Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klaar met de coronapas: Italiaans restaurant Mamma Mia in Middelburg schakelt terug naar afhaalmaaltijden

Klaar met de coronapas: Italiaans restaurant Mamma Mia in Middelburg schakelt terug naar afhaalmaaltijden

MIDDELBURG - ‘Verboden om over corona te praten alstublieft!’ Gaetano Di Colandrea, eigenaar van Italiaans Restaurant Mamma Mia in Middelburg, liet er in maart van dit jaar al geen misverstanden over bestaan: hij had het helemaal gehad met alle coronaperikelen en de gesprekken erover. Na een korte periode van normalisering liep de familie Di Colandrea nu tegen de uitwassen van de verplichte coronapas aan. In een emotionele oproep op Instagram en Facebook liet dochter Giorgia zondag daarom weten dat het restaurant voorlopig alleen weer geopend zal zijn voor afhaal. “Mamma mia voelt het niet meer.”

In het berichtje schrijft Di Colandrea onder meer: “ongeveer een week is ons nu verplicht dat wij geen toegang mogen verlenen aan mensen die geen QR-code hebben. Gisteravond waren wij hard aan het werk toen een van onze gasten ons liet weten dat terwijl hij buiten was iemand aan hem heeft gevraagd of wij hem hebben gecontroleerd bij binnenkomst. Met ons tekort aan personeel en met nog het menselijke gevoel dat wij hebben krijgen wij het niet voor elkaar om jullie allemaal te controleren. De angst, stress en onrust die bij ons te voelen was gisteravond heeft ons doen besluiten dat wij zo niet verder willen gaan.

Daarom is vandaag de laatste avond dat wij het gehele restaurant openen. Vanaf woensdag gaan wij terug naar enkel afhalen. Wij weten niet of dit het slimste is om te doen. Wij weten niet hoe onze gasten hier over denken. Wat wij wel weten is dat ons gevoel zegt; zo kunnen we niet verder. Op deze manier is het niet menselijk en op deze manier is het niet zoals het hoort te zijn. Met veel financiële onzekerheid kiezen wij er nu voor deze keuze te maken. Wij weten niet hoelang wij dit zullen volhouden en hoe wij hier over een paar weken over denken maar voor nu is dit wat goed voelt. 

Wij hopen dat jullie begrijpen dat dit moeilijk voor ons is en dat jullie ons, zoals jullie altijd al doen, nog steeds blijven opzoeken. Wij gaan er namelijk alles aan doen om jullie afhaalervaring perfect te laten zijn. Dat doen we natuurlijk met een lach en wij hopen dat jullie nog steeds met ons willen lachen. Wij denken namelijk dat dat het belangrijkste is in deze tijd. Veel liefs van ons.”

Het bericht werd massaal gedeeld op sociale, ondanks de grote storing bij Facebook en Instagram, maandagavond. In een reactie betoont dochter Giorgia namens de hele familie dankbaarheid. Het restaurant is vanaf morgen weer geopend voor afhaalmaaltijden.

Meer uit Middelburg

Zes Koninklijke onderscheidingen tijdens lintjesregen in Middelburg

MIDDELBURG - Vandaag hebben in de gemeente Middelburg zes mensen een Koninklijke onderscheidingen ontvangen uit handen van de waarnemend burgemeester van Middelburg, Marcel Fränzel. Zij werden allen Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een van de decorandi ontving de onderscheiding op afstand, via een videoverbinding.

1 uur geleden
Acht Koninklijke Onderscheidingen in de gemeente Veere

VEERE/OOSTKAPELLE - Burgemeester Schouwenaar van de gemeente Veere reikte vandaag, op vrijdag 26 april 2024, tijdens de lintjesregen acht Koninklijke Onderscheidingen uit.

2 uur geleden
Het verhaal van Maurice: Samen sterk in Koudekerke

KOUDEKERKE - Trots vertelt voorzitter Maurice Stougje over Stichting Koudekerke Samen. Ze zetten zich in voor verbindingen in en door Koudekerke. Koudekerke kwam voor het eerst écht samen in 2015 tijdens het Frits Simonsetoernooi. Een deel van die opbrengsten zou een donatie vormen voor Serious Request in Domburg. Destijds zei Maurice het volgende: "Als ze nog een plek zoeken voor het glazen huis, dan kan het ook in Koudekerke". Zo kwam van het één het ander.

9 uur geleden
Open Boerderijdagen 2024

KOUDEKERKE - De 17e editie van de Campina Open Boerderijdagen vindt plaats op vrijdag 10 en maandag 20 mei. Op deze dagen openen 70 melkveebedrijven verspreid door heel Nederland hun erf voor publiek. Tijdens leuke en leerzame activiteiten op en rond de boerderij kan jong en oud het boerenleven van dichtbij ervaren. 

23 uur geleden
Ook Kunst- en Cultuurroute in teken van Middelburg boekenstad 2024

MIDDELBURG - Op 5 mei vieren we onze vrijheid. Ook de vrijheid om eens lekker in de boeken te duiken. Op de Middelburgse Markt is een grote boekenmarkt, waar je misschien wel dat ene boek vindt dat je al zo lang zoekt. De kunstroute sluit aan met een speciaal boekenprogramma op 10 adressen in de binnenstad en één net daarbuiten.

23 uur geleden
Herdenkingen gemeente Veere 4 mei 2024

DOMBURG - Op 4 mei staan we in het hele land stil bij de Nederlandse oorlogsslachtoffers. We herdenken iedereen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of in latere oorlogssituaties is omgekomen. De Tweede Wereldoorlog staat centraal, vanwege de omvang en impact van deze oorlog op ons land. 

1 dag geleden
Middelburg brengt meeste kunstenaars voort in Zeeland

MIDDELBURG - Geen enkele Zeeuwse gemeente heeft zoveel kunstenaars voortgebracht als Middelburg. Van iedere 10.000 mensen die geboren worden in deze gemeente, worden er 51 kunstenaar. Dit blijkt uit onderzoek van thuisstudieplatform Laudius, dat de kunstenaarsdatabase van het Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis (RKD) onder de loep nam. In totaal werden gegevens van bijna 38.000 Nederlandse kunstenaars geanalyseerd, geboren van 1500 tot en met 2000.

1 dag geleden