Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KLM moet omvliegen door sluiten luchtruim Niger

KLM moet omvliegen door sluiten luchtruim Niger

SCHIPHOL (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Enkele vluchten van luchtvaartmaatschappij KLM moeten omvliegen na het sluiten van het luchtruim boven Niger. Reizigers zijn daardoor gemiddeld zo’n vijftien tot twintig minuten langer onderweg, laat een woordvoerster weten.

Het gaat onder meer om de vluchten van en naar Johannesburg en Kaapstad, aldus de zegsvrouw. Ook reizigers in en uit de richting van de Ugandese stad Entebbe zijn iets langer onderweg. Passagiers op vluchten van en naar de Ghanese hoofdstad Accra en de Nigeriaanse stad Lagos ervaren in mindere mate last van omvliegen, vertelt de woordvoerster.

De militaire junta in Niger besloot het luchtruim boven het land zondagavond voor onbepaalde tijd te sluiten. Dat besluit, dat het bewind aankondigde op de nationale televisie, werd genomen vanwege de dreiging van een interventie in Niger.

Air France en British Airlines

Air France heeft als gevolg van het besluit vluchten van en naar Ouagadougou in Burkina Faso en Bamako in Mali opgeschort tot vrijdag. Ook vluchten van British Airlines worden omgeleid. Het Duitse ministerie van Defensie noemde het besluit van de junta een tegenslag voor het Duitse leger, dat militairen in buurland Mali heeft. Het sluiten van het luchtruim bemoeilijkt het terugtrekken van hen, aldus een woordvoerder.

Niger is niet het enige Afrikaanse land waarboven het luchtruim gesloten is. Er zijn ook beperkingen van kracht boven Soedan en Libië.

Meer uit Financieel

Opnieuw onrustig tijdens demonstratie bij Duitse Teslafabriek

GRÜNHEIDE (AFP/ANP) - Bij de Teslafabriek in Grünheide, iets ten oosten van Berlijn, is het opnieuw tot aanvaringen gekomen tussen demonstranten en de politie. Ook de voorbije dagen was het er onrustig.

5 uur geleden
FT: importheffingen VS voor elektrische auto's China flink omhoog

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering is van plan de importheffingen voor elektrische auto's afkomstig uit China flink te verhogen. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. Nu ligt die heffing nog op 25 procent, maar volgens de bronnen gaat dat tarief omhoog naar 100 procent.

12 uur geleden
Internet Starlink-satellieten verstoord door zonnestorm

HAWTHORNE (ANP/RTR) - De satellieten van Starlink, een onderdeel van Elon Musks ruimtebedrijf SpaceX, hebben last van de geomagnetische storm die de aarde teistert. Starlink waarschuwt zaterdag voor "verminderde service" van de internetverbindingen die de satellieten verzorgen. "Ons team onderzoekt dit", meldt het bedrijf op zijn website.

13 uur geleden
Luchthavens ruziën over voeren naam 'San Francisco'

SAN FRANCISCO (ANP/AFP) - Twee luchthavens in de Amerikaanse staat Californië hebben onenigheid over het gebruik van 'San Francisco' in hun naam. San Francisco International Airport (SFO) is het niet eens met de nieuwe naam van San Francisco Bay Oakland International Airport (OAK). Volgens dat eerste vliegveld is die nieuwe naam verwarrend voor reizigers.

13 uur geleden
Bronnen: Apple en OpenAI dicht bij deal over ChatGPT op iPhones

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Apple zit dicht bij het sluiten van een overeenkomst met OpenAI over het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) op Apple-apparaten. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Als de deal rondkomt, zal OpenAI bepaalde functies van zijn populaire chatbot ChatGPT beschikbaar stellen voor onder meer iPhones.

15 uur geleden
Bloemenplatforms verkopen niet meer Moederdagboeketten dan in 2023

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders bestellen niet meer boeketten voor Moederdag dan ze vorig jaar deden, verwachten bloemenplatforms Fleurop en Topbloemen.nl. Wel geven mensen volgens de organisaties meer geld uit per bestelling en kiezen ze vaker voor boeketten die niet alleen uit rozen bestaan. Komende zondag is het Moederdag.

16 uur geleden
Lingeriemerk Victoria's Secret in trek bij beleggers Wall Street

NEW YORK (ANP) - Victoria's Secret was vrijdag in trek bij beleggers op de aandelenbeurzen in New York. Het lingeriemerk meldde op basis van voorlopige cijfers dat de verkopen in het afgelopen kwartaal minder sterk zijn gedaald dan gevreesd. Dit bericht werd beloond met een koerswinst van 5,3 procent op Wall Street.

1 dag geleden