips voor kunstmatige intelligentie (AI) profiteert van de sterke opmars van AI en is inmiddels het waardevolste bedrijf ter wereld. Dinsdag bereikte Nvidia al een beurswaarde van ruim 3,3 biljoen dollar en haalde daarmee Microsoft en Apple in.

43 minuten geleden
Ook Greenchoice rekent kosten voor terugleveren zonnestroom

ROTTERDAM (ANP) - Greenchoice gaat net als meerdere andere energieleveranciers kosten in rekening brengen voor de hoeveelheid stroom die klanten met zonnepanelen terugleveren aan het net. Op die manier wil de energieleverancier zijn klanten stimuleren om zonne-energie direct te verbruiken.

53 minuten geleden
Meer reizigers op Schiphol in vakantiemaand mei dan jaar eerder

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol verwelkomde in vakantiemaand mei bijna 7 procent meer reizigers dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bijna 6 miljoen passagiers reisden van, naar of via de luchthaven. De meesten gingen naar Spanje, Groot-Brittannië, Italië en de Verenigde Staten.

1 uur geleden
Duitse economieminister Habeck betreurt stuklopen TenneT-deal

SEOUL (ANP/DPA) - De Duitse minister voor Economische Zaken Robert Habeck is teleurgesteld dat gesprekken over de aankoop van het Duitse deel van netbeheerder TenneT zijn geklapt. Donderdag werd bekend dat de Duitse regering onderhandelingen over zo'n deal definitief stopzet, omdat er te grote begrotingsproblemen zijn.

2 uur geleden
Knot: goede argumenten voor ECB-rentebesluiten per kwartaal

MILAAN (ANP/BLOOMBERG) - President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) zegt dat er goede argumenten zijn voor de Europese Centrale Bank (ECB) om per kwartaal een rentebesluit te nemen. Ieder kwartaal publiceert de ECB namelijk nieuwe prognoses over de economische groei en inflatie in de eurozone en dat biedt de centrale bank in Frankfurt meer informatie om het monetaire beleid op te baseren, aldus Knot, die spreekt van een "sterke zaak" hiervoor.

2 uur geleden
FNV ziet ook getreiter bij ministerie van Justitie en Veiligheid

DEN HAAG (ANP) - Ook op het ministerie van Justitie en Veiligheid is de werkvloer niet veilig, concludeert FNV na onderzoek. De vakbond baseert zich op een enquête onder bijna 2000 ambtenaren. Ongeveer de helft van de ondervraagden zegt in het afgelopen jaar te maken te hebben gehad met "grensoverschrijdend gedrag".

2 uur geleden