Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klap voor Tesla op beurs na herhaalde prijsverlagingen

Klap voor Tesla op beurs na herhaalde prijsverlagingen

NEW YORK (ANP) - Tesla kreeg donderdag een stevige klap te verwerken op de beurs. Beleggers waren niet te spreken over de kwartaalcijfers van de maker van elektrische auto's. De winstmarge was namelijk flink gedaald door de prijsverlagingen die Tesla onlangs doorvoerde. Bovendien gaf topman Elon Musk aan nog niet klaar te zijn met het verlagen van de prijzen. Hij vindt in de huidige economie omzetgroei belangrijker dan een hoge winst. Het aandeel zakte haast 10 procent.

Ook AT&T duikelde na de publicatie van de resultaten en werd ruim 10 procent lager gezet. Het telecombedrijf wist minder nieuwe abonnees te trekken en ook kwam er aanzienlijk minder geld binnen dan beleggers hadden verwacht. Dat zorgde voor hernieuwde angst dat AT&T last heeft van te grote voorraden dure mobiele telefoons, maar ook hoge kosten heeft voor de aanleg van netwerken.

Bed Bath & Beyond verloor ruim een derde van zijn beurswaarde. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal zal de noodlijdende huishoudelijke winkelketen binnen enkele dagen faillissement aanvragen.

Rente

De algehele stemming op Wall Street was ook negatief. De vrees dat de Amerikaanse centrale bank de rente nog verder zal verhogen in de strijd tegen de inflatie, hield de markten in de greep. In dat kader wordt ook scherp gelet op de toespraken die enkele bestuurders van de Federal Reserve donderdag zullen houden. De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent lager op 33.786,62 punten. De brede S&P 500 daalde 0,6 procent tot 4129,79 punten en techbeurs Nasdaq leverde 0,8 procent in tot 12.059,56 punten.

Microsoft daalde 0,8 procent. Elon Musk, die naast topman van Tesla ook de baas is van Twitter, heeft Microsoft ervan beschuldigd Twitter-data "onrechtmatig" te gebruiken en gedreigd met een rechtszaak tegen de technologiegigant.

IBM

IBM klom een fractie. Het techconcern boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan analisten hadden verwacht. Creditcardmaatschappij American Express, die ook met cijfers kwam, verloor 1 procent. De kwartaalwinst van het bedrijf viel lager uit dan voorzien. Wel handhaafde het concern de verwachtingen voor het hele jaar.

De euro was 1,0967 dollar waard, tegen 1,0970 dollar bij de slotbel op de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,4 procent minder op 77,29 dollar. Brentolie werd 2,8 procent goedkoper op 80,82 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Veel onzekerheid in bloemenbranche over nieuwe inspecties in VK

ZOETERMEER (ANP) - Bij Nederlandse bloemen- en plantenexporteurs is veel onzekerheid over de gevolgen van de fysieke inspecties die vanaf dinsdag worden uitgevoerd bij binnenkomst in het Verenigd Koninkrijk. Zo is er in de havens onvoldoende capaciteit om de controles uit te voeren en leiden de inspecties tot flink meer kosten, zegt Matthijs Mesken, directeur van de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). Hij pleit dan ook voor een nieuwe handelsovereenkomst.

15 minuten geleden
Aandeel Philips koerst af op grootste dagwinst ooit na schikking

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Philips koerst maandag af op de grootste dagwinst ooit van het zorgtechnologiebedrijf. Het aandeel werd bij de opening al een derde meer waard en in de middaghandel liep de koerswinst verder op tot bijna 47 procent. Philips zag daarmee de beurswaarde met miljarden euro's stijgen tot rond de 30 miljard euro.

17 minuten geleden
Flitsbezorger Getir kondigt vertrek uit Nederland aan

AMSTERDAM (ANP) - Flitsbezorger Getir heeft aangekondigd uit Nederland te vertrekken. Ook gaat het bedrijf het weg uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. Met het vertrek van Getir zal ook haar merk Gorillas uit Europa verdwijnen.

33 minuten geleden
Massaclaim van 3 miljard tegen Staat om Schiphol 'in aantocht'

SCHIPHOL (ANP) - Een groep omwonenden en belangenorganisaties bereidt een massaclaim van 3 miljard euro voor tegen de Staat over Schiphol. Aanleiding voor de claim is de uitspraak van de rechtbank in Den Haag vorige maand. Volgens de rechter heeft de Staat lange tijd inbreuk gemaakt op de mensenrechten van omwonenden door niet genoeg rekening te houden met hun gezondheid.

1 uur geleden
Arbeidsinspectie: boetes illegaal werken schrikken niet genoeg af

DEN HAAG (ANP) - De boetes die werkgevers krijgen als ze werknemers uit het buitenland illegaal laten werken, zijn niet meer afschrikwekkend genoeg. Dit meldt de Arbeidsinspectie na onderzoek onder 24 bedrijven die de wet hebben overtreden. Vaak zijn de financiële voordelen volgens de inspectie zo groot dat een boete minder kost dan het betalen van cao-lonen en werkgeverslasten.

1 uur geleden
Noodlijdend IT-bedrijf Atos wil meer geld voor reddingsplan

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Het noodlijdende Franse IT-bedrijf Atos heeft meer geld nodig voor zijn reddingsplan. Het bedrijf, dat ook in Nederland diensten levert aan overheidsinstellingen en bedrijven, heeft nu 1,7 miljard euro nodig om zijn activiteiten te kunnen voortzetten. Eerder ging het nog uit van 1,2 miljard euro.

2 uur geleden
Energiebedrijf HEM stopt met telefonische klantenwerving

DEN HAAG (ANP) - Energieleverancier Hollandse Energie Maatschappij (HEM) gaat stoppen met het telefonisch werven van klanten, na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het gaat om een toezegging van minstens drie jaar. Ook gaat de energieleverancier geld aan sommige klanten terugbetalen, omdat een deel te veel heeft betaald voor gas en elektriciteit.

2 uur geleden