Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kinderkunstweek op Schengehof met kunstenaars uit eigen dorp

Kinderkunstweek op Schengehof met kunstenaars uit eigen dorp

‘s-HEER ARENDSKERKE - Leerlingen van basisschool Schengehof in ‘s-Heer Arendskerke doen, in het kader van de Kinderkunstweek, allerlei culturele, educatieve activiteiten. De school deed eerder mee aan de week, bijzonder dit jaar is de samenwerking met kunstenaars uit het dorp. Zo konden leerlingen in het naastgelegen atelier van Barre en Maureen Verkerke onder andere een kaars en glassieraad maken, een workshop fotografie volgen en leren over verschillende schildertechnieken.

Leerkracht Caroline Sanderse van Schengehof vertelt dat uit de gesprekken over de invulling van de Kinderkunstweek al gauw het idee kwam om lokale kunstenaars bij de school te betrekken. “Die zijn er veel. ’s-Heer Arendskerke is echt een kunstenaarsdorp”, zegt Sanderse. “We wilden de betrokkenheid vergroten en waren erg blij toen bleek dat iedereen die wij benaderden enthousiast was en mee wilde doen. We willen in de toekomst vaker projecten met hen opzetten en jaarlijks laten terugkomen. Cultuureducatie is erg belangrijk bij ons op school. Creatief zijn is één van onze kernwaarden. We vinden het belangrijk dat creativiteit geïntegreerd wordt met de zaakvakken en er combinaties gemaakt worden met bijvoorbeeld kleien en rekenen, tekenen en taal. Daarnaast willen we ambachten meer laten leven hier op school.”

Onbevangen

Naast het volgen van diverse workshops vindt Sanderse het waardevol dat de leerlingen meer te weten komen over het beroep ‘kunstenaar’. In het atelier kregen ze een rondleiding van Gerard Verkerke. “Ik heb hier ook mijn werkplaats”, vertelt hij. “Het is hier echt een mix van ambacht en kunst. Ik vind het geweldig om te laten zien hoe ik dingen doe en waarom. Kinderen snappen dit best goed en er is vooral veel nieuwsgierigheid. Die open, onbevangen kijk op dingen is heerlijk. Volwassenen zouden ook meer zo moeten zijn.”

Cheyenne uit groep drie vindt het heel leuk om te zien hoe het glassieraad gemaakt wordt. “Ik vind het ook leuk dat we mochten verven en allemaal kleuren mochten mengen.” De schilderworkshop werd verzorgd door Barre Verkerke. “Dit gebouw is bedoeld voor zulke leuke projecten. Ik ben schilder en het behouden van ambachten is mijn levensdoel. Er zijn steeds minder oude meesters die dit door kunnen geven. Omdat ik nog relatief jong ben, heb ik het idee dat ik kinderen kan bereiken. Projecten als deze lenen zich daar heel goed voor.”

Donderdag vond op school een dansvoorstelling plaats en vrijdag zijn alle kunstwerken van de leerlingen tentoongesteld voor belangstellenden.

Meer uit Beveland

Landelijke tuinvlindertelling

GOES - Op vrijdag 2 augustus begint de jaarlijkse Landelijke Tuinvlindertelling. Iedereen met een tuin of een balkon kan meedoen via De Vlinderstichting | Tuinvlindertelling: 2 t/m 4 augustus. Eén kwartier tellen is al voldoende, maar je mag zeker ook vaker tellen! Vorig jaar werd het klein koolwitje het meest gezien. Welke vlinder wordt dat dit jaar? 

14 uur geleden
Kindervakantieweek met extra begeleiding begint maandag 12 augustus en zoekt nog vrijwilligers

GOES - Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) houdt vanaf maandag 12 augustus een speciale kindervakantieweek in Goes. Deze week is voor kinderen van 7 tot en met 14 jaar met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en alle andere kinderen die graag meer begeleiding hebben.

15 uur geleden
Met opgeknapt pand en nieuw logo is Bridgeclub Reimerswaal klaar voor de toekomst

KRUININGEN - Bridge heeft de naam een moeilijk spel te zijn, maar iedereen kan het leren en iedereen is bij Bridgeclub Reimerswaal in Kruiningen van harte welkom. Met een opgeknapt clubhuis én een nieuw Leuntje & Merien-logo, gemaakt door kunstenaar Jan-Willem Hament, is de vereniging klaar voor nieuwe leden.

16 uur geleden
47 teams en ook 35-plussers bij Borsele Sloepoort Cup

NIEUWDORP - Met de duels van het Borsels Elftal tegen het Schouws Elftal en HSV Hoek tegen RKSV Halsteren trapt de 38e editie van de Borsele Sloepoort Cup (BSC) in Nieuwdorp zaterdag 3 augustus meteen goed af. De weken na dit BSC XXL-toernooi staan de poulewedstrijden, het tweede BSC Vrouwentoernooi, de nieuwe wedstrijden voor 35-plussers en de traditionele afsluiting met het BSC G-toernooi op het programma. "Met 47 teams zijn we heel tevreden over het deelnemersveld", vertelt Peter de Vos van deze organiserende club SV Nieuwdorp. "En met het XXL-toernooi heeft het lichaam van de poulewedstrijden echt een kop gekregen."

1 dag geleden
Echtpaar Guiljam uit 's-Gravenpolder viert 70-jarig huwelijksfeest

's-GRAVENPOLDER - Het platina huwelijksfeest viert echtpaar Guiljam uit 's-Gravenpolder. Ze waren zondag maar liefst zeventig jaar getrouwd.

1 dag geleden
Man (34) uit Wolphaartsdijk dreigt met vuurwapen en heeft hennepkwekerij in woning

GOES - De politie heeft dinsdagavond een 34-jarige man uit Wolphaartsdijk aangehouden voor bedreiging met een vuurwapen. Er werd een hennepkwekerij aangetroffen in zijn woning.

2 dagen geleden
Politie-infiltrant voert honderd kilo cocaïne in via BTZ in Vlissingen-Oost

RITTHEM - In het onderzoek naar drugshandel via Bulk Terminal Zeeland (BTZ) in Vlissingen-Oost heeft de politie een infiltrant ingezet die honderd kilo cocaïne liet invoeren via het bedrijf. Dat meldt het televisieprogramma Nieuwsuur. 

2 dagen geleden