Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kinderkunstweek (KKW) opent in het Watersnoodmuseum met Kamagurka als speciale gast

Kinderkunstweek (KKW) opent in het Watersnoodmuseum met Kamagurka als speciale gast

MIDDELBURG - Kamagurka opent de twaalfde Kinderkunstweek met als thema ‘Van druppel tot tsunami,water in de kunst’ op 15 maart in het Watersnoodmuseum. Na de indrukwekkende herdenkingen van de Watersnoodramp kijkt de Kinderkunstweek vooruit en gaat ee nthema als klimaatverandering niet uit de weg, maar ook het plezier dat je in en met water kunt hebben krijgt alle aandacht.

Tegelijkertijd met de opening kan iedereen die dat wil op kinderkunstweek.nl kijken naar een filmpje over Kamagurka, waarin hij vertelt over zijn werk, het water en speciaal over de zeefdruk die hij maakte voor de KKW. Kinderen maken kennis met kunstenaars zoals M.C. Escher, William Turner, Daan Roosegaarde en Lorenzo Quinn. Ook kunnen ze zelf aan de slag. Voor deelnemende scholen en bso’s is een Kinderkunstweekpakket samengesteld, met daarin een Ideeënboek en meer. Bovendien blijft het Digitaal Klaslokaal het hele jaar toegankelijk.

100 scholen en bso’s doen mee. Meer dan 11.000 Kinderkunstbonnen zijn bezorgd op deze scholen en kunnen 15 maart worden uitgedeeld. Met de tweedelige Kinderkunstkaart kan de gesigneerde zeefdruk van Kamagurka besteld worden voor 10 euro. Kinderen kunnen in hun vrije tijd met de Kinderkunstkaart op pad en binnenlopen bij kunstenaars, musea, bibliotheken en galeries. Een overzicht van de deelnemende kunstaanbieders is te vinden op de website van de KKW. De Kinderkunstweek duurt tot 26 maart.

Meer uit Middelburg

Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

1 dag geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

1 dag geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

2 dagen geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden
Sloop en nieuwbouw van 16 eengezinswoningen in de Stromenwijk in Middelburg

MIDDELBURG - Woongoed Middelburg werkt aan de energietransitie van haar woningvoorraad: gasloze en energiezuinige woningen. Voor de 16 woningen in de Oosterscheldestraat Stromenwijk kiest Woongoed voor sloop en nieuwbouw.

2 dagen geleden
Ontmoeting en uitwisseling rondom dementie

MIDDELBURG - Er zijn ruim 260 Alzheimer Cafés en Trefpunten verspreid door het land, georganiseerd door de vrijwilligers van Alzheimer Nederland. Elke bijeenkomst heeft een thema dat door de gespreksleider wordt uitgediept met een (ervarings)deskundige.

2 dagen geleden
Vleeshal lanceert programma Team V voor jonge kunstliefhebbers

MIDDELBURG - Vleeshal in Middelburg nodigt jongeren tussen de 15 en 21 jaar uit om deel te nemen aan het programma Team V programma.

2 dagen geleden