Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klassieke muziek met zicht op zee

Klassieke muziek met zicht op zee

VLISSINGEN - De Stichting Concerten Vlissingen heeft een nieuwe thuisbasis gevonden in hotel Arion op de boulevard. “Er zijn niet veel zalen meer in Vlissingen,” vertelt Jos Jobse van de Stichting Concerten Vlissingen. “We konden niet meer in de Sint Jacobskerk terecht maar hebben nu een prachtige locatie bij Arion.”

De Stichting Concerten Vlissingen bestaat sinds eind 2013. “Na mijn pensionering ben ik begonnen met het organiseren van kleine concerten in een zaaltje in Ter Reede,” aldus Jobse. 

Muzeeum
“Op een gegeven moment konden we niet meer terecht in Ter Reede, en eerlijk gezegd was het voor het publiek ook wel een drempel om ‘naar het bejaardenhuis’ te gaan. We zijn de concerten toen in het Muzeeum gaan houden, in de pakhuizen achter het Lampsinshuis, maar het Muzeeum wordt verbouwd en na de verbouwing kunnen ook daar niet meer terecht.” De stichting kon terecht in de Sint Jacobskerk. “Maar de katholieke kerk aan de Singel ging dicht en nu kerken die ook in de Sint Jacobskerk en passen wij er niet meer tussen. We organiseren nu twee concerten per maand bij hotel Arion.” Jobse was in zijn werkzaam leven architect en het toeval wil dat het hotel door hemzelf is ontworpen.

Bösendorfer
De concerten worden gegeven in de zaal op de eerste verdieping van het hotel. “We zijn blij dat we nu hier terecht kunnen. We konden bijvoorbeeld ook wel naar de Oostkerk in Middelburg, maar we blijven Vlissingers. En met zicht op zee, dat is toch spectaculair.” De stichting heeft een eigen concertvleugel, een Bösendorfer. “Die wordt gebruikt voor de concerten en blijft in hier staan. Dat is uiteindelijk voordeliger dan steeds een vleugel te moeten laten komen.” De Stichting Concerten Vlissingen organiseert de concerten zonder daar subsidie voor te ontvangen. “We hebben een stuk of zes sponsors en dat stelt ons in staat om de musici een fatsoenlijk salaris te bieden. We hebben een groot netwerk opgebouwd van veelal jonge musici, er lopen ontzettend veel jonge topmusici rond in Nederland. Ze komen ook graag bij ons spelen.”

Meer uit Vlissingen

Wilfried Boonman (VVD) geïnstalleerd als nieuwe wethouder

VLISSINGEN - Aan het begin van de gemeenteraadsvergadering is vanavond Wilfried Boonman geïnstalleerd als wethouder. Boonman was tot voor kort raadslid in de gemeente Middelburg. Hij volgt Sal Cracau op die in februari zijn functie neerlegde wegens gezondheidsproblemen en een motie van wantrouwen die hij weliswaar ternauwernood overleefde.

10 uur geleden
Blues Stuff en Busted Feet vanavond in de Piek

VLISSINGEN - De Zeeuwse band Blues Stuff is opgericht in 2014 en bestaat uit een viertal doorgewinterde muzikanten met een sterke voorliefde voor de stevige blues. Ze spelen vrijdag 19 april in de Piek in de Hellebardierstraat.

15 uur geleden
Provincie investeert in erfgoed, mobiliteit, wonen, milieu, sport en leefbaarheid

MIDDELBURG - De Provincie Zeeland investeert de komende jaren onder meer in erfgoed, mobiliteit, leefbaarheid, milieu en in de verdere ontwikkeling van het North Sea Port-district. Dat staat in de voorjaarsnota die Gedeputeerde Staten donderdag 18 april naar Provinciale Staten stuurden.

15 uur geleden
Hartstichting en KNVB maken voetbalvelden hartveilig

VLISSINGEN - Iedere dag krijgen 47 mensen een hartstilstand. Het is van levensbelang dat er binnen 6 minuten gereanimeerd wordt. Ook op en rondom voetbalvelden komt het voor dat iemand een hartstilstand krijgt. Daarom gaan de Hartstichting en de KNVB, samen met de Nederlandse Reanimatie Raad, zoveel mogelijk amateurvoetbalclubs helpen hun vereniging hartveilig te maken.    

17 uur geleden
Overleden persoon gevonden in woning Westerzicht

VLISSINGEN - De politie heeft het onderzoek in een woning in Westerzicht in Vlissinen afgerond. In de woning werd een overleden persoon aangetroffen.

18 uur geleden
Politieonderzoek in woning Westerzicht

VLISSINGEN - De politie heeft woensdagnacht een onderzoek gedaan in een woning aan de Westerzicht in Vlissingen. Wat er precies gebeurd is, is vooralsnog onbekend.

21 uur geleden
Twee auto's van de weg A58 Ritthem

RITTHEM - Bij een ongeval op de A58 bij Ritthem zijn woensdagavond twee bestuurders met de schrik vrijgekomen. De beide voertuigen liepen schade op. Het ongeval werd mogelijk veroorzaakt door de weersomstandigheden.

1 dag geleden