Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kindergemeenteraad Kapelle staat op tegen pesten

Kindergemeenteraad Kapelle staat op tegen pesten

KAPELLE - De kindergemeenteraadsleden van de gemeente Kapelle hebben maandag op de basisscholen aandacht gevraagd voor pesten. Door puzzelstukjes op het schoolplein te spuiten en armbandjes uit te delen benadrukken ze dat iedereen meetelt en erbij hoort.

Meer uit Reimerswaal

Rubriek Albert Kort: Schoolplaten

Ik zie hem nog voor me staan. Een grote man, zelfbewust en overtuigd van het eigen gelijk. Een man tegen wie je opzag en die respect inboezemde. Wat kon hij mooi vertellen en wist hij veel, mijn vroegere schoolmeester van de lagere school in Goes. Of het nu verhalen waren over dappere kruisridders die gehakt maakten van hun tegenstanders of over de martelaren van Gorcum, altijd wist hij mij te boeien. Ook over de vele roemruchte figuren uit de vaderlandse geschiedenis raakte hij niet uitgepraat. Floris V, Willem van Oranje, Michiel de Ruyter: hij smeedde ze tot helden die fanatiek streden voor hun vaderland. Maar hij vertelde niet alleen smeuïg, hij slaagde erin zijn lessen ook aanschouwelijk te maken. Hoe hij dat deed? De ouderen ons ons zullen dat nog wel weten.

10 uur geleden
Binnenvaartschip geknikt in Kreekraksluizen Rilland

RILLAND - de Search-and-Rescueboot de Eendracht is vanmorgen ingezet voor een binnenvaartschip dat bij Rilland mogelijk water maakte.

11 uur geleden
Zonovergoten Classic Races in Wemeldinge

WEMELDINGE - Zaterdag stond in het teken van de 28e editie van de Classic Races in Wemeldinge. Het werd een zonnige editie waarbij het publiek op en top kon genieten van de blinkende motoren.

15 uur geleden
Informatieavond in Rillland voor bedrijven over verduurzamen door samenwerking

RILLAND - Energiecoöperatie 4411 houdt, samen met Hydrozorg en Zeeuwind, een informatie- en gespreksavond over de energieproblematiek en het verduurzamen van bedrijven in de gemeente Reimerswaal.

1 dag geleden
Delta Ride for the Roses 2024: Een lach, een traan en prima weer

GOES - Editie 2024 van de Delta Ride for the Roses is in volle gang. Vrijdag begon het fietsweekeinde om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding met de Ladies Night Ride vanuit Goes. Zaterdag fietsten jong en oud verschillende afstanden door Midden-Zeeland vanuit Goes. Zondag stappen de deelnemers vanuit Terneuzen op de fiets voor het goede doel voor de tochten door Zeeuws-Vlaanderen.

1 dag geleden
Lezersfoto van de week met een knipoog

KAPELLE - De rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Reimerswaalse & Kapelse Bode toont deze keer een foto met een knipoog.

1 dag geleden
Classic Races in Wemeldinge: racefeestje zaterdag op kanaalcircuit

WEMELDINGE - Op het kanaalcircuit in Wemeldinge vindt zaterdag 8 juni een nieuwe editie van de jaarlijkse Classic Races plaats. 

2 dagen geleden