Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KLM start dienstverlening Zuid-Korea weer op, Japan nog onbekend

KLM start dienstverlening Zuid-Korea weer op, Japan nog onbekend

AMSTERDAM (ANP) - KLM gaat weer vliegen op Zuid-Korea. De maatschappij vliegt met ingang van zaterdag weer naar Seoul. Dat zal vanaf maandag een dagelijkse vlucht zijn, waarbij de vluchten op sommige dagen ook gecombineerd zullen worden met ofwel Shanghai, ofwel Hangzhou in China. Over het opstarten van vluchten naar Japan gaf KLM nog geen duidelijkheid. Dat wordt nog onderzocht.

KLM kan vanwege de sancties geen gebruik meer maken van het Russische luchtruim. Tot en met donderdag werden daarom geen vluchten naar bestemmingen in Zuid-Korea, Japan en China uitgevoerd, omdat naar Azië doorgaans ook door het Russisch luchtruim wordt gevlogen.

In de nieuwe dienstregeling is besloten via Kazachstan om Rusland heen te vliegen. De heenvluchten duren daardoor 1,5 uur langer. Terug neemt de reis 2 uur en 25 minuten langer in beslag. KLM zegt op 13 maart vanwege de Paralympische Spelen eenmalig een vlucht naar Beijing uit te voeren via Zuid-Korea.

Omvliegen

KLM benadrukt dat omvliegen ook extra kosten met zich meebrengt. De extra kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals windrichting en belading. De maatschappij kan daar naar eigen zeggen geen vaste getallen aan hangen. Vooralsnog zullen deze extra kosten geen effect hebben op te ticketprijzen, omdat die met name door de marktontwikkelingen worden bepaald.

KLM vloog tot de sluiting van het Russische luchtruim veertien keer per week van en naar bestemmingen in China, Japan en Zuid-Korea. Daarbij was de frequentie al lager in vergelijking met de situatie van voor de coronacrisis vanwege de crisis en de beperkingen die nog in veel landen gelden.

Meer uit Financieel

Kikker Energie verhoogt tarieven toch niet zomaar

DEN HAAG (ANP) - Energiebedrijf Kikker Energie belooft na druk van de toezichthouder klanten met een vast contract niet zonder hun toestemming over te zetten naar een duurder contract. Brieven en e-mails die het bedrijf op 1 juli aan circa 13.000 klanten heeft verstuurd, worden ingetrokken.

26 minuten geleden
Muziekconcern achter Taylor Swift verliest bijna kwart beurswaarde

AMSTERDAM (ANP) - Muziekconcern Universal Music Group (UMG) heeft donderdag bijna een kwart aan beurswaarde verloren op een negatief gestemd Damrak. Het grootste platenlabel van de wereld, met populaire artiesten als Taylor Swift, Billie Eilish, Drake en Ariana Grande, kwam een dag eerder met tegenvallende omzetcijfers. Het aandeel van UMG eindigde 23,5 procent in de min.

1 uur geleden
Bijna 111.000 huishoudens krijgen steun uit Noodfonds Energie

ROTTERDAM (ANP) - Bijna 111.000 huishoudens krijgen steun voor het betalen van hun energierekening, ruim twee keer zoveel als vorig jaar. Dit meldt het Tijdelijk Noodfonds Energie, na het beoordelen van bijna alle subsidieaanvragen.

2 uur geleden
Ford onderuit op Wall Street na teleurstellende cijfers

NEW YORK (ANP) - Ford is donderdag hard onderuitgegaan op de aandelenbeurzen in New York. De Amerikaanse autofabrikant boekte afgelopen kwartaal meer omzet dan verwacht. De winst viel echter veel lager uit dan voorzien door hogere garantiekosten voor problemen met oudere modellen. Volgens financieel topman John Lawler hoopt Ford met de recente kwaliteitsverbeteringen de garantiekosten in de toekomst te verlagen. Het aandeel werd bijna 17 procent lager gezet.

3 uur geleden
Deutsche Bahn schrapt komende jaren zo'n 30.000 banen

BERLIJN (ANP/DPA) - Deutsche Bahn (DB) schrapt komende vijf jaar zo'n 30.000 banen, oftewel ruim een tiende van het totale personeelsbestand. Dat heeft financieel directeur Levin Holle gezegd nadat de Duitse spoorvervoerder een miljardenverlies over de eerste helft van dit jaar wereldkundig had gemaakt. Vooral bij de administratieve functies moeten er veel mensen uit.

3 uur geleden
Macron trakteert zakenelite, waaronder Musk, op olympische lunch

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Franse president Emmanuel Macron is aan de vooravond van de opening van de Olympische Spelen gaan lunchen met een aantal grote internationale zakenlieden, onder wie Tesla-topman Elon Musk. Macron probeert hen ervan te overtuigen dat de huidige politieke wanorde in Frankrijk niet zal leiden tot een vijandiger bedrijfsklimaat.

4 uur geleden
Miljard verlies voor vervoerder Deutsche Bahn in eerste halfjaar

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Duitse staatsspoorbedrijf Deutsche Bahn (DB) heeft in de eerste helft van dit jaar een nettoverlies van 1,2 miljard euro geleden. In die zes maanden kampte de vervoerder onder meer met stakingen en weersextremen. In de eerste helft van 2023 bedroeg het verlies nog 71 miljoen euro.

4 uur geleden