Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KLM bouwt ook Europees netwerk verder af

KLM bouwt ook Europees netwerk verder af

AMSTERDAM (ANP) - KLM bouwt haar Europese netwerk verder af, nu de maatschappij vanwege het nieuwe coronavirus steeds minder passagiers verwelkomt. Met ingang van 22 maart wordt onder meer niet meer volgens schema gevlogen op steden als Sint-Petersburg, Rome, Milaan, Porto, Istanbul, Belfast en verschillende Scandinavische luchthavens.

De maatschappij schaalde eerder ook al haar langeafstandsvluchten af. Het bedrijf probeert via de reguliere verbindingen nog zo veel mogelijk Nederlanders terug naar Nederland te halen. KLM-baas Pieter Elbers zei eerder deze week dat nog zeker 250.000 mensen die in Nederland een retourvlucht bij KLM hadden geboekt in het buitenland verblijven.

De vraag is of die Nederlanders allemaal kunnen worden teruggehaald. KLM vliegt nog wel mondjesmaat volgens schema, ook om Nederlanders te repatriëren. Maar op sommige landen mag de maatschappij niet meer vliegen vanwege de coronacrisis. Nederlanders in het buitenland die terug willen, doen er volgens KLM verstandig aan contact te zoeken met het consulaat of de ambassade in de betreffende landen.

Koortsachtig

Op het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt koortsachtig overleg gevoerd over hoe zo veel mogelijk Nederlanders kunnen worden teruggehaald. Behalve naar de 'reguliere vluchten' wordt ook gekeken naar waar repatriëringsvluchten naartoe moeten gaan, om zo veel mogelijk gestrande Nederlanders terug te halen.

Daarbij is het ministerie ook afhankelijk van de welwillendheid van overheden, maar ook van lokale gemeenschappen. Onlangs kon een vliegtuig van KLM in Ecuador niet landen en moest het uitwijken. Inwoners blokkeerden daar in opdracht van de burgemeester de landingsbaan van het vliegveld in Guayaquil. Dit uit angst voor het coronavirus.

Naar verluidt komt het ministerie dit weekend met een speciale helpdesk waar mensen met vragen terechtkunnen.

Meer uit Financieel

Makelaars: 55.000 woningzoekers op Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers hebben zaterdag meegedaan aan de Open Huizen Dag. Dat laat makelaarsorganisatie NVM weten. In totaal konden ongeveer 9000 deelnemende huizen tussen 11.00 en 15.00 uur bezichtigd worden zonder een afspraak te maken.

10 uur geleden
Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

13 uur geleden
Oliebedrijf BP ziet in korte tijd opnieuw topbestuurder opstappen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Britse olie- en gasconcern BP ziet binnen enkele weken opnieuw een topbestuurder vertrekken. Nu gaat het om het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van BP die weggaat. Eerder deze maand stapte al topman Bernard Looney onverwacht op vanwege relaties met collega's bij BP in het verleden.

15 uur geleden
Turkse minister reist naar Europa voor buitenlandse investeringen

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse minister van Financiën Mehmet Simsek gaat naar Europa om te praten met internationale investeerders over meer buitenlandse investeringen in Turkije. Hij zal komende week een bijeenkomst in Londen bijwonen die wordt georganiseerd door de grote banken Citigroup en Bank of America en later in de maand dan praten met investeerders in Parijs.

15 uur geleden
Lobbygroep Italiaans bedrijfsleven somber over economie

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De grootste bedrijfslobbygroep van Italië is somber gesteld over de economie voor de rest van dit jaar. Volgens Confindustria is er zwakte in de industrie en dienstensector en zorgen de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) en stijgende energiekosten voor tegenwind.

16 uur geleden
Topbestuurders Ford en GM boos over uitbreiding autostaking

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De hoogste bestuurders van de Amerikaanse autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) zijn boos op autovakbond UAW nu een grote staking is uitgebreid. Vrijdag werd bekend dat nog meer werknemers van autofabrieken van Ford en GM in de Verenigde Staten het werk neerleggen. De staking is inmiddels de derde week ingegaan en er lijkt geen einde in zicht.

17 uur geleden
Minister Yellen: shutdown ondermijnt groei economie VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een shutdown van de Amerikaanse overheid zal de groei van de economie van de Verenigde Staten ondermijnen omdat belangrijke overheidsprogramma's voor bedrijven geraakt worden en grote infrastructuurprojecten vertraging oplopen. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.

18 uur geleden