Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KLM start dienstverlening Zuid-Korea weer op, Japan nog onbekend

KLM start dienstverlening Zuid-Korea weer op, Japan nog onbekend

AMSTERDAM (ANP) - KLM gaat weer vliegen op Zuid-Korea. De maatschappij vliegt met ingang van zaterdag weer naar Seoul. Dat zal vanaf maandag een dagelijkse vlucht zijn, waarbij de vluchten op sommige dagen ook gecombineerd zullen worden met ofwel Shanghai, ofwel Hangzhou in China. Over het opstarten van vluchten naar Japan gaf KLM nog geen duidelijkheid. Dat wordt nog onderzocht.

KLM kan vanwege de sancties geen gebruik meer maken van het Russische luchtruim. Tot en met donderdag werden daarom geen vluchten naar bestemmingen in Zuid-Korea, Japan en China uitgevoerd, omdat naar Azië doorgaans ook door het Russisch luchtruim wordt gevlogen.

In de nieuwe dienstregeling is besloten via Kazachstan om Rusland heen te vliegen. De heenvluchten duren daardoor 1,5 uur langer. Terug neemt de reis 2 uur en 25 minuten langer in beslag. KLM zegt op 13 maart vanwege de Paralympische Spelen eenmalig een vlucht naar Beijing uit te voeren via Zuid-Korea.

Omvliegen

KLM benadrukt dat omvliegen ook extra kosten met zich meebrengt. De extra kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals windrichting en belading. De maatschappij kan daar naar eigen zeggen geen vaste getallen aan hangen. Vooralsnog zullen deze extra kosten geen effect hebben op te ticketprijzen, omdat die met name door de marktontwikkelingen worden bepaald.

KLM vloog tot de sluiting van het Russische luchtruim veertien keer per week van en naar bestemmingen in China, Japan en Zuid-Korea. Daarbij was de frequentie al lager in vergelijking met de situatie van voor de coronacrisis vanwege de crisis en de beperkingen die nog in veel landen gelden.

Meer uit Financieel

Inflatie en Amerikaanse schuldenplafond in beeld bij beleggers

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers hebben de blik komende week gericht op inflatiecijfers uit verschillende Europese landen. Ook het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt donderdag een eerste raming van de cijfers over mei bekend. Maar er zal ook nog voldoende aandacht uitgaan naar de Verenigde Staten. Het Witte Huis en de Republikeinen sloten daar weliswaar een principe-akkoord over het schuldenplafond, maar dat moet nog door zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat worden geloodst.

9 uur geleden
Schuldenplafond VS mogelijk omhoog tot na volgende verkiezingen

CAMP DAVID/WASHINGTON (ANP) - De Democratische president Joe Biden en de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, hebben in principe een akkoord bereikt over het verhogen van het schuldenplafond van de staat en het beperken van uitgaven van de federale overheid, volgens verscheidene media. De deal betreft de komende twee jaar en in 2024 zijn er presidentsverkiezingen.

12 uur geleden
Sky: Britse overheid werkt aan maximumprijzen basisvoedsel

LONDEN (ANP) - De Britse regering werkt aan plannen om voor bepaalde basisproducten in de supermarkt een maximale prijs te stellen, schrijft nieuwssite Sky News. Het zou om een plan gaan waar supermarktketens op vrijwillige basis aan mee kunnen doen. Onder meer brood en melk zouden daardoor goedkoper moeten worden. Het plan zou moeten helpen om de hoge inflatie in het Verenigd Koninkrijk te helpen bestrijden.

14 uur geleden
Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

18 uur geleden
BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

1 dag geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

1 dag geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

1 dag geleden