Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kindervakantieweken komen er weer aan

Kindervakantieweken komen er weer aan

RILLAND - Met het thema 'de ruimte in' trapt Rilland in de eerste week van de zomervakantie, vanaf maandag 8 juli, de kindervakantieweken die deze zomer plaatsvinden in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle, af.

De kindervakantieweek in Rilland vindt dit jaar voor het eerst plaats in de eerste week van de zomervakantie. En dat bevalt de organisatie tot nu toe goed. "We krijgen meer aanmeldingen dan vorig jaar, van zowel kinderen als vrijwilligers, dus da's mooi", vertelt Roy Hoebeke van de organisatie. "We denken dat mensen die op vakantie gaan minder vaak meteen in de eerste week vertrekken." Het is volgens Hoebeke altijd spannend of er genoeg vrijwilligers zijn en alle helpende handen zijn welkom.

Ruimte

Dit keer is het thema van de Rillandse kindervakantieweek 'de ruimte in'. De vrijwilligers kleden het terrein in het parkje bij de Vliedberg en jeugdhonk De Kist in stijl aan. Van maandag 8 tot en met donderdag 11 juli is er van alles te doen voor zowel de kleintjes als oudere jeugd. Hutten bouwen, spelletjes doen, racen op de stormbaan, knutselen, lekker uit je dak gaan, het kan allemaal. Natuurlijk staat het zeepkisten bouwen voor de zeepkistenrace ook weer op de agenda. Deze race op donderdagavond is traditiegetrouw de afsluiting van de kindervakantieweek in Rilland.

Verrassing

Alle kinderen in de basisschoolleeftijd uit Rilland en omstreken zijn welkom om de hele dag te doen waar ze zin in hebben. "Van lekker lui zijn tot juist actief, sportief tot creatief bezig zijn en overal aan meedoen of alleen spelen, het mag allemaal."

Op de woensdagavond is er een speciaal programma voor de bovenbouw en op donderdagochtend voor de onderbouw. "Wat we gaan doen, is een verrassing."

Zorg

In verschillende dorpen in Reimerswaal en Kapelle vinden er kindervakantieweken plaats deze zomer. Zo staat die in Kapelle, Rommeldam, op de agenda voor maandag 5 tot en met vrijdag 9 augustus. Net als vorig jaar zijn er bij de weken weer professionals aanwezig voor extra begeleiding aan kinderen die dat nodig hebben of prettig vinden, bijvoorbeeld omdat ze zorg nodig hebben. Zo willen de organisaties de kindervakantieweken toegankelijk maken voor alle jongens en meiden die het leuk vinden om te komen.

Meer uit Reimerswaal

Rillandia ziet aantal jeugdleden groeien

RILLAND - V.V. Rillandia aan de Bathseweg in Rilland telt op dit moment zo'n tweehonderd leden en is een groeiende vereniging. De club beschikt over twee voetbalvelden en een trainingsveld en ieder team van de club kan doordeweeks trainen. Ondanks dat de vereniging op een ruimtelijke plek is gelegen brengt de locatie soms ook wat obstakels met zich mee. 

15 uur geleden
Vrijwilligers ontdoen Schelde-oevers weer van afval

KRABBENDIJKE/RILLAND - Honderden vrijwilligers stropen zaterdag 2 maart de mouwen op om zwerfafval op te ruimen langs de Oosterschelde en Westerschelde voor de jaarlijkse actie Schone Schelde.

1 dag geleden
Kapelle verbouwt voor groeiend vrouwenvoetbal

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle voldoet formeel niet aan de KNVB-norm van het aantal velden ten opzichte van de leden maar desondanks krijgen ze de trainingsschema's rond. De vereniging merkt echter wel dat het opkomende vrouwenvoetbal er voor zorgt dat het aantal kleedkamers niet toereikend is. Daarom worden die binnenkort onder handen genomen. 

2 dagen geleden
Bijeenkomst voor lustrum Toujours Kapelle

KAPELLE - In mei vindt voor de tiende keer de Franse week Toujours Kapelle plaats. Het organisatiecomité houdt maandagavond 4 maart een bijeenkomst in het gemeentehuis in Kapelle voor wie ideeën heeft voor activiteiten of als vrijwilliger wil helpen.

2 dagen geleden
Drie nieuwe laadpalen voor elektrisch rijden in Kapelle

KAPELLE - De Van der Biltlaan, Heer Wolfertstraat en de Postweg in Kapelle krijgen een nieuwe laadpaal om elektrische auto's op te laden.

3 dagen geleden
Yerseke wil niet ten koste van alles groeien

YERSEKE - Recentelijk heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) laten weten dat ze op landelijk niveau meer politieke druk wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse amateur-voetbalclubs zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte krijgen. Hoe staat het er voor met Kapelse en Reimerswaalse clubs? 

4 dagen geleden
Meer preventief onderhoud moet vertrouwen in Zeeuws spoor herstellen

KAPELLE/KRUININGEN - Na de langdurige overlast en vertragingen in het Zeeuwse treinverkeer eind vorig jaar belooft spoorwegbeheerder Pro Rail beterschap. In een brief aan onder meer de Zeeuwse spoorgemeenten schrijft directeur Dimitri Kruik van Pro Rail 'samen met NS de communicatie met reizigers en het preventief onderhoud van de Zeeuwse lijn te verbeteren'. Zo komt er een proef met sensoren in het spoor om verzakkingen eerder te kunnen signaleren. 'Zodat er direct preventief onderhoud kan plaatsvinden', aldus Kruik.

4 dagen geleden