Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kinderstraat geopend op Spoedeisende Hulp ziekenhuis Goes

Kinderstraat geopend op Spoedeisende Hulp ziekenhuis Goes

GOES – Kinderburgemeester Joud al Shatti opende zaterdag samen met kinderwethouders Renee Schouwenaar en Nova van Twigt de kinderstraat op de Spoedeisende Hulp (SEH) van ziekenhuis Adrz in Goes. Het ziekenhuis wil met de kinderstraat de SEH kindvriendelijker maken. Het idee hierachter is dat de kinderen rustiger worden van de kindgerichte omgeving en daardoor makkelijker de behandeling kunnen ondergaan.

De opening trok veel belangstellenden. Naast werknemers van de SEH en hun kinderen waren ook wethouder André van der Reest en Tweede Kamerlid Jacqueline van den Hil aanwezig. Voor Van den Hil was de opening extra bijzonder. “Ik heb hier lang geleden zelf ook gewerkt en heb de SEH vaak schoongemaakt. De kinderstraat is echt een hele mooie aanvulling op deze afdeling”.

Hinkelbaan

Menno Gaakeer is medisch specialist op de SEH en één van de initiatiefnemers. “Op de afdeling Kindergeneeskunde is alles ingericht op het welzijn van de kinderen. Bij de SEH was dat niet zo. Nu is deze zo ingericht dat de kinderen die hier komen minder angstig zijn. We hebben als grootste SEH-afdeling van Zeeland een regiofunctie. We ontvangen hier jaarlijks tussen de vijf en zesduizend mensen en twintig procent daarvan is onder de achttien jaar. Als we kinderen door middel van afbeeldingen, projecties op de muur en een hinkelbaan kunnen afleiden en we ze meer kunnen geruststellen, kunnen we ze beter behandelen. De nieuwe inrichting is niet alleen bedoeld voor de kinderen die hier komen, maar ook voor de mensen die hier werken. Door een kindvriendelijke setting gaan zij zich automatisch meer kindgericht gedragen. We gaan nu het gebruik hiervan oefenen en ervaren wat wel en wat niet werkt”.

Verbouwd

Volgens Gaakeer is de kinderstaat nog maar de eerste stap naar een meer kindgerichte SEH. Volgend jaar wordt de SEH grondig verbouwd. Om de nieuwe afdeling dan nog kindvriendelijker te kunnen maken, is Lions Club Goes een sponsoractie gestart. “Het idee is om in de nieuwe situatie voor alle kinderen tot achttien jaar iets te kunnen aanbieden en de omgeving echt interactief te maken door middel van projecties, schermen, geluid en 3D-beelden”, legt Tonny Drijdijk uit. “We zijn bezig met het ontwikkelen van een bordspel met regionale quizvragen. Vervolgens gaan we op zoek naar sponsoren en bedrijven die het spel willen kopen om bijvoorbeeld in een kerstpakket te doen”, vertelt Wim Bergsen. “We hopen eind volgend jaar aan de SEH een mooi bedrag te kunnen overhandigen”.

Meer uit Beveland

284 vergunningen te vergeven voor zeegroenten snijden bij Oosterschelde

KATTENDIJKE - Wie volgend seizoen zeegroenten wil snijden bij de Oosterschelde kan tot vrijdag 22 december een aanvraagformulier indienen bij de provincie Zeeland. Er zijn 284 vergunningen te vergeven.

15 uur geleden
284 vergunningen te vergeven voor zeegroenten snijden bij Oosterschelde

RILLAND - Wie volgend seizoen zeegroenten wil snijden bij de Oosterschelde kan tot vrijdag 22 december een aanvraagformulier indienen bij de provincie Zeeland. Er zijn 284 vergunningen te vergeven.

15 uur geleden
Politie: 'Overleden man in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk stierf natuurlijke dood'

WOLPHAARTSDIJK - De man die zondag levenloos is gevonden in het arbeidsmigrantenhotel aan de Lepelstraat in Wolphaartsdijk is een natuurlijke dood gestorven. Dat laat de politie woensdag weten na onderzoek.

15 uur geleden
Gemeente en dorpsraad werken samen aan wandelpad Baarland

BAARLAND - Baarland krijgt binnenkort een nieuw wandelpad.

16 uur geleden
Tom Verbeek 25 jaar tussen de schappen

KWADENDAMME - Vijfentwintig jaar geleden is Tom Verbeek (41) als derde generatie begonnen in de winkel van zijn vader, Kees Verbeek. En alweer de helft van die tijd is hij eigenaar/ondernemer. Aanleiding genoeg voor een feestje.

1 dag geleden
Veel rookontwikkeling bij woningbrand in Eindewege

EINDEWEGE - Bij een woningbrand aan de Spoorstraat in Eindewege is maandagavond veel rook vrijgekomen. Niemand raakte gewond.

1 dag geleden
Chantal Giesbertz: 'Trouwen is meer dan simpel “ja" zeggen'

KLOETINGE - Chantal Giesbertz (49) werkt 32 uur in loondienst en sluit alleen al dit jaar dertig huwelijken, waarvan de helft vanuit haar eigen onderneming Meer dan Trouwen. “Deze naam heb ik gekozen omdat ik van mening ben dat trouwen echt meer is dan alleen maar simpel 'ja' zeggen. Er valt heel veel omheen te kiezen en te regelen."

2 dagen geleden