Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kinderkunstweek op Schengehof met kunstenaars uit eigen dorp

Kinderkunstweek op Schengehof met kunstenaars uit eigen dorp

‘s-HEER ARENDSKERKE - Leerlingen van basisschool Schengehof in ‘s-Heer Arendskerke doen, in het kader van de Kinderkunstweek, allerlei culturele, educatieve activiteiten. De school deed eerder mee aan de week, bijzonder dit jaar is de samenwerking met kunstenaars uit het dorp. Zo konden leerlingen in het naastgelegen atelier van Barre en Maureen Verkerke onder andere een kaars en glassieraad maken, een workshop fotografie volgen en leren over verschillende schildertechnieken.

Leerkracht Caroline Sanderse van Schengehof vertelt dat uit de gesprekken over de invulling van de Kinderkunstweek al gauw het idee kwam om lokale kunstenaars bij de school te betrekken. “Die zijn er veel. ’s-Heer Arendskerke is echt een kunstenaarsdorp”, zegt Sanderse. “We wilden de betrokkenheid vergroten en waren erg blij toen bleek dat iedereen die wij benaderden enthousiast was en mee wilde doen. We willen in de toekomst vaker projecten met hen opzetten en jaarlijks laten terugkomen. Cultuureducatie is erg belangrijk bij ons op school. Creatief zijn is één van onze kernwaarden. We vinden het belangrijk dat creativiteit geïntegreerd wordt met de zaakvakken en er combinaties gemaakt worden met bijvoorbeeld kleien en rekenen, tekenen en taal. Daarnaast willen we ambachten meer laten leven hier op school.”

Onbevangen

Naast het volgen van diverse workshops vindt Sanderse het waardevol dat de leerlingen meer te weten komen over het beroep ‘kunstenaar’. In het atelier kregen ze een rondleiding van Gerard Verkerke. “Ik heb hier ook mijn werkplaats”, vertelt hij. “Het is hier echt een mix van ambacht en kunst. Ik vind het geweldig om te laten zien hoe ik dingen doe en waarom. Kinderen snappen dit best goed en er is vooral veel nieuwsgierigheid. Die open, onbevangen kijk op dingen is heerlijk. Volwassenen zouden ook meer zo moeten zijn.”

Cheyenne uit groep drie vindt het heel leuk om te zien hoe het glassieraad gemaakt wordt. “Ik vind het ook leuk dat we mochten verven en allemaal kleuren mochten mengen.” De schilderworkshop werd verzorgd door Barre Verkerke. “Dit gebouw is bedoeld voor zulke leuke projecten. Ik ben schilder en het behouden van ambachten is mijn levensdoel. Er zijn steeds minder oude meesters die dit door kunnen geven. Omdat ik nog relatief jong ben, heb ik het idee dat ik kinderen kan bereiken. Projecten als deze lenen zich daar heel goed voor.”

Donderdag vond op school een dansvoorstelling plaats en vrijdag zijn alle kunstwerken van de leerlingen tentoongesteld voor belangstellenden.

Meer uit Beveland

Motorrijder (23) uit 's-Heerenhoek ernstig gewond na valpartij

's-HEERENHOEK - Een motorrijder is maandagmorgen ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de 's-Heerenhoeksedijk bij 's-Heerenhoek. Het slachtoffer is per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

5 uur geleden
Lezersfoto van de week komt uit Goese tuin

GOES - De rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Bevelandse Bode wordt deze eer opgesierd door een foto van Corry Dijke uit Goes.

1 dag geleden
Aan de keukentafel bij Luna Heuvingh en Esther Beunis

Ze kenden elkaar al langer maar de liefde sloeg een jaar of tien geleden pas echt over achter de bar bij café Seventy-Seven in Middelburg. Toen gingen ze nog samen op boevenpad, nu zijn ze bezig met opstarten van Marie Bio Strandkot op het natuurstrand van Oostkapelle. Een strandtent waar uitsluitend met biologische en lokale producten gewerkt gaat worden. Van het land naar het strand, dat is het idee. Esther: 'Bij een cappuccino krijg je melk van de koeien van de boerderij achter de duinen.'

2 dagen geleden
Motorrijder raakt gewond bij ongeval op de N665

HEINKENSZAND - Een motorrijder is vrijdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de N665 ter hoogte van Heinkenszand. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden
Weekendweer: zondag stevige (onweers)buien

REDACTIE - Zaterdag is er veel bewolking en valt vooral 's ochtends regen. Later op de dag wordt het regionaal droger en kan de zon nog even doorbreken. Het wordt 17 tot 21 graden. Zondag start juist droog met zon, later op de dag neemt de kans op onweersbuien toe. Met 20 tot 23 graden is het wat warmer.

2 dagen geleden
Auto in sloot Westerscheldetunnelweg Borssele

BORSSELE - Bij de Westerscheldetunnelweg (N62) in Borssele is vrijdagmiddag een auto in een sloot terecht gekomen. Eén persoon is gewond geraakt. De hulpdiensten zijn ter plekke.De alarmcentrale stuurde onder meer enkele brandweerwagens op pad nadat rond 14.30 uur melding was gemaakt van een voertuig dat te water was geraakt tussen de Westerscheldetunnel en het tolplein bij Borssele. Ter plaatse bleek een auto in een sloot te liggen. De inzet van de opgeroepen brandweerduikers bleken niet nodig te zijn.De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) meldde rond 15.00 uur dat de bestuurder uit het voertuig was en dat de persoon aanspreekbaar was. Het slachtoffer wordt overgedragen aan de ambulancedienst. Voor zover bekend is de persoon niet ernstig gewond geraakt. Volgens de politie is het ongeluk veroorzaakt door aquaplaning.In verband met het ongeval is er tussen de Oostbuis (rijrichting Borssele) en het tolplein van de Westerscheldetunnel één rijstrook afgesloten. Een berger is opgeroepen om de auto te takelen.

2 dagen geleden
Jarig Ovezande klaar voor 42e editie van Klomppop

OVEZANDE - In jubilerend Ovezande - het dorp bestaat 700 jaar - begint vrijdag de 42e editie van Klomppop. Op sportterrein De Fazant klinkt tot en met zondag (26 mei) veel muziek, er is straattheater en er zijn voor jong en oud veel extra activiteiten.

3 dagen geleden