Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleine stukjes worden één in de Stalstraat in Goes

Kleine stukjes worden één in de Stalstraat in Goes

GOES - Iedereen kent het gebouw, al heeft het jaren leeg gestaan en oogde het verwaarloosd. Dalilah Abdoun heeft onlangs met haar yogastudio haar intrek genomen in de Stalstraat 23 in Goes, het pand 'met het bruggetje'.

Vrijwel elke dag geeft Dalilah Abdoun yogalessen in haar studio in de binnenstad van Goes. “Maar ik ben hier niet hele dagen”, vertelt ze. Daarom verhuurt ze het pand aan andere, kleine ondernemers. Het bleek een gat in de markt. Dat spiritueel centrum ‘t Westlicht, die er ook voor deze doelgroep was, vorig jaar moest vertrekken uit haar onderkomen in de Singelstraat hielp mee.

In de Stalstraat kun je terecht voor pilates-lessen, holistische massages, theatertraining, kinderyoga en therapeutische kinderyoga, innerdance en Tai Chi en Qi Gong. “Het zijn allemaal kleine stukjes van hoogstens een paar uur per week. Daar krijg je geen groot bedrijfsverzamelpand mee vol.”

Activiteiten

Het gebouw in de Stalstraat, tussen de Grote Markt en Wijngaardstraat, is daar wel voor geschikt. Wie naar boven loopt ziet één grote ruimte, waar onder meer de yogalessen plaatsvinden. Daarnaast is er een keukentje, een toilet en een massageruimte.

Zonnepanelen

Op het dak liggen zonnepanelen en Abdoun maakt gebruik van warmtepompen om de zaal op temperatuur te krijgen. In het kenmerkende bruggetje staat een bankje dat gebruikers zicht geeft op de - overigens stille - Stalstraat. “Het is hier heerlijk rustig. Dat heb je nodig voor de activiteiten die hier zijn. Ik kom uit de Manhuispoort waar het altijd druk was, ook op straat. Hier hoor je bijna niks.”

Bende

Abdoun en haar vrienden hebben weken van bloed, zweet en tranen gestoken in de verbouwing. “Het was een ontzettende bende, alsof de wereld had stilgestaan. Er was zeker twintig jaar amper iemand binnen geweest”, zegt ze. Alleen de glas-in-lood-ramen en houten balken aan het plafond zijn in tact gebleven. Op één van de balken staat 1837. Dat doet vermoeden dat het pand in ieder geval zo oud is. “Maar verder is er heel weinig over bekend”, zegt Abdoun.

Tenten

Mensen hebben haar verteld dat het een danszaal was van hotel-café-restaurant De Korenbeurs was, dat tot begin jaren ‘80 op de Grote Markt zat, en is er jaren later zelf wel eens geweest toen Brammetje Dump daar zijn tenten liet zien.

Nu is het een klein spiritueel centrum. “Als er mensen op zoek zijn naar een ruimte kunnen ze bellen, maar uitbreiden hoeft niet per se. Ik heb mijn handen vol aan de yogalessen.” Abdoun geeft integrale yoga en meditatie. Het is een combinatie van lichaam-, adem- en concentratie-oefeningen, ontspanning en meditatie. meer informatie is te vinden op www.dalilah.nl.

Meer uit Beveland

Wereldlichtjesdag herdenkt overleden kinderen, samenkomst in Geerteskerk Kloetinge

KLOETINGE - Op zondag 10 december is het Wereldlichtjesdag. Om 19.00 uur worden er overal ter wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. 'Zo slingert in 24 uur een golf van licht over de hele wereld', aldus de organisatie. In de Geerteskerk in Kloetinge kunnen mensen samenkomen.

7 uur geleden
Flinke brand in sauna van vakantiewoning aan de Veerweg in Wolphaartsdijk

WOLPHAARTSDIJK- In de sauna van een vakantiewoning op een vakantiepark aan de Veerweg is zondagmorgen een flinke brand ontstaan. Twee blusvoertuigen zijn momenteel actief bezig met het blussen van de brand. Een voertuig blust vanaf de buitenkant, het andere voertuig is ingezet om binnen te blussen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

14 uur geleden
COV Goes is in beweging en geeft zaterdag 9 december concert

WOLPHAARTSDIJK - Op zaterdag 9 december wordt door het COV Goes een adventsconcert gegeven in Wolphaartsdijk. Het concert bestrijkt drie verschillende muziekstijlperiodes, de klassieke, romantische en barokperiode met werken van drie componisten.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Wie was Mattheus Smalleganges eigenlijk?

In een Goessche Courant uit 1921 kwam ik toevallig tegen dat het raadslid Constandse in een gemeenteraadsvergadering vroeg om 'meer toezicht op de spelling der naambordjes'. Helaas ontbreken deze straatnamen in het artikel. Maar welke nieuwe straten aanvankelijk dubieus gespeld waren, doet er nu niet toe. Want de kwestie is uiteindelijk goed gekomen; straks leest u hoe dat ging. 

1 dag geleden
Op de werkvloer bij plantmanager Pieter van Rijs: 'Er moet steeds meer geïsoleerd worden, dus er zit groei in'

VLISSINGEN-OOST - Pieter van Rijs (56) geeft sinds drie maanden leiding aan de fabriek van Stepan Netherlands B.V. in Vlissingen-Oost. Daarvoor werkte hij negen jaar in Rotterdam en hij is blij dat hij nu dichter bij zijn woonplaats Middelburg aan de slag kan. “We maken hier hard isolatieschuim, een grondstof voor brandvertragend en brandwerend isolatiemateriaal. Het verlaat de fabriek als een soort stroopachtige substantie," vertelt Van Rijs. “En in deze tijd van verduurzaming en energiebesparingen is daar veel vraag naar. We verwachten dan ook de komende jaren verder te groeien."

1 dag geleden
Cees van den Bos voorgedragen als burgemeester van Goes

GOES - De gemeenteraad van Goes heeft donderdagavond Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt hij per 1 februari 2024 benoemd. 

3 dagen geleden
Maartenskerk 's-Gravenpolder heeft eindelijk weer een torenspits

's-GRAVENPOLDER - Het heeft langer geduurd dan verwacht - bijna anderhalf jaar - maar sinds donderdag prijkt er weer een torenspits op de Maartenskerk in 's-Gravenpolder.

3 dagen geleden