Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kindervakantieweken komen er weer aan

Kindervakantieweken komen er weer aan

RILLAND - Met het thema 'de ruimte in' trapt Rilland in de eerste week van de zomervakantie, vanaf maandag 8 juli, de kindervakantieweken die deze zomer plaatsvinden in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle, af.

De kindervakantieweek in Rilland vindt dit jaar voor het eerst plaats in de eerste week van de zomervakantie. En dat bevalt de organisatie tot nu toe goed. "We krijgen meer aanmeldingen dan vorig jaar, van zowel kinderen als vrijwilligers, dus da's mooi", vertelt Roy Hoebeke van de organisatie. "We denken dat mensen die op vakantie gaan minder vaak meteen in de eerste week vertrekken." Het is volgens Hoebeke altijd spannend of er genoeg vrijwilligers zijn en alle helpende handen zijn welkom.

Ruimte

Dit keer is het thema van de Rillandse kindervakantieweek 'de ruimte in'. De vrijwilligers kleden het terrein in het parkje bij de Vliedberg en jeugdhonk De Kist in stijl aan. Van maandag 8 tot en met donderdag 11 juli is er van alles te doen voor zowel de kleintjes als oudere jeugd. Hutten bouwen, spelletjes doen, racen op de stormbaan, knutselen, lekker uit je dak gaan, het kan allemaal. Natuurlijk staat het zeepkisten bouwen voor de zeepkistenrace ook weer op de agenda. Deze race op donderdagavond is traditiegetrouw de afsluiting van de kindervakantieweek in Rilland.

Verrassing

Alle kinderen in de basisschoolleeftijd uit Rilland en omstreken zijn welkom om de hele dag te doen waar ze zin in hebben. "Van lekker lui zijn tot juist actief, sportief tot creatief bezig zijn en overal aan meedoen of alleen spelen, het mag allemaal."

Op de woensdagavond is er een speciaal programma voor de bovenbouw en op donderdagochtend voor de onderbouw. "Wat we gaan doen, is een verrassing."

Zorg

In verschillende dorpen in Reimerswaal en Kapelle vinden er kindervakantieweken plaats deze zomer. Zo staat die in Kapelle, Rommeldam, op de agenda voor maandag 5 tot en met vrijdag 9 augustus. Net als vorig jaar zijn er bij de weken weer professionals aanwezig voor extra begeleiding aan kinderen die dat nodig hebben of prettig vinden, bijvoorbeeld omdat ze zorg nodig hebben. Zo willen de organisaties de kindervakantieweken toegankelijk maken voor alle jongens en meiden die het leuk vinden om te komen.

Meer uit Reimerswaal

Doortrapdag Wemeldinge: lang en veilig blijven fietsen

WEMELDINGE - Op woensdag 29 mei organiseert de gemeente Kapelle een doortrapdag in Wemeldinge. 'Deze dag organiseren we voor ouderen om zo lang en veilig mogelijk te kunnen blijven fietsen', laat de gemeente weten. 'De Doortrapdag vindt plaats in Gasterij Schoudee in Wemeldinge van 9.45 tot 15.00 uur. U kunt gratis meedoen. Het is belangrijk dat u uw eigen fiets meeneemt.'

2 uur geleden
Groot herbestratingsproject in Wemeldinge Noord

WEMELDINGE - Dinsdag begint de herbestrating in het noordelijk deel van Wemeldinge. De komende maanden gaan in fases verschillende straten op de schop.

1 dag geleden
Molentocht op Eerste Pinksterdag: 'Passie voor rijdend erfgoed leeft in Zeeland'

GOES - Al meer dan 34 jaar wordt op de derde zondag van mei de Molentocht gereden waarbij 300 oldtimers de mooiste routes van Zeeland verkennen. Dit jaar vindt het evenement plaats op eerste Pinksterdag. Gestart wordt vanaf Vliegveld Midden Zeeland en de finish is op de Grote Markt in Goes. Onderweg is er altijd een aantal tussenstops, dit jaar bij Rijtuig- en Meubelstoffeerderij C.J. Brouwer in 's-Heer Hendrikskinderen.

2 dagen geleden
Kunstmarkt en Schildersdag in kerktuin Kapelle

KAPELLE - Kapelle Cultureel sluit vandaag traditiegetrouw het evenementenseizoen af met de jaarlijkse Kunstmarkt & Schildersdag.

2 dagen geleden
Toujours Kapelle: Drukke en gezellige zaterdag voor de boeg

KAPELLE - Deze week is het Toujours Kapelle, met herdenkingen, maar ook feestelijke activiteiten. Deze meeste activiteiten vinden deze zaterdag plaats. 

2 dagen geleden
Waterschap begint met jaarlijks onderhoud aan wegen door heel Zeeland

KRUININGEN/KAPELLE - Waterschap Scheldestromen is begonnen met het jaarlijkse groot onderhoud aan waterschapswegen op diverse locaties in Zeeland. 'Sommige wegen worden slechts enkele uren afgesloten, bij andere wegen kan de afsluiting oplopen tot enkele dagen of weken', laat het waterschap weten. 

2 dagen geleden
Drie dagen Kunst- en Natuurroute door Wemeldinge

WEMELDINGE - Kunst- en Natuurroute Wemeldinge viert het 25-jarig jubileum dit pinksterweekeinde. 

3 dagen geleden