Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleine winst voor beurs in Hongkong, China en Japan dicht

Kleine winst voor beurs in Hongkong, China en Japan dicht

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Hongkong is donderdag licht hoger gesloten na een verkorte handelssessie. Beleggers namen weinig risico aangezien veel financiële markten in de Aziatische regio dicht zijn vanwege de viering van het Chinees Nieuwjaar. In Shanghai, Zuid-Korea en Taiwan waren de beurzen de hele dag gesloten. In Japan hadden beleggers ook een vrije dag vanwege de viering van de stichting van het land.

De Hang Seng-index in Hongkong eindigde de halve handelsdag met een winst van 0,5 procent op 30.173,57 punten. Vrijdag is de markt in Hongkong de hele dag dicht. Het Chinese internetconcern Tencent verloor 0,5 procent. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal wordt een leidinggevende van Tencent vastgehouden door de Chinese autoriteiten vanwege een onderzoek naar een spraakmakende corruptiezaak rond een voormalig hooggeplaatste Chinese wetshandhaver.

In Sydney was de beurs wel de hele dag open en sloot de All Ordinaries 0,1 procent lager. De Australische vermogensbeheerder AMP kelderde 11 procent. De Amerikaanse branchegenoot Ares Management heeft zijn overnamebod van bijna 5 miljard dollar op het hele bedrijf ingetrokken. Ares zou nog wel interesse hebben in het meest waardevolle onderdeel AMP Capital.

Meer uit Financieel

Erdogan: met Israël werken aan gasprojecten in Middellandse Zee

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Turkije gaat samen met Israël werken aan projecten voor de ontdekking en winning van aardgas in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan na een ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in New York. Dat gas kan volgens Erdogan ook geëxporteerd gaan worden naar Europa.

34 minuten geleden
Grote Duitse oefening rond crisis bij acuut tekort aan aardgas

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland heeft donderdag een grote oefening gehouden rond de crisis die zou ontstaan bij een acuut tekort aan aardgas. In verschillende deelstaten werden simulaties georganiseerd door de Duitse toezichthouder voor de energievoorziening Bundesnetzagentur over wat kan worden gedaan in het geval van een tekort en hoe het gasverbruik dan verminderd zou moeten worden.

1 uur geleden
Vakbonden blij met verhoging minimumloon, FNV wil meer

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV en CNV laten weten blij te zijn met het voorstel van de Tweede Kamer om het minimumloon volgend jaar extra te verhogen met 1,7 procent. FNV vindt echter dat het minimumloon, de AOW en het sociaal minimum nog verder omhoog moeten.

2 uur geleden
Pomphoudersclub: blij dat verhoging brandstofaccijns niet doorgaat

DEN HAAG (ANP) - Het is goed nieuws dat de Tweede Kamer een streep zet door een verhoging van de brandstofaccijns per 1 januari. Dat zegt Ewout Klok, voorzitter van Belangenvereniging Tankstations (BETA). Volgens hem is dit vooral erg belangrijk voor Nederlandse pomphouders in de grensstreek omdat het prijsverschil met Duitsland en België daardoor niet nog verder oploopt.

3 uur geleden
Rode cijfers op Europese beurzen na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag over een breed front omlaag, na het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve een dag eerder. De centrale bank hield de rente in de Verenigde Staten onveranderd, maar een grote meerderheid van de beleidsmakers van de Fed is echter wel voorstander van nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden. Daardoor laaide de rentevrees weer op.

3 uur geleden
Chipmaker Broadcom zakt op negatief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Broadcom behoorde donderdag tot de grootste dalers op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op een bericht van techwebsite The Information dat Google-moederbedrijf Alphabet overweegt de chipfabrikant te laten vallen als leverancier van chips voor kunstmatige intelligentie (AI) zodra het techconcern zijn eigen chips heeft ontwikkeld. Dat zou mogelijk al in 2027 kunnen gebeuren.

6 uur geleden
Mediatycoon Rupert Murdoch met pensioen, weg bij News Corp en Fox

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Mediamagnaat Rupert Murdoch gaat met pensioen en treedt af als voorzitter van zijn mediabedrijven News Corp en Fox. Zijn zoon Lachlan Murdoch neemt de taken van hem over.

6 uur geleden