Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klimaattrein met honderden deelnemers naar klimaattop in Glasgow

Klimaattrein met honderden deelnemers naar klimaattop in Glasgow

AMSTERDAM (ANP) - Een speciale 'klimaattrein' vertrekt zaterdagochtend uit Nederland met zo'n vijfhonderd mensen aan boord die naar de klimaattop in Glasgow gaan. In de trein, die vanuit Amsterdam vertrekt, zitten onder meer Nederlandse delegatieleden, jongeren, vertegenwoordigers van non-profitorganisaties, klimaatwetenschappers en journalisten.

Op station Brussel-Zuid, waar de trein van Eurostar een tussenstop maakt, wordt Eurocommissaris Frans Timmermans verwacht. Die gaat niet mee, maar reist later naar Glasgow om de top bij te wonen namens de EU. Ook hij is van plan om met de trein te gaan.

De klimaattrein biedt de inzittenden een kans om op een schone manier in de Schotse stad te komen. Daarnaast is de reis bedoeld om internationaal treinverkeer te promoten. Volgens Youth for Sustainable Travel, een van de organisaties achter het initiatief, zou dat veel aantrekkelijker gemaakt moeten worden. Onder meer over dat onderwerp worden workshops georganiseerd aan boord. Een van de vragen is hoe de concurrentiepositie van internationale treinen ten opzichte van vliegtuigen kan worden verbeterd.

In Londen stappen alle inzittenden over op een andere trein naar Glasgow, waar de conferentie een dag later officieel begint. Regeringsleiders worden maandag en dinsdag verwacht.

Meer uit Binnenland

Brand in verzorgingshuis in Drachten, pand ontruimd

DRACHTEN (ANP) - Zeventig bewoners van een zorgcomplex in Drachten zijn zondagmiddag elders opgevangen na een korte brand. Het vuur is uit, maar vanwege de rookontwikkeling moest een deel van het pand worden ontruimd. Er werd opgeschaald naar zeer grote brand, zodat meerdere brandweereenheden konden worden opgeroepen.

2 uur geleden
Na ongeluk op A4 gevluchte bestuurder aangehouden in Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag een 36-jarige man uit Spanje aangehouden die in de ochtend betrokken was bij een aanrijding tussen twee auto's op de A4 bij Den Hoorn (Zuid-Holland). Na het ongeluk, waarbij de bestuurder van de andere auto gewond raakte, ging de man er te voet vandoor.

4 uur geleden
Man op spoor geduwd in Vlissingen, verdachte aangehouden

VLISSINGEN (ANP) - Een 36-jarige man uit Vlissingen is zaterdagavond gewond geraakt, nadat hij op het station van de Zeeuwse stad door iemand op het spoor was geduwd. De politie heeft een verdachte aangehouden.

5 uur geleden
COA: weer minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben 1973 mensen de nacht van zaterdag op zondag doorgebracht, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Daarmee blijft de opvang opnieuw onder het maximumaantal van 2000 asielzoekers waaraan het COA zich op last van de rechter moet houden. Ook de afgelopen week lukte het steeds om onder dat maximum te blijven.

5 uur geleden
Twee explosies dit weekend in zelfde straat in Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD (ANP) - In Heerhugowaard is dit weekend twee nachten op rij een explosief afgegaan in dezelfde straat, meldt de politie. De explosies vonden plaats bij de voordeur van verschillende adressen op de Middenweg, in het noordoosten van de Noord-Hollandse plaats.

8 uur geleden
Run op kaarten voor Boekenbal, meer animo van jongeren

AMSTERDAM (ANP) - Het animo voor kaarten voor het Boekenbal is "gigantisch" dit jaar. Dat meldt boekenkoepel CPNB, die de jaarlijkse aftrap van de Boekenweek organiseert. De ruim 1200 kaarten die beschikbaar zijn voor het feest op 15 maart worden verdeeld onder met name schrijvers en daarnaast mensen uit de boekenbranche, journalisten en hoogwaardigheidsbekleders.

11 uur geleden
Politie stuurt demonstranten weg bij ambassade Israël in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zaterdagmiddag een groep demonstranten weggestuurd bij de ambassade van Israël aan de Johan de Wittlaan in Den Haag. Volgens een woordvoerster heeft de politie één aanhouding verricht. De arrestant zou aanwijzingen van de politie niet hebben opgevolgd.

1 dag geleden