Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kinderen leren coderen als profs bij CoderDojo

Kinderen leren coderen als profs bij CoderDojo

THOLEN - Jeugd- en Jongerenwerk Tholen organiseert op zaterdag 16 februari een nieuwe activiteit: CoderDojo. Dit is een wereldwijd initiatief waarbij kinderen leren programmeren op de computer.

Kinderen tussen de 7 en 12 jaar, die het leuk vinden om games te bouwen, apps te ontwikkelen en websites te bouwen, worden uitgenodigd om mee te doen aan CoderDojo. Heb je nog nooit geprogrammeerd? Geen probleem, er zijn professionele programmeurs aanwezig die je helpen. "Maar ook als je vaker programmeert, hebben wij voldoende uitdagingen voor je", aldus Jongerenwerk Tholen.

Scratch

Tijdens CoderDojo werk je met scratch en ontmoet je kinderen met dezelfde interesses. Ook ouders zijn van harte welkom om samen met hun kinderen te leren programmeren. Onderling deel je je kennis met elkaar en maak je nieuwe dingen op je eigen laptop. "Vergeet deze dus niet mee te nemen!"

Informatie

Aanmelden kan via https://oosterschelde.op-shop.nl/. Bij het inschrijven is het alleen nodig om een plekje te reserveren voor het kind. De begeleider hoeft niet aangemeld te worden. CoderDojo begint om 10.00 uur en eindigt om ongeveer 12.30 uur. De locatie is het Calvijn College in Tholen, Zoekweg 3.

Jongerenwerk Tholen organiseert deze activiteit in samenwerking met Bibliotheek Oosterschelde.

Meer uit Tholen

'Woningbrand' aan de Dalemsestraat blijkt aangebrand eten in oven

THOLEN - Meerdere hulpdiensten zijn donderdagavond uitgerukt naar de Dalemsestraat na een melding van een woningbrand. De deur van de woning moest worden opengebroken, maar van een echte brand was geen sprake. De rookontwikkeling uit het appartement werd veroorzaakt door aangebrand eten in een oven.

5 uur geleden
Kerstconcert in Sint-Annaland met Kir Royal Accelerando's Cosy Christmas

SINT-ANNALAND - De Koninklijke Fanfare Accelerando uit Sint-Annaland sluit het muzikale jaar af met een Kerstconcert. Onder de noemer 'Accelerando's Cosy Christmas' nemen de muzikanten hun gasten mee in de warme en vrolijke sfeer die bij Kerstmis hoort. Dat doen ze samen met dameszangvereniging Kir Royal. Het concert vindt plaats op zaterdagavond 16 december in de sportzaal van De Wellevaete.

9 uur geleden
Trainer Marc de Weerd vertrekt aan het einde van dit seizoen bij SPS

POORTVLIET/SCHERPENISSE - Sportvereniging Poortvliet Scherpenisse (SPS) moet voor het volgende seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. De huidige hoofdcoach, Marc de Weerd, vertrekt aan het einde van dit seizoen bij de Thoolse vierdeklasser.

13 uur geleden
Doodgebeten schapen op Tholen: 'Beschermde status wolf moet omlaag'

THOLEN - In 2018 kwam de wolf weer naar Nederland. Het roofdier laat inmiddels een spoor van dode beesten achter, zoals mogelijk de drie doodgebeten schapen op Tholen. De Europese Commissie dringt aan op actie, terwijl het CDA in Zeeland vindt dat de beschermde status van de wolf opnieuw bekeken moet worden. Ze willen maatregelen om vee te beschermen tegen de wolf.

16 uur geleden
Tholenaren kunnen vanaf vandaag hun gratis boompjes ophalen

SINT-MAARTENSDIJK/THOLEN - Vanaf vandaag kunnen alle mensen op Tholen hun gratis bestelde boompjes ophalen in Sint-Maartensdijk. In totaal worden er bijna 4400 boompjes uitgedeeld in drie dagen tijd. Dat betekent dat alle beschikbare boompjes zijn uitverkocht.

18 uur geleden
Fietser met spoed naar ziekenhuis na botsing met scooter langs Postweg

POORTVLIET - Een fietser en een scooterrijder zijn woensdagavond met elkaar in botsing gekomen op het fietspad lang de Postweg bij Poortvliet. De fietser is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ook werd er een traumahelikopter uit Amsterdam opgeroepen naar het incident.

1 dag geleden
Opgelet automobilisten: Wederom code geel in Zeeland

ZEELAND - Wie vannacht of morgenochtend de weg opgaat, moet rekening houden met gladheid. Het KNMI heeft zojuist code geel afgegeven voor gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

1 dag geleden