Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KLM bouwt ook Europees netwerk verder af

KLM bouwt ook Europees netwerk verder af

AMSTERDAM (ANP) - KLM bouwt haar Europese netwerk verder af, nu de maatschappij vanwege het nieuwe coronavirus steeds minder passagiers verwelkomt. Met ingang van 22 maart wordt onder meer niet meer volgens schema gevlogen op steden als Sint-Petersburg, Rome, Milaan, Porto, Istanbul, Belfast en verschillende Scandinavische luchthavens.

De maatschappij schaalde eerder ook al haar langeafstandsvluchten af. Het bedrijf probeert via de reguliere verbindingen nog zo veel mogelijk Nederlanders terug naar Nederland te halen. KLM-baas Pieter Elbers zei eerder deze week dat nog zeker 250.000 mensen die in Nederland een retourvlucht bij KLM hadden geboekt in het buitenland verblijven.

De vraag is of die Nederlanders allemaal kunnen worden teruggehaald. KLM vliegt nog wel mondjesmaat volgens schema, ook om Nederlanders te repatriëren. Maar op sommige landen mag de maatschappij niet meer vliegen vanwege de coronacrisis. Nederlanders in het buitenland die terug willen, doen er volgens KLM verstandig aan contact te zoeken met het consulaat of de ambassade in de betreffende landen.

Koortsachtig

Op het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt koortsachtig overleg gevoerd over hoe zo veel mogelijk Nederlanders kunnen worden teruggehaald. Behalve naar de 'reguliere vluchten' wordt ook gekeken naar waar repatriëringsvluchten naartoe moeten gaan, om zo veel mogelijk gestrande Nederlanders terug te halen.

Daarbij is het ministerie ook afhankelijk van de welwillendheid van overheden, maar ook van lokale gemeenschappen. Onlangs kon een vliegtuig van KLM in Ecuador niet landen en moest het uitwijken. Inwoners blokkeerden daar in opdracht van de burgemeester de landingsbaan van het vliegveld in Guayaquil. Dit uit angst voor het coronavirus.

Naar verluidt komt het ministerie dit weekend met een speciale helpdesk waar mensen met vragen terechtkunnen.

Meer uit Financieel

Beurzen in New York met winsten richting week van rentebesluit

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben de handelsweek met winsten afgesloten. Beleggers achten de kans groter dat de Federal Reserve volgende week met een stevigere renteverlaging komt, wat het optimisme stuwde. Vliegtuigbouwer Boeing was een opvallende verliezer na het nieuws dat tienduizenden werknemers gaan staken.

1 uur geleden
Hooggerechtshof Brazilië geeft X weer toegang tot bankrekening

BRASILIA (ANP/RTR) - X kan weer beschikken over zijn bankrekeningen in Brazilië. Het Hooggerechtshof van het Zuid-Amerikaanse land had die rekeningen bevroren om boetes te kunnen innen bij het socialemediaplatform. De berichtendienst van miljardair Elon Musk vecht een felle ruzie uit met de hoogste rechtbank van Brazilië over wetgeving tegen nepnieuws en haatdragende berichten.

2 uur geleden
Duitsland wil uitstel fel bediscussieerde ontbossingswet van EU

BERLIJN (ANP/AFP) - De roep om uitstel van een Europese wet tegen ontbossing wordt luider. Duitsland roept de Europese Commissie op om de regelgeving met een half jaar uit te stellen tot juli 2025. Volgens die wet moeten importeurs van producten als hout, rubber, palmolie en koffie in de Europese Unie kunnen aantonen dat die producten niet van stukken land komen waar recent bossen zijn gekapt. Maar Berlijn vreest dat de wet handelsketens overhoop haalt, doordat er te veel onduidelijk is aan de wet.

3 uur geleden
Kredietbeoordelaar negatiever over Boeing door staking

SEATTLE (ANP) - Vliegtuigfabrikant Boeing is binnenkort mogelijk veel meer geld kwijt voor leningen. Kredietbeoordelaars van Moody's zeggen dat ze hun rapportcijfer voor het concern waarschijnlijk moeten verlagen tot een 'junkstatus'. Dat betekent dat geld uitlenen aan Boeing als erg risicovol wordt gezien en kredietverstrekkers waarschijnlijk hogere rentes vragen.

3 uur geleden
Aandelenbeurs Amsterdam met winst weekend in door rentehoop

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met aanzienlijke winsten de handel uitgegaan. Op financiële markten neemt de hoop toe op een sterker dan verwachte verlaging van de rente in de Verenigde Staten. Zo zei een lid van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve dat er goede argumenten zijn voor een verlaging met een half procentpunt, in plaats van een kwart.

5 uur geleden
Boeing bij dalers op Wall Street door staking

NEW YORK (ANP) - Boeing behoorde vrijdag tot de dalers op de aandelenbeurzen in New York, met een koersverlies van ruim 2 procent. Werknemers in fabrieken van de vliegtuigbouwer in de omgeving van Seattle en Portland aan de Amerikaanse westkust legden het werk neer. De actie volgt op het afwijzen van een cao-bod van Boeing. Daarin werd onder meer een loonsverhoging van 25 procent geboden. De vakbond IAM had aangedrongen in te stemmen met het bod, maar het personeel wil meer loon. In totaal doen meer dan 30.000 werknemers mee aan de staking.

8 uur geleden
Verhuurdersbranche: particuliere verhuurders bekneld door regels

AMSTERDAM (ANP) - Particuliere vastgoedbeleggers worden belemmerd door een opeenstapeling van fiscale maatregelen en regelgeving. "Het kabinet wil stappen zetten, maar door vast te houden aan contraproductief beleid en ongunstige fiscale regels die door eerdere kabinetten zijn ingevoerd, worden juist de beleggers ontmoedigd die een cruciale rol spelen in het beschikbaar houden van bestaande woningen", reageert Kavish Partiman van Vastgoed Belang, de organisatie van particuliere verhuurders, op het regeerprogramma.

9 uur geleden