Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kinderen en betrokkenen vieren start bouw kindcentrum Kloetinge

Kinderen en betrokkenen vieren start bouw kindcentrum Kloetinge

KLOETINGE - Aan de Zomerweg in Kloetinge hebben de kinderen van de Kloetingseschool, hun ouders, leerkrachten en mensen van de gemeente Goes, Kibeo, architectenbureau Rothuizen, scholenkoepel Albero en Bouwgroep Peters donderdag gevierd dat de bouw van het IKC is begonnen.

Het integrale kindcentrum moet aan het einde van dit jaar de deuren openen.

De oudste en jongste leerling van de school overhandigden donderdag een capsule met spulletjes en verhalen van de leerlingen aan de uitvoerder die beloofde deze in te graven.

Omwonenden

Over het IKC is veel gesproken. Omwonenden protesteerden onder meer vanwege de gevreesde overlast en het verkeer. “Maar toen we alles eenmaal goed hadden uitgelegd merkten we dat het draagvlak toenam”, zei wethouder André van de Reest van de gemeente Goes. “Nu gaat alles hartstikke snel.”

Groen

Het IKC wordt een duurzaam gebouw, omringd door groen. Op het dak liggen straks tientallen zonnepanelen. “Het is de eerste aardgasloze school van de gemeente Goes.” De kosten van de bouw bedragen een kleine drie miljoen euro. In het gebouw komen de kinderen van de Kloetingseschool en een locatie van Kibeo.

 

Meer uit Beveland

Reizende expo nu te zien in 's-Heer Arendskerke

's-HEER ARENDSKERKE - In alle dorpen van de gemeente Goes komt de komende twee jaar tijdelijk een fototentoonstelling. Dit is een nieuw cultuurproject van de gemeente, in samenwerking met de dorpsverenigingen. De aftrap is in 's-Heer Arendskerke, waar de expo tot 30 juni te bekijken is.

13 uur geleden
Muziekfeest op het plein op woensdag 12 juni in Goes

GOES - Op de Grote Markt in Goes wordt woensdagavond 12 juni een feestje gebouwd tijdens Muziekfeest op het Plein. De toegang is gratis.

1 dag geleden
Bennet Passenier en Pieter Corbijn: 'Marinus en Jacob laten ons ons eigen gang gaan'

SEROOSKERKE - Na een aantal jaar een goede basis te hebben gelegd, werd het een half jaar geleden officieel: Bennet Passenier en Pieter Corbijn namen de Hubo in Serooskerke over van Jacob en Marinus Passenier. Zij deden een stap terug en Bennet en Pieter staan nu aan het roer. Hoe kijken ze terug op het eerste half jaar als eigenaren van hun Hubo? Bennet: ,,We zijn precies verschillend en daardoor past het zo goed."

1 dag geleden
Meisje op fiets aangereden door bedrijfsbus in Goes, bestuurder aangehouden

GOES -  De bestuurder van een bedrijfsbusje is vrijdagmiddag aangehouden nadat hij betrokken was bij een aanrijding met een fietsster. Het slachtoffer hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

1 dag geleden
Openstelling subsidie Gebiedsgerichte Aanpak Wonen

MIDDELBURG - Vanaf 11 april 2024 kunnen gemeenten subsidie aanvragen voor het toekomstbestendig maken van bestaande woningen of nieuwsbouw, in combinatie met het verbeteren van de openbare ruimte.

2 dagen geleden
Kennisevent voor Zeeuwse ondernemers bij De Mythe in Goes

Op dinsdag 16 april organiseren de Bevelandse gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal in samenwerking met Zeeland Business een gratis kennisevent voor (startende) ondernemers in Goes. Het event wordt gehouden bij Theater De Mythe en bestaat uit een ondernemersmarkt, meerdere workshops en diverse interactieve presentaties. Toegang voor dit event is kosteloos.

2 dagen geleden
Vriendinnendagen met heerlijk lenteweer in Goes

GOES - Het weerbericht belooft een heerlijke voorjaarseditie van de Vriendinnendagen in Goes. Vrijdag en zaterdag is er veel te doen in en om de binnenstad.

2 dagen geleden