Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kindervakantieweek is voor álle kinderen

Kindervakantieweek is voor álle kinderen

RILLAND - Jeugdhonk De Kist had vorige week een chillkamer voor de Rillandse kindervakantieweek. Hier konden kinderen tot rust komen als ze daaraan behoefte hadden. Kinderbegeleider Marloes de Gunst was er vaak te vinden. “De kindervakantieweek is heel leuk, maar kan ook overweldigend zijn.”

Omdat kindervakantieweken voor álle kinderen toegankelijk moeten zijn, besloot de gemeente Reimerswaal enkele jaren geleden om voor extra ondersteuning te zorgen, bijvoorbeeld voor kinderen die graag meedoen aan de week, maar het ook spannend vinden. “Ik help bijvoorbeeld als kinderen ruzie hebben of overprikkeld zijn”, vertelt Marloes, die verbonden is aan de organisatie Klaver4 en een pedagogische achtergrond heeft.

“Ieder kind begeleid ik op de manier die bij hem of haar past. Vaak helpt het al om een luisterend oor te bieden.” Ook laat ze kinderen spelenderwijs hun gevoelens uiten. “We maken bijvoorbeeld een top vijf van dingen waarvan een kindje boos wordt en praten dan over wat hij of zij dan kan doen.” In de chillkamer kletst ze met kinderen, terwijl ze een potje rummikuppen, maar ook buiten in de crea-chilltent knoopt ze praatjes aan. Of kinderen komen naar haar toe. Marloes is voor het derde jaar present bij de kindervakantieweek in Rilland en veel kinderen die ook al vaker zijn geweest, kennen haar. “Het is mooi om de kinderen plezier te zien hebben. En door de jaren heen zie je ze ook groeien. Dat maakt zo’n week heel waardevol.”

Meer uit Reimerswaal

Rook in Waarde: Heftruck vat vlam in boerenschuur aan Middenweg

WAARDE - In een boerenschuur aan de Middenweg te Waarde stond vanochtend vroeg een heftruck in brand. Daardoor ontstond er veel rook. De brandweer bluste de brand.

10 uur geleden
Answest is zaterdag op z'n best met Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - Stichting Answest op z'n best houdt zaterdag (9 december) een nieuwe editie van het Winterfestijn op het plein. Op het dorpsplein is het tussen 12.00 en 23.00 uur beregezellig tijdens allerlei activiteiten.

1 dag geleden
Orgelconcert in Johanneskerk Kruiningen in sfeer van advent en kerst

KRUININGEN - In de Johanneskerk in Kruiningen vindt zaterdagavond (9 december) een orgelconcert plaats in de sfeer van advent en kerst.

1 dag geleden
Kerst op het plein in Biezelinge begint vrijdag met lampionnenoptocht

KAPELLE - Ook dit jaar staat er een kerstboom op het Marktplein in Biezelinge. Vrijwilligers organiseren verschillende activiteiten om er een gezellige kerstperiode van te maken. Vrijdagavond (8 december) gaat het licht aan in de boom. Samen met showkorps Jonge Kracht brengen inwoners het licht naar de kerstboom in een lampionnenoptocht. 

2 dagen geleden
Scooterrijder ten val op Oude Rijksweg bij Waarde, vermoedelijk na botsing met fietser

KRABBENDIJKE - Op de parallelweg van de Oude Rijksweg (N289), tussen Waarde en de Krabbendijke, is donderdag een scooterrijder ten val gekomen. Dat gebeurde vermoedelijk na een aanrijding met een fietser, maar daarover kan de politie nog geen uitsluitsel geven. 

2 dagen geleden
Biezelinge komt in kerstsferen

BIEZELINGE - Vanaf vrijdag tot en met 5 januari is er op het marktplein in Biezelinge iedere vrijdag iets te doen. Van een gezellige kerstmarkt tot een Kerstmannenrun, er is voor ieder wat wils. Marlinde Kamerling, een van de organisatoren, hoopt dat het dit jaar weer net zo druk wordt als bij de lampionnenoptocht van vorig jaar, maar dat het bovenal heel gezellig wordt. 

3 dagen geleden
Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente een. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

4 dagen geleden