Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kinepolis had geslaagde filmzomer dankzij Barbie en Oppenheimer

Kinepolis had geslaagde filmzomer dankzij Barbie en Oppenheimer

GENT (ANP) - De Belgische bioscoopketen Kinepolis zag de bezoekersaantallen stijgen in het derde kwartaal van dit jaar, mede door het succes van films als Barbie en Oppenheimer. De keten noemt het afgelopen kwartaal "ijzersterk" en schrijft de geslaagde filmzomer ook toe aan een verder herstellend Hollywoodfilmaanbod.

Het ook in Nederland actieve Kinepolis verwelkomde in het derde kwartaal 10,5 miljoen bezoekers, 41,5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In vergelijking met recordjaar 2019 waren de bezoekersaantallen afgelopen kwartaal 5,1 procent hoger. De cijfers laten zien dat het de bioscoopketen gelukt is om weer op het niveau van voor de coronapandemie te komen. Kinepolis meldt dat de nettowinst ook flink is gestegen, maar geeft geen exacte cijfers.

Topman Eddy Duquenne kijkt positief terug op het afgelopen kwartaal en blikt alvast vooruit op het laatste kwartaal. "Voor het vierde kwartaal rekenen we erop dat - ondanks het uitstel van Dune: Part Two naar maart volgend jaar - de nieuwkomers zoals Killers of the Flower Moon en Napoleon sterk gaan presteren." Ook hoopt Duquenne dat de staking van Hollywoodacteurs snel tot een goed einde wordt gebracht, "zodat de gevolgen voor de filmkalender op de langere termijn beperkt blijven". Acteurs in Hollywood leggen al meer dan honderd dagen hun werk neer voor betere voorwaarden.

Wereldwijd heeft Kinepolis 110 bioscopen, waarvan 63 in Europa. Ook in Nederland is het een grote speler met twintig bioscopen.

Meer uit Financieel

China verlaagt rentetarieven om economie te steunen

BEIJING (ANP/AFP) - De Chinese centrale bank heeft maandag twee belangrijke rentetarieven verlaagd om het kwakkelende herstel van de op een na grootste economie ter wereld aan te jagen. China kampt met een crisis in de vastgoedmarkt en afzwakkende consumentenuitgaven door de onzekere economische vooruitzichten. Door leningen goedkoper te maken hopen de beleidsmakers de bestedingen en investeringen te stimuleren.

26 minuten geleden
Koophuis 10 procent duurder, sterkste toename in bijna twee jaar

DEN HAAG (ANP) - De huizenprijzen zijn vorige maand opnieuw flink gestegen, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. In juni waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 9,7 procent hoger dan in juni 2023. Dat is de grootste stijging in bijna twee jaar.

1 uur geleden
Beleggers kijken uit naar drukke beursweek met veel resultaten

DEN HAAG (ANP) - Beleggers staat een drukke beursweek te wachten met veel bedrijfsresultaten om te verwerken. Onder meer verfconcern AkzoNobel, telecombedrijf KPN, uitzender Randstad en bouwconcerns BAM en Heijmans presenteren cijfers. Buiten Nederland zijn onder meer Google-moederbedrijf Alphabet en frisdrankconcern Coca-Cola aan de beurt.

15 uur geleden
Vakbond Samsung plant manifestatie, onderhandelingen lopen nog

SEOUL (ANP/BLOOMBERG) - De grootste vakbond van Samsung Electronics houdt maandag een manifestatie op het chipproductiecomplex ten zuiden van Seoul, ondanks lopende onderhandelingen. Naar verwachting komen zo'n 1500 mensen opdagen bij de protestmars, volgens een woordvoerder van de vakbond.

15 uur geleden
ECB-bestuurder: geen haast om over renteverlagingen te beslissen

CORK (ANP/BLOOMBERG) - Snelle actie van de Europese Centrale Bank (ECB) rond de rentetarieven is niet nodig, zegt ECB-bestuurder en Ierse centralebankpresident Gabriel Makhlouf. "Het is niet nodig om echt haast te maken met het nemen van beslissingen", zei hij tegen de krant Irish Examiner in een op zondag verschenen interview.

17 uur geleden
Xi belooft belastinghervorming in nieuwe plannen voor China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - President Xi Jinping belooft de steun voor lokale overheden te vergroten en het Chinese belastingstelsel te hervormen. Dat is onderdeel van nieuw gepresenteerde plannen voor de op een na grootste economie ter wereld.

18 uur geleden
Gat in Britse financiën dreigt bij loonsverhoging publieke sector

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk krijgt mogelijk te maken met een gat in de financiën als de nieuwe Labour-regering instemt met loonsverhogingen die hoger zijn dan de inflatie voor miljoenen werkenden in de publieke sector, zoals leraren en verpleegkundigen. De nieuwe Britse minister van Financiën Rachel Reeves hintte erop dat ze overweegt die loonsverhogingen in te voeren, om stakingen te voorkomen.

19 uur geleden