Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klaar met de coronapas: Italiaans restaurant Mamma Mia in Middelburg schakelt terug naar afhaalmaaltijden

Klaar met de coronapas: Italiaans restaurant Mamma Mia in Middelburg schakelt terug naar afhaalmaaltijden

MIDDELBURG - ‘Verboden om over corona te praten alstublieft!’ Gaetano Di Colandrea, eigenaar van Italiaans Restaurant Mamma Mia in Middelburg, liet er in maart van dit jaar al geen misverstanden over bestaan: hij had het helemaal gehad met alle coronaperikelen en de gesprekken erover. Na een korte periode van normalisering liep de familie Di Colandrea nu tegen de uitwassen van de verplichte coronapas aan. In een emotionele oproep op Instagram en Facebook liet dochter Giorgia zondag daarom weten dat het restaurant voorlopig alleen weer geopend zal zijn voor afhaal. “Mamma mia voelt het niet meer.”

In het berichtje schrijft Di Colandrea onder meer: “ongeveer een week is ons nu verplicht dat wij geen toegang mogen verlenen aan mensen die geen QR-code hebben. Gisteravond waren wij hard aan het werk toen een van onze gasten ons liet weten dat terwijl hij buiten was iemand aan hem heeft gevraagd of wij hem hebben gecontroleerd bij binnenkomst. Met ons tekort aan personeel en met nog het menselijke gevoel dat wij hebben krijgen wij het niet voor elkaar om jullie allemaal te controleren. De angst, stress en onrust die bij ons te voelen was gisteravond heeft ons doen besluiten dat wij zo niet verder willen gaan.

Daarom is vandaag de laatste avond dat wij het gehele restaurant openen. Vanaf woensdag gaan wij terug naar enkel afhalen. Wij weten niet of dit het slimste is om te doen. Wij weten niet hoe onze gasten hier over denken. Wat wij wel weten is dat ons gevoel zegt; zo kunnen we niet verder. Op deze manier is het niet menselijk en op deze manier is het niet zoals het hoort te zijn. Met veel financiële onzekerheid kiezen wij er nu voor deze keuze te maken. Wij weten niet hoelang wij dit zullen volhouden en hoe wij hier over een paar weken over denken maar voor nu is dit wat goed voelt. 

Wij hopen dat jullie begrijpen dat dit moeilijk voor ons is en dat jullie ons, zoals jullie altijd al doen, nog steeds blijven opzoeken. Wij gaan er namelijk alles aan doen om jullie afhaalervaring perfect te laten zijn. Dat doen we natuurlijk met een lach en wij hopen dat jullie nog steeds met ons willen lachen. Wij denken namelijk dat dat het belangrijkste is in deze tijd. Veel liefs van ons.”

Het bericht werd massaal gedeeld op sociale, ondanks de grote storing bij Facebook en Instagram, maandagavond. In een reactie betoont dochter Giorgia namens de hele familie dankbaarheid. Het restaurant is vanaf morgen weer geopend voor afhaalmaaltijden.

Meer uit Middelburg

Demi Lokker namens Zeeland naar Miss Teen of the Netherlands 2023

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Demi Lokker uit Nieuw- en Sint Joosland won in maart van dit jaar de titels Miss Teen of Zeeland 2023 en Miss Charity of Zeeland 2023 gewonnen. Die verkiezing krijgt nu een vervolg, met Demi’s deelname aan Miss Teen of the Netherlands 2023. Demi vertegenwoordigt de provincie Zeeland tijdens deze verkiezing.

48 minuten geleden
Ontroerende ontmoetingen in dansproject Crossings

VEERE - Op vrijdag 2 juni is de dansvoorstelling Crossings opgevoerd voor publiek in de Grote Kerk Veere. Jongeren van de asielopvang locaties in Middelburg en Vlissingen, en studenten van het MBO Dans werkten in 3 dagen toe naar deze moderne dansvoorstelling. Zij deden dat onder leiding van dansdocenten van het Nederlands Dans Theater (NDT) in samenwerking met stichting de Vrolijkheid. Voor sommigen was het de eerste keer dat zij deelnamen aan dans, of kennis maakten met moderne dans.

1 uur geleden
Middelburg ook dit jaar een weekend lang in teken van Stads- en Havenfeesten

MIDDELBURG - Het tweede weekend van juni staat in Middelburg ook dit jaar in het teken van de gecombineerde Stads- en Havenfeesten. Op 9, 10 en 11 juni wordt het festival voor Middelburgers en andere belangstellenden weer gehouden in en rondom de haven van de stad, op de Loskade en op diverse locaties in Middelburg centrum.

1 uur geleden
Bouw MFA Aagtekerke bereikt hoogste punt

AAGTEKERKE - De nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) in Aagtekerke heeft tijdens de bouw het hoogste punt bereikt. Wethouder Marcel Steketee van gemeente Veere onthulde dit punt officieel, op woensdag 31 mei, op de nieuwbouwlocatie aan de Agathastraat 1 in Aagtekerke.

2 uur geleden
Kwartiermakers organiseren bijeenkomst in Middelburg over toekomstige Nationaal Slavernijmuseum

MIDDELBURG - Kwartiermakers John Leerdam, Peggy Brandon en David Brandwagt nodigen Zeeuwen uit om met hen over het toekomstige Nationaal Slavernijmuseum in gesprek te gaan. Eind dit jaar dienen de kwartiermakers een voorstel in voor het museum. Voor de ontwikkeling van het plan trekken ze daarom het land door om de verwachtingen en ideeën in kaart te brengen. De bijeenkomst is op donderdag 8 juni in de ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg.

3 uur geleden
Minister Bruins Slot neemt Zeeuwse reactie op rapport 'Elke regio telt!' in ontvangst

MIDDELBURG - Op 31 mei werd de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Overleg Zeeuwse Overheden (OZO) georganiseerd in het Joint Research Center. Minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) nam daar de Zeeuwse reactie op het rapport ‘Elke regio telt!’ in ontvangst en gaf haar eerste reactie aan Zeeland.

4 uur geleden
Meerdere personen gewond na valpartij bij kruising Walcherseweg en de Stenen Kruisweg

MIDDELBURG - Bij een valpartij op het fietspad aan de Walcherseweg zijn vanmiddag meerdere personen gewond geraakt. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. 

18 uur geleden