Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleine koersuitslagen op afwachtende beurzen

Kleine koersuitslagen op afwachtende beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De meeste Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag kleine koersuitslagen zien. Beleggers deden het rustig aan na het lange paasweekeinde. Een meevallende daling van de Chinese export in maart bood enige steun aan de handel. Daarnaast werd uitgekeken naar het begin van het kwartaalcijferseizoen. Op het Damrak stelden de handelsberichten van PostNL en Fagron beleggers gerust.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,2 procent in de plus op 509,07 punten. De MidKap daalde 0,2 procent tot 690,68 punten. Frankfurt steeg 1,1 procent door de hoop op een versoepeling van de coronabeperkingen in Duitsland. Londen verloor 0,4 procent. Parijs won 0,2 procent. Frankrijk blijft nog tot 11 mei op slot om de coronacrisis te bedwingen.

Fagron was de grote winnaar bij de middelgrote bedrijven en werd 10,5 procent meer waard. De toeleverancier aan apotheken wist de kwartaalomzet op te voeren, ondanks de coronapandemie. Volgens analisten van KBC Securities waren de resultaten beter dan verwacht. Vanwege de onzekerheid over de gevolgen van de virusuitbraak verlaagde Fagron wel het dividend over 2019.

SBM Offshore

PostNL kreeg er bijna 7 procent bij. De postbezorger bezorgt door de virusuitbraak meer wenskaarten dan normaal. Ook de pakketbezorging draait overuren doordat veel winkels gesloten zijn. Het bedrijf ziet dan ook geen aanleiding te snijden in de winstverwachting voor 2020, al kan het door alle overheidsmaatregelen wel minder efficiënt werken.

Oliedienstverlener SBM Offshore (min 3,6 procent) noteerde ex dividend in de MidKap. In de AEX noteerde supermarktconcern Ahold Delhaize (min 1,9 procent) ex dividend. Koploper bij de hoofdfondsen was maaltijdbezorger Just Eat Takeaway met een winst van ruim 4 procent. Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield stond onderaan met een verlies van 8 procent.

Norwegian Air

In Brussel klom AB InBev 1,7 procent. De bierbrouwer halveert zijn slotdividend over 2019. Renault verloor 0,8 procent. De Franse automaker schrapt het dividend en verlaagt de beloningen van het topmanagement. In Oslo kelderde Norwegian Air 30 procent. De luchtvaartmaatschappij wil een miljardenschuld omzetten in aandelen en nieuwe aandelen uitgeven om overeind te blijven.

De euro was 1,0941 dollar waard, tegen 1,0931 dollar voor het lange paasweekeinde. Een vat Amerikaanse olie werd 2,5 procent goedkoper op 21,85 dollar. Brentolie kostte 1,5 procent minder op 31,25 dollar.

Meer uit Financieel

Verkopen autoconcern Volkswagen omhoog in 2023

WOLFSBURG (ANP) - Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft in 2023 zijn verkopen opgevoerd, met ook een hogere omzet. Het bedrijf, dat naast Volkswagen ook bijvoorbeeld de merken Skoda, Porsche, Audi en Seat en de truckmerken MAN en Scania voert, verkocht wereldwijd in totaal 9,24 miljoen voertuigen. Dat is een stijging van 12 procent vergeleken met een jaar eerder.

37 minuten geleden
WSJ: Boeing voert gesprekken om geplaagde toeleverancier te kopen

ARLINGTON (ANP) - Boeing voert gesprekken om Spirit AeroSystems over te nemen, de geplaagde maker van de 737 MAX-rompen waarbij meerdere kwaliteitsproblemen spelen. Spirit heeft zakenbankiers ingehuurd om de opties te bespreken, meldt zakenkrant The Wall Street Journal (WSJ) op basis van ingewijden. Het bedrijf zou ook de opties onderzoeken voor de verkoop van activiteiten in Ierland waar vliegtuigonderdelen worden gemaakt voor Boeings rivaal Airbus. Twintig jaar geleden werd Spirit juist afgesplitst van Boeing.

1 uur geleden
Verzekeraar Aegon grootste daler in AEX na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Aegon was vrijdag de grootste daler in de Amsterdamse AEX-index, die met winst het weekend inging. De verzekeraar kwam met tegenvallende jaarresultaten. Chemicaliëndistributeur IMCD was juist koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak na beter dan verwachte cijfers.

1 uur geleden
The Body Shop blijft open in Duitsland ondanks problemen

DÜSSELDORF (ANP/DPA) - De winkels van The Body Shop in Duitsland blijven voorlopig open ondanks dat het bedrijf in onder meer dat land kampt met financiële problemen, meldt bewindvoerder Biner Bähr. Volgens hem wordt nu gezocht naar een koper die alle winkels wil overnemen. Hij hoopt dat dit tegen eind april geregeld is.

2 uur geleden
Protest tegen uitbreiding Duitse Tesla-fabriek gaat langer door

BERLIJN (ANP/DPA) - Actievoerders tegen de geplande uitbreiding van de fabriek van Tesla in de buurt van Berlijn zijn van plan langer door te gaan met hun protest. De demonstranten hebben sinds woensdagavond een bos naast de autofabriek in Grünheide bezet en zeggen nu daar nog een week te blijven. Ze zijn het er niet mee eens dat bomen gekapt moeten worden voor de uitbreiding.

2 uur geleden
Werknemers geneesmiddelenfabrikant staken volgende week, zegt FNV

HAARLEM (ANP) - Werknemers van geneesmiddelenfabrikant Teva leggen volgende week het werk neer als het bedrijf uit Haarlem niet met een veel beter loonvoorstel komt, meldt FNV-bestuurder Agostino Di Giacomo Russo. Medewerkers zijn niet tevreden over het iets verbeterde loonbod van het Haarlemse bedrijf deze week voor een nieuwe cao, die voor zo'n 350 werknemers gaat gelden.

3 uur geleden
Dell flink hoger op Wall Street na sterke vraag AI-servers

NEW YORK (ANP) - Dell Technologies behoorde vrijdag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De computerfabrikant presteerde in het afgelopen kwartaal beter dan analisten en beleggers hadden verwacht. Het bedrijf profiteerde daarbij van een sterke vraag naar zijn servers voor kunstmatige intelligentie (AI). Ook keert het bedrijf meer dividend uit. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van liefst 30 procent.

3 uur geleden