Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kindervakantieweek in Rilland laat zich niet kisten door bui

Kindervakantieweek in Rilland laat zich niet kisten door bui

RILLAND - Vier dagen lang is Rilland deze week ‘Klusdurp’. De kindervakantieweek beleeft vandaag (donderdag) de afsluiting. Er is heel wat afgeklust aan hutten, zeepkisten en creatieve kunstwerkjes. Het leek meer herfst dan zomer, maar dat deerde de kinderen niet. “Balen jullie van de regen?”, vraagt coördinator Roy Hoebeke via zijn megafoon aan de kinderen. “Néé!”, gillen zij als antwoord.Coördinator Roy en de ongeveer zestig andere vrijwilligers van de week bedenken allerlei activiteiten om de jongens en meiden te entertainen, maar de simpelste dingen zijn vaak het populairst, weet Roy uit ervaring. Hij is al elf jaar vrijwilliger bij de week en sinds zes jaar coördinator. Veel kinderen komen voor het hutten bouwen en ook timmeren aan de zeepkisten om er daarna mee te racen, vinden de meeste kinderen geweldig.

Met een opkomst van zo’n 125 kinderen is de animo vergelijkbaar met andere jaren. Het coronavirus heeft er weinig invloed op, vertelt Roy. En gelukkig heeft corona de organisatie van de week volgens hem ook niet erg bemoeilijkt. “De kinderen kunnen alles doen, alleen de vrijwilligers moeten bijvoorbeeld voldoende afstand houden. Toen de maatregelen weer strenger werden, waren we wel even bang dat de week niet zou kunnen doorgaan, maar het is gelukkig goed gekomen.” 

Onder meer de Rillandse jongens Ruben (8), Kyano (7) en Fynn (8) genieten van de week. “Ik heb hier veel lol met andere kinderen”, vertelt Fynn. Het grasveld bij jeugdhonk De Kist wordt voor het grootste deel in beslag genomen door hutten bouwende kinderen. Aan de rand van het parkje staat de crea-chilltent. Fynn laat zien hoe de kinderen daar creatief bezig zijn. Ze versieren schelpen, knippen en plakken erop los en kunnen ook kaartjes kleuren voor zieke kinderen. Fynn heeft er al meerdere in de ‘brievenbus’ van Het Magische Draadje gestopt. “Ik heb er beterschap op geschreven”, vertelt hij. Samantha Hendriks uit Rilland heeft samen met haar moeder Het Magische Draadje opgezet en zorgt ervoor dat de kaarten bij zieke kinderen terecht komen. De bus is al bijna vol en Samantha vindt het mooi dat zoveel kinderen tijdens de kindervakantieweek ook aan anderen denken. Dat doet Fynn zeker, want hij heeft ook al een vliegtuigje voor een van de vrijwilligers gemaakt. “Omdat ze zo lief is. En ze ziet er heel mooi uit.”

Even verderop zijn Ruben en Kyano samen met Esmé, Shania en Alicia druk aan het hutten bouwen. Er is een prijs voor het mooist versierde exemplaar en daar gaat het groepje voor met hun twee verdiepingen tellende hut - compleet met nagemaakt zand - aan de Costa del Zon Rillandia. Kyano en Ruben laten alles met trots zien. “Voor binnen gaan we nog kapstokken en een lekker bankie maken.”

Meer uit Reimerswaal

Traumahelikopter ingezet voor ongeval Hoofdweg Rilland

RILLAND - Een scooterbestuurder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Hoofdweg in Rilland. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De politie is een onderzoek gestart naar het ongeval waarbij een auto en de scooter met elkaar in botsing kwamen.

2 dagen geleden
Tent gaat in vlammen op bij Havendijk Yerseke

YERSEKE - Op een bedrijfsterrein aan de Havendijk in Yerseke is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote tent in vlammen opgegaan. De brandweer schaalde op naar middelbrand en zette twee blusvoertuigen in.

2 dagen geleden
Wet helpt gemeente Reimerswaal sneller te bouwen

KRUININGEN - Het Reimerswaalse college van burgemeester en wethouders wijst vijf gebieden in de gemeente Reimerswaal aan waarop de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing is. Dat betekent dat de eigenaars deze gronden niet mogen verkopen aan wie zij willen, maar de grond eerst aan de gemeente moeten aanbieden. ‘Zo verstevigt de gemeente haar positie op de grondmarkt en kunnen we voorzien in de behoefte aan woningen en bedrijventerreinen de komende tien jaar’, verklaart wethouder Maarten Both. 

3 dagen geleden
Kapelse band Grote Geelstaart wint Spectra

OVEZANDE - De Kapelse muziekformatie de Grote Geelstaart heeft op festival Klomppop in Ovezande de bandcompetitie Spectra gewonnen.

3 dagen geleden
Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

6 dagen geleden
Politie deelt 135 boetes uit tijdens verkeerscontrole

KRUININGEN - De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden met inzet van onder meer een touringcar op de snelweg A58 in Zeeland. Ze heeft 135 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen, maar vooral het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het besturen van de auto.

1 week geleden
Yersekenaar zwaait met 'vuurwapen' bij verkeersruzie in Kruiningen

KRUININGEN - De politie heeft vrijdag een 23-jarige man uit Yerseke aangehouden, omdat hij een vuurwapen tevoorschijn zou hebben gehaald bij een verkeersconflict in Kruiningen. Na onderzoek blijkt het te gaan om een nepwapen dat op het oog niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, aldus de politie.

1 week geleden