Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kindervakantieweek in Rilland laat zich niet kisten door bui

Kindervakantieweek in Rilland laat zich niet kisten door bui

RILLAND - Vier dagen lang is Rilland deze week ‘Klusdurp’. De kindervakantieweek beleeft vandaag (donderdag) de afsluiting. Er is heel wat afgeklust aan hutten, zeepkisten en creatieve kunstwerkjes. Het leek meer herfst dan zomer, maar dat deerde de kinderen niet. “Balen jullie van de regen?”, vraagt coördinator Roy Hoebeke via zijn megafoon aan de kinderen. “Néé!”, gillen zij als antwoord.Coördinator Roy en de ongeveer zestig andere vrijwilligers van de week bedenken allerlei activiteiten om de jongens en meiden te entertainen, maar de simpelste dingen zijn vaak het populairst, weet Roy uit ervaring. Hij is al elf jaar vrijwilliger bij de week en sinds zes jaar coördinator. Veel kinderen komen voor het hutten bouwen en ook timmeren aan de zeepkisten om er daarna mee te racen, vinden de meeste kinderen geweldig.

Met een opkomst van zo’n 125 kinderen is de animo vergelijkbaar met andere jaren. Het coronavirus heeft er weinig invloed op, vertelt Roy. En gelukkig heeft corona de organisatie van de week volgens hem ook niet erg bemoeilijkt. “De kinderen kunnen alles doen, alleen de vrijwilligers moeten bijvoorbeeld voldoende afstand houden. Toen de maatregelen weer strenger werden, waren we wel even bang dat de week niet zou kunnen doorgaan, maar het is gelukkig goed gekomen.” 

Onder meer de Rillandse jongens Ruben (8), Kyano (7) en Fynn (8) genieten van de week. “Ik heb hier veel lol met andere kinderen”, vertelt Fynn. Het grasveld bij jeugdhonk De Kist wordt voor het grootste deel in beslag genomen door hutten bouwende kinderen. Aan de rand van het parkje staat de crea-chilltent. Fynn laat zien hoe de kinderen daar creatief bezig zijn. Ze versieren schelpen, knippen en plakken erop los en kunnen ook kaartjes kleuren voor zieke kinderen. Fynn heeft er al meerdere in de ‘brievenbus’ van Het Magische Draadje gestopt. “Ik heb er beterschap op geschreven”, vertelt hij. Samantha Hendriks uit Rilland heeft samen met haar moeder Het Magische Draadje opgezet en zorgt ervoor dat de kaarten bij zieke kinderen terecht komen. De bus is al bijna vol en Samantha vindt het mooi dat zoveel kinderen tijdens de kindervakantieweek ook aan anderen denken. Dat doet Fynn zeker, want hij heeft ook al een vliegtuigje voor een van de vrijwilligers gemaakt. “Omdat ze zo lief is. En ze ziet er heel mooi uit.”

Even verderop zijn Ruben en Kyano samen met Esmé, Shania en Alicia druk aan het hutten bouwen. Er is een prijs voor het mooist versierde exemplaar en daar gaat het groepje voor met hun twee verdiepingen tellende hut - compleet met nagemaakt zand - aan de Costa del Zon Rillandia. Kyano en Ruben laten alles met trots zien. “Voor binnen gaan we nog kapstokken en een lekker bankie maken.”

Meer uit Reimerswaal

Jaarlijkse boompjesuitdeelactie groeit in Zeeland

Dit jaar zullen meer dan 36.000 boompjes hun weg vinden naar particuliere tuinen in Zeeland tijdens de jaarlijkse Gratis Boompjes Uitdeelactie! Vorig jaar werden al 18.000 jonge bomen uitgedeeld, maar dankzij een bijdrage van DELTA Energie kunnen we dat aantal nu verdubbelen.

1 uur geleden
Grote brand bij uienverwerker in Kapelle; bijstand van brandweer uit Brabant

KAPELLE - Bij een uienverwerkend bedrijf aan de Kloosterpoort in Kapelle is maandag rond 17.30 uur brand uitgebroken. Rond 20.00 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. Er zijn geen gewonden gevallen.

2 uur geleden
Ilse Eversdijk wint ringrijden bij oogstfeest in Wolphaartsdijk

WEMELDINGE - Ringrijderijvereniging 'Ons Genoegen' uit Wemeldinge voor het eerst een demonstratie ringrijden mogen rijden tijdens het Oogstfeest in Wolphaartsdijk.

21 uur geleden
Grote controle in jachthaven Wemeldinge

WEMELDINGE - De gemeente Kapelle hield donderdag samen met de politie, douane, Regionale Uitvoeringsdienst en brandweer een grote controle in de jachthaven van Wemeldinge. 'De actiedag had als voornaamste doel om de veiligheid, leefbaarheid en aanpak van ondermijnende criminaliteit in en rondom jachthavens te verbeteren', laat de gemeente Kapelle weten in een persbericht. 

1 dag geleden
'Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle in jachthaven Yerseke'

YERSEKE - De jachthaven van Yerseke is donderdag onderworpen aan een uitgebreide controle. Daarbij zijn geen strafbare feiten geconstateerd, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

4 dagen geleden
Doe- en Dagcentrum Reimerswaal iedere woensdag open in Kruiningen

KRUININGEN - Met de groeiende vergrijzing in onze samenleving en een dalend aantal zorgmedewerkers, wordt het steeds uitdagender om hoogwaardige zorg te bieden aan ouderen. Om deze uitdagingen aan te pakken en ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen, is in Kruiningen het Doe- en Dagcentrum Reimerwaal geopend. Het is iedere woensdag te bezoeken in het dorpshuis in Kruiningen.

6 dagen geleden
Krabbendijke krijgt dit najaar pumptrack, Yerseke en Kruiningen volgen later

KRABBENDIJKE - In de Kruisbessestraat in Krabbendijke legt de gemeente Reimerswaal dit najaar een pumptrack aan.

6 dagen geleden