Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleine brand onder carport van vakantiewoning in Scharendijke

Kleine brand onder carport van vakantiewoning in Scharendijke

SCHARENDIJKE - Onder een carport van een vakantiewoning op Het Baken in Scharendijke is zaterdag aan het einde van de ochtend een brand uitgebroken. Een speedboot liep hierbij lichte schade op.

Even voor 12.00 uur kwam er een melding binnen van een brand onder de carport van een vakantiewoning op Het Baken. Twee blusvoertuigen gingen met spoed ter plaatse. Zij meldden dat het ging om een kleine brand. Een watertankwagen kwam nog wel ter plaatse om te helpen.

De brandweer hat de brand snel onder controle. Zo kon voorkomen worden dat de brand uitbreidde naar de woning. Een speedboot die onder de carport stond is door de brandweer weggehaald. Deze liep lichte schade op door de brand. 

Meer uit Beveland

'Begrip in de bouw' Jan Rijn uit Goes gaat vrijdag met pensioen

GOES - Zal Jan Rijn vrijdag nog hard moeten werken? De Goesenaar weet het niet. Hoe dan ook is het zijn laatste werkdag, want zondag wordt Jan 67 jaar en de verkoper van bouwmaterialen gaat met pensioen. "Na 47 jaar, drie maanden en drie weken bij hetzelfde bedrijf", vertelt Jan.

11 uur geleden
Feest in Kamperland voor 101-jarige Andrea Krijnberg-Terbeek

KAMPERLAND - Andrea Krijnberg-Terbeek woont nog zelfstandig in Kamperland en haar huis zat dinsdag gezellig vol visite voor haar 101-jarige verjaardagsfeest. Kinderburgemeester Noor van de gemeente Noord-Beveland trakteerde de jarige op zelfgebakken cupcakes met eentjes en nulletjes erop. Die liet de jarige zich goed smaken. "Zal ik er even mee rondgaan?", vroeg ze kwiek. Op haar respectabele leeftijd zit ze nog vol grapjes, positiviteit en complimentjes. "Je ziet er voornaam uit, als een echte burgemeester, met je mooie, kanten jurk en ketting", zei ze tegen Noor.

12 uur geleden
Profielwerkstukprijs voor Hilde van Doorn en Anne-Marthe Westmaas van Calvijn College Goes

GOES - Hilde van Doorn en Anne-Marthe Westmaas van het Calvijn College in Goes hebben met hun profielwerkstuk de jaarlijkse Jan Penprijs van de Rijksuniversiteit Groningen gewonnen. De leerlingen van vwo 6 vielen donderdag in de prijzen met hun werkstuk over vroegkinderlijk trauma in de klas.

17 uur geleden
Provincie Zeeland zegt 'ja' tegen wolfwerende maatregelen

MIDDELBURG - De wolf hoort niet thuis in Zeeland. Dat is de boodschap van het college van Gedeputeerde Staten . Maar de wolf is Europees beschermd. Daarom zijn er maatregelen nodig om landbouwhuisdieren te beschermen tegen de wolf. Reden voor de Provincie Zeeland om nu een subsidiebedrag van 95.000 euro beschikbaar te stellen. 

18 uur geleden
Dode bij botsing auto en lijnbus in Heinkenszand

HEINKENSZAND - In Heinkenszand heeft dinsdag aan het einde van de ochtend een ernstig verkeersongeluk plaatsgevonden. Bij de botsing tussen een lijnbus en een personenauto is de bestuurder van de auto om het leven gekomen, zo bevestigt de politie.

1 dag geleden
N57 bij Oosterscheldekering paar dagen half uur dicht voor hijswerk

KAMPERLAND - Op donderdag 25 en maandag 29 april en woensdag 1 en vrijdag 3 mei is de N57 van De Banjaard, bij Kamperland, tot de Kraaijensteinweg, bij Westenschouwen, tussen 9.00 en 15.00 uur een half uur afgesloten vanwege werkzaamheden aan de Oosterscheldekering. 'We hijsen deze dagen vier bewegingswerken uit voor groot onderhoud', laat Rijkswaterstaat weten. 'Autoverkeer leiden we tijdens de daadwerkelijke afsluiting om via de Zeelandbrug en moet rekening houden met 30 minuten extra reistijd.'

1 dag geleden
Bewonersinitiatief Borsele geeft gemeente een tien

HEINKENSZAND - Vertegenwoordigers van gemeenten en bewonersinitiatieven geven de onderlinge samenwerking in de energietransitie een 6,4 - en op onderdelen zelfs een onvoldoende. Dit blijkt uit de nationale buurkracht monitor 2024, die op 11 april gepresenteerd werd tijdens het netwerkevenement Samen sterk met buurkracht in Utrecht. "Dat betekent dat er nog veel werk aan de winkel is", aldus Roel Woudstra, directeur van Buurkracht. "Om de energietransitie tot een succes te maken, is die samenwerking cruciaal. Gelukkig zien we dat de wil er is. Tijdens ons evenement gingen gemeenten en bewoners met elkaar in gesprek." Daarbij kwamen inspirerende voorbeelden langs van gemeenten waar het wél goed gaat. Bewonersinitiatieven uit de gemeenten Borsele en Boekel beoordeelden hun gemeente met het cijfer tien. Zij kregen een oorkonde en vertelden hun verhaal.

2 dagen geleden