Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kinderen ontbijten met burgemeester in het stadhuis van Middelburg

Kinderen ontbijten met burgemeester in het stadhuis van Middelburg

MIDDELBURG - Vandaag, op woensdag 11 oktober, ontbeten leerlingen uit de groepen 7 en 8 van Oleanderhof in Arnemuiden samen met burgemeester Harald Bergmann in het stadhuis op de Markt in Middelburg. Het Burgemeestersontbijt is een vast onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Daarbij staan het welzijn en de gezondheid van alle Nederlandse kinderen bovenaan het verlanglijstje. Het is namelijk een feit dat veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.

In de ontbijtweek van het Nationaal Schoolontbijt van 6 - 10 november 2023 schuiven kinderen in heel Nederland op school aan tafel voor een gezond ontbijt en een leuke les over de beste start van de dag. Zo leren kinderen op een feestelijke manier hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten. Kennismaken Aandacht hiervoor blijft belangrijk. 

Kennismaken
Burgemeester Harald Bergmann van de gemeente Middelburg onderstreept het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten. Bij de ontvangst gaf de burgemeester de kinderen een korte rondleiding en vertelde hij het een en ander over de geschiedenis van het stadhuis. De kinderen van de basisschool ontbeten met een pakket dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum.

Meer uit Middelburg

Team V presenteert vrijdag 17 mei hun eerste publieksprogramma in de Vleeshal

MIDDELBURG - Maart 2024 ging het nieuwe programma van Vleeshal, Team V, van start. Het team bestaat uit een groep diverse en creatieve jongeren met een passie voor hedendaagse kunst. Ze worden gecoacht en begeleidt door het Vleeshal-team en leren over alle aspecten van het werken in een professionele kunstinstelling. Het komende jaar krijgt Team V een unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen tijdens Vleeshal-projecten, terwijl ze publieksprogramma's creëren en in contact komen met kunstenaars, experts en een breed scala aan publiek. Door hen een eigen publieksprogramma te laten organiseren in relatie tot tentoonstelling in de Vleeshal, ontstaat ruimte voor jonge stemmen. 

1 uur geleden
Grote kans op licht wisselvallig lenteweer tijdens de Pinksterdagen

Het is deze dagen heerlijk lenteweer met hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Richting de Pinksterdagen lijkt de temperatuur echter wat in te leveren. Koud wordt het niet. De maxima komen waarschijnlijk uit tussen 16 en 20 graden. De wisselvalligheid neemt deze week flink toe en ook tijdens de Pinksterdagen lijken we het niet geheel droog te houden.

4 uur geleden
Geslaagde plantjesmarkt bij Speelhof Hoogerzael

MIDDELBURG - Speelhof Hoogerzael, de groene oase in de Middelburgse wijk de Griffioen, kleurde zaterdag 11 mei extra groen tijdens de plantjesmarkt.

21 uur geleden
Subsidieregeling hergebruik leegstaande panden geopend

MIDDELBURG/DOMBURG - De subsidieregeling Hergebruik Leegstaande Panden is bedoeld voor hergebruik van leegstaande panden. Dit kunnen beeldbepalende panden zijn of beeldverstorende verpauperde panden. Voor beeldverstorende panden is sloop en herbestemming van de locatie een mogelijkheid. De subsidieregeling Hergebruik Leegstaande Panden (HELP) heeft als doel beeldbepalende of beeldverstorende leegstaande panden opnieuw te gebruiken. Daarmee levert het een bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving.

23 uur geleden
Protestactie studenten in centrum Middelburg

MIDDELBURG - Studenten hebben maandagochtend in Middelburg een protestactie gehouden om aandacht te vragen voor de situatie in Gaza.De studenten verzamelden zich bij de Lange Noordstraat, in de buurt van het University College Roosevelt. Nadat rond 11.00 uur melding was gemaakt van een mogelijke demonstratie gingen handhavers van de gemeente Middelburg samen met politieagenten poolshoogte nemen.De groep, die bestond uit zo'n vijftien personen, viel al snel uiteen zodat er verder niet ingegrepen hoefde te worden.

1 dag geleden
Weer Thuis op Walcheren

MDDELBURG/DOMBURG - Onder de naam Weer Thuis op Walcheren sluiten de gemeenten Middelburg, Vlissingen en Veere een convenant met Walcherse woningcorporaties en zorgaanbieders. In dit convenant staan afspraken over passende hulp en begeleiding bij uitstroom naar zelfstandig wonen. Weer Thuis is namelijk voor mensen die in een zorg- of opvanginstelling (woonvoorziening) verbleven en weer in de wijk gaan wonen.

1 dag geleden
Ontmoetingsplek feestelijk geopend door wethouder

MIDDELBURG - Ballonnen, vrolijke muziek en slingers: tijd voor een feestje. Vrijdag 10 mei werd de ontmoetingsplek voor jongeren aan de Segeersweg in Dauwendaele feestelijk geopend. De ontmoetingsplek is een initiatief van Young Leaders. Een project dat jongeren onder andere wil laten nadenken over hoe hun ideale buurt eruitziet. 

1 dag geleden