Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kindervakantieweken komen er weer aan

Kindervakantieweken komen er weer aan

RILLAND - Met het thema 'de ruimte in' trapt Rilland in de eerste week van de zomervakantie, vanaf maandag 8 juli, de kindervakantieweken die deze zomer plaatsvinden in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle, af.

De kindervakantieweek in Rilland vindt dit jaar voor het eerst plaats in de eerste week van de zomervakantie. En dat bevalt de organisatie tot nu toe goed. "We krijgen meer aanmeldingen dan vorig jaar, van zowel kinderen als vrijwilligers, dus da's mooi", vertelt Roy Hoebeke van de organisatie. "We denken dat mensen die op vakantie gaan minder vaak meteen in de eerste week vertrekken." Het is volgens Hoebeke altijd spannend of er genoeg vrijwilligers zijn en alle helpende handen zijn welkom.

Ruimte

Dit keer is het thema van de Rillandse kindervakantieweek 'de ruimte in'. De vrijwilligers kleden het terrein in het parkje bij de Vliedberg en jeugdhonk De Kist in stijl aan. Van maandag 8 tot en met donderdag 11 juli is er van alles te doen voor zowel de kleintjes als oudere jeugd. Hutten bouwen, spelletjes doen, racen op de stormbaan, knutselen, lekker uit je dak gaan, het kan allemaal. Natuurlijk staat het zeepkisten bouwen voor de zeepkistenrace ook weer op de agenda. Deze race op donderdagavond is traditiegetrouw de afsluiting van de kindervakantieweek in Rilland.

Verrassing

Alle kinderen in de basisschoolleeftijd uit Rilland en omstreken zijn welkom om de hele dag te doen waar ze zin in hebben. "Van lekker lui zijn tot juist actief, sportief tot creatief bezig zijn en overal aan meedoen of alleen spelen, het mag allemaal."

Op de woensdagavond is er een speciaal programma voor de bovenbouw en op donderdagochtend voor de onderbouw. "Wat we gaan doen, is een verrassing."

Zorg

In verschillende dorpen in Reimerswaal en Kapelle vinden er kindervakantieweken plaats deze zomer. Zo staat die in Kapelle, Rommeldam, op de agenda voor maandag 5 tot en met vrijdag 9 augustus. Net als vorig jaar zijn er bij de weken weer professionals aanwezig voor extra begeleiding aan kinderen die dat nodig hebben of prettig vinden, bijvoorbeeld omdat ze zorg nodig hebben. Zo willen de organisaties de kindervakantieweken toegankelijk maken voor alle jongens en meiden die het leuk vinden om te komen.

Meer uit Reimerswaal

30 Jarig jubileum Dijkrock Rilland

RILLAND - Dijkrock Rilland wordt dit jaar (eindelijk) voor de 30ste keer georganiseerd en wel op vrijdag 14 april en zaterdag 15 april.

20 uur geleden
Seizoen Oosterscheldekreeft geopend, veilig levert KNRM 32.000 euro op

KORTGENE/YERSEKE - Het nieuwe Oosterscheldekreeftseizoen is donderdag van start gegaan. Traditiegetrouw is daarbij de eerste kreeft geveild voor het goede doel. Dat levert de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) 32.000 euro op.

23 uur geleden
De Kromme Spaak in Kapelle na flinke uitbreiding heropend: 'We blijven inzetten op groei en innovatie'

KAPELLE – Dankzij een grote verbouwing is De Kromme Spaak in Kapelle weer klaar voor de toekomst. De rijwielhandel is met een oppervlakte van bijna duizend vierkante meter de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste fietsspecialisten in de regio. De Kromme Spaak is een echt familiebedrijf waar vakmanschap, kwaliteit, klantvriendelijkheid en service hoog in het vaandel staan.

1 dag geleden
Bulgaar krijgt 18 jaar cel voor doodslag Kees van Schaik (65) uit Rilland

RILLAND - Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch veroordeelt een 43-jarige man uit Bulgarije tot 18 jaar gevangenisstraf voor doodslag op de 65-jarige Kees van Schaik uit Rilland in 2017. De rechtbank Zeeland-West-Brabant legde eerder 17 jaar cel op. ‘Gelet op zijn leidende rol, zijn houding tijdens het proces en het feit dat hij in het buitenland eerder is veroordeeld, maakt de straf hoger’, laat het gerechtshof woensdag weten.

2 dagen geleden
Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

3 dagen geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

4 dagen geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

4 dagen geleden