Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kinderen exposeren bij Kunst- en Natuurroute Wemeldinge

Kinderen exposeren bij Kunst- en Natuurroute Wemeldinge

WEMELDINGE – De kinderen van Art4Kids hebben de afgelopen maanden binnen verschillende disciplines tal van kunstwerken gemaakt. Zo'n zeventig daarvan zijn vanaf vrijdag (7 juni) te zien tijdens de Kunst- en Natuurroute door Wemeldinge.

Het kunstproject Art4Kids is een initiatief van kunstenares Jozien Weststrate uit Wemeldinge. Zij was betrokken bij het opzetten van de Kunst- en Natuurroute door haar dorp en was twintig jaar bestuurslid. Enkele jaren geleden besloot ze een kindergroep op te richten. Art4Kids ontvangt inmiddels al voor het vierde jaar jongens en meiden van zes tot en met twaalf jaar die creatief willen bezig zijn en kunst willen ontdekken.

Penseel

“We proberen ze onder begeleiding van een kunstenaar iets bij te brengen”, vertelt Weststrate. “Welke kleuren gebruik je? Hoe zet je een schilderij op en wat heb je daarbij allemaal nodig? Waarom gebruik je een bepaald penseel? Dit jaar hebben we negen projecten gehad met negen verschillende kunstenaars.”

Boer

Momenteel leren de kinderen over geometrisch tekenen van Marius Weststrate, de echtgenoot van Jozien Weststrate. Zelf is zij eveneens actief in de kunst. “Ik was bloemiste van beroep en heb toen ik ziek werd veel keramiek gemaakt. Nu ben ik aan het kantklossen en help de kinderen om iets te leren. Mijn man en ik kennen veel kunstenaars en zij komen overal vandaan."

Art4kids is volgens Weststrate ook bedoeld om het kunstklimaat in Zeeland te stimuleren. "Elk jaar gaan we bij een boer kunstwerken maken van hooi; een kip, konijn of poes. Ook hebben we een project gehad met schelpen, die we zelf gezocht hebben. Het thema hierbij was 'voeten'.” De groep bestaat nu uit 24 kinderen, die zich per project kunnen inschrijven.

Paaseieren

Sommige kinderen komen al vanaf het eerste jaar naar Art4Kids. Weststrate vindt het mooi om te zien hoe de kinderen zich ontwikkelen. “In het begin zijn sommigen nog wat angstig, maar ze gaan steeds meer vragen. Het is hier allemaal heel ontspannen; niets moet, alles mag. De meesten zijn hier zo ontzettend graag, dat ze elke dag wel zouden willen komen.” Dat geldt ook voor de 10-jarige Lisa, die later de kunstacademie wil gaan doen. “Ik doe dit nu ongeveer een jaar en ik vind het leuk, want ik hou van kunst maken en van tekenen. Je kan hier je vrije gang gaan. Je mag iets natekenen of je eigen fantasie er in stoppen. Dat vind ik heel fijn, want ik heb veel fantasie, maar ik werk ook graag precies. Het leukst vond ik het vlinder-schilderen en de paaseieren. Nu ben ik bezig met het schetsen van figuren die ik later ga overtekenen met fineliner. Ik wil zeker verder in de kunst. Ik hou van kunst en werken met mijn handen.”

Meer informatie

De Kunst- en Natuurroute door Wemeldinge, waarbij ook Art4Kids exposeert, is te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag (7, 8 en 9 juni). Kijk voor meer informatie op www.kunstroute.net.

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Reimerswaal

Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

12 uur geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

14 uur geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

2 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

3 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

3 dagen geleden
De Trappers in Krabbendijke houdt promotierit

KRABBENDIJKE - Bij fietsvereniging T.C. De Trappers uit Krabbendijke start zaterdag 1 april het zomerseizoen. ‘De openingsrit heeft een speciaal karakter, want ook niet-leden zijn welkom’, laat de club weten.

5 dagen geleden
Zumba Kids Krabbendijke verwelkomen nieuwe leden

KRABBENDIJKE - Allerlei verenigingen in Reimerswaal, zoals de Zumba Kids in Krabbendijke, zetten deze weken hun deuren open voor belangstellenden, zodat zij gratis de sfeer kunnen proeven. Zo hopen de clubs op nieuwe leden en kunnen kinderen laagdrempelig een nieuwe hobby uitproberen.

5 dagen geleden