Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kinderkunstweek begonnen in Vlissingen

Kinderkunstweek begonnen in Vlissingen

VLISSINGEN - ‘Vertakt en geworteld. Bomen in de kunst’, is het thema van de elfde Kinderkunstweek, een jaarlijks terugkerend Zeeuws tiendaags evenement waar basisschoolleerlingen in contact komen met kunst en kunstenaars. Evenals voorgaande jaren is Filiaal Vlissingen deze dagen het domein van de kinderen.

Woensdag 16 maart gingen de eerste kinderen aan de slag. Agnes den Hartogh, beeldend kunstenaar: “Er worden geen knutselwerkjes gemaakt; de bedoeling is dat de kinderen zich aan de kunstenaar kunnen spiegelen. Ze mogen mijn grote-mensen-materialen gebruiken, ze leren andere technieken en het belangrijkst: ze mogen zelf ontdekken wat er mogelijk is, zonder dat het aan bepaalde eisen moet voldoen. Daaruit ontstaan de meest expressieve bomen-kunstwerken.”

De resultaten worden ingelijst en in de maand april op 50 plaatsen in de Vlissingse binnenstad tentoongesteld tijdens de Kinderkunstroute Vlissingen.

Meer uit Vlissingen

Gemeente biedt plaats aan 75 extra asielzoekers in Marinekazerne

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft 75 extra plaatsen voor asielzoekers in de voormalige Marinekazerne aan de Buitenhaven beschikbaar gesteld. De asielzoekers zijn al geregistreerd en blijven in Vlissingen voor een periode van vier weken. De gemeente voldoet hiermee aan het verzoek van staatssecretaris Van der Burg aan de Nederlandse gemeenten om meer asielzoekers op te vangen.

8 uur geleden
Voormalige basisschool wordt verbouwd tot opvang Oekraïense vluchtelingen

VLISSINGEN - Voormalige basisschool De Startbaan in Westerzicht wordt de komende maanden verbouwd en geschikt gemaakt voor de opvang van 49 Oekraïense vluchtelingen. De vluchtelingen verblijven nu nog in een appartementencomplex van l’Escaut op de hoek van de Van Dishoeckstraat en de Verkuijl Quakkelaarstraat. 

8 uur geleden
Jacky Dunnes over zijn kijkje in de keuken van Jackie Chan

OOST-SOUBURG - Stuntman en vechtkunstenaar Jacky Dunnes beleefde de zomer van zijn leven. Allereerst mocht hij een week naar het trainingscentrum van acteur en stuntman Jackie Chan in het Chinese Beijing. Hetgeen hij daar geleerd heeft kon hij meteen in de praktijk brengen want na Beijing vloog de Souburger door naar Kreta om mee te spelen in een nieuwe Nederlandse speelfilm.

1 dag geleden
Politie treft vuurwapen en drugs aan in woning aan de Vincent van Goghlaan

VLISSINGEN- De politie heeft vrijdagochtend 22 september in een huis aan de Vincent van Goghlaan in alle vroegte een 28-jarige man aangehouden. De man bleek in het bezit te zijn van een vuurwapen. Tevens had hij drugs en geld in huis.

3 dagen geleden
Letsel bij botsing taxibusje-scooter Vlissingen

VLISSINGEN - Bij een botsing met een taxibusje is vrijdagmiddag in Vlissingen de bestuurder van een snorscooter gewond geraakt. De persoon hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

4 dagen geleden
House of Reggae in De Piek

VLISSINGEN - Zaterdag 23 september staat De Piek in het teken van reggae tijdens House of Reggae 2023. Vanaf 20 uur treden achtereenvolgens JR Kenna, Uwe Banton met de Rude Cut Band en High Tide Sounds op.

5 dagen geleden
Speelgoedbank Zeeland kan weer beregoed verder

VLISSINGEN - Op 18 september heeft de Speelgoedbank Zeeland een waardevolle beer cadeau gekregen. De knuffelbeer symboliseert de opbrengst van 12.500 euro, bijeen gefietst tijdens de Benefiet Tour Walcheren op 26 augustus 2023.  

6 dagen geleden