Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kinderboerderij De Klepperhoeve eerste officiële Gezonde Buurtlocatie in Middelburg

Kinderboerderij De Klepperhoeve eerste officiële Gezonde Buurtlocatie in Middelburg

MIDDELBURG - ‘Samen maken we gezond gewoon’ is een slogan waar alles in zit. Het onderwerp gezondheid is een onderwerp dat niemand alleen kan oplossen. JOGG Middelburg maakt iedere partner bewust van de rol die hij kan pakken. Naast hele goede resultaten op Middelburgse basisscholen, zijn dat nu ook de sportverenigingen, Kinderopvanglocaties, Voorgezet onderwijs, bedrijven en buurtlocaties.Kinderboerderij De Klepperhoeve is een voorbeeld van hoe een uitje ook gewoon gezond kan zijn. De Klepperhoeve krijgt als eerste buurtlocatie in Middelburg het label Gezonde Buurtlocatie uitgereikt.  “Door gezonde keuzes aan te bieden, hoor je hier niemand over de zoete frisdranken, of snoep. De behaalde ‘Topprestatie Gezonde Buurtlocatie’ geeft ons de uitstraling dat het hier verantwoord en goed geregeld is. Dat trekt echt meer publiek aan. Rookvrij zijn wij inmiddels al en nu ook een gezonde buurtlocatie. Voor alle activiteiten die wij organiseren wil je dat toch!” lacht Eefje Castel, medebestuurder van De Klepperhoeve. “Je kunt hier ook gewoon vergaderen en overleggen plannen, het is een plek om samen te komen als ontmoetingsplek en uiteraard de boerderijfunctie om met je kinderen te komen.” In de nieuwe Bio-kas van De Klepperhoeve worden producten verbouwd, niet alleen voor de dieren, maar ook voor bezoekers. Tomaatjes, komkommers en vijgen eten die van eigen bodem komen zijn natuurlijk helemaal mooi.

JOGG TeamFit is de organisatie die de labels toekent als een buurtlocatie of sportvereniging voldoet aan de regels hiervoor, opgesteld i.s.m. NOC*NSF, Sportbonden en het Voedingscentrum. TeamFit-coach Ruud Mesu neemt de buurtlocaties en sportverenigingen aan de hand mee om de doelen als Rookvrij, Verantwoord Alcoholbeleid en gezond voedingsaanbod te behalen. “Laat duidelijk zijn dat het ons doel is om náast het huidige aanbod ook verantwoord aanbod te hebben op de genoemde locaties. Op deze manier is het voor iedereen zijn eigen keuze; gezond of ongezond, maar je moet de keuze wel hebben. Die gezonde optie moet wel makkelijk gemaakt worden en die is er nu vaak niet. Daar willen wij verandering in brengen.” Het is de wens van de overheid en gemeente, dus voor de sportclubs en buurtlocaties helemaal gratis. Steeds meer leden en ouders van kinderen vragen hier om. Maak dus gebruik van de mogelijkheid om mede hierdoor je club of buurtlocatie toekomstbestendig te maken.

Meer uit Middelburg

Botsing tussen scooters in de Jasmijnstraat in Middelburg

MIDDELBURG - Bij een botsing tussen twee scooters in Middelburg is maandagavond schade ontstaan. Het ongeval gebeurde omstreeks 18.30 uur in de Jasmijnstraat te Middelburg. Door onbekende oorzaak waren twee scooterbestuurders met elkaar in botsing gekomen. De politie en ambulancedienst kwamen ter plaatse.

7 uur geleden
Ko en Stina de Smit: al 70 jaar gelukkig getrouwd!

ARNEMUIDEN - Ko (88) en Stina (88) de Smit vieren vandaag, op 23 april 2024, een bijzondere mijlpaal: hun 70-jarig huwelijksjubileum. Hun verhaal begint in Arnemuiden in1953, als Ko tijdens het vervoeren van 'peeën' de rasechte Erremuuse Stina door het dorp ziet lopen en denkt: "Daar moet ik eens achteraan!" In die tijd kwam de jeugd elkaar tegen door rondjes rond het dorp te lopen. Zo ontmoetten Ko en Stina elkaar op het zogenoemde Schorretje. 

9 uur geleden
ZeelandJazz Festival 2024

MIDDELBURG - In de maand juni is het weer tijd voor het ZeelandJazz Festival. Het tweede weekend van juni in Terneuzen en het derde weekend in Middelburg. Een trend in Nederland en de rest van Europa zijn de tribute bands en ook het Jazzfestival neemt dit mee in het festival. Tijdens het openingsconcert in Porgy en Bess speelt het Teus Nobel Trio "A Tribute To Chet Baker" met als gast Benjamin Herman. In Middelburg opent Michiel Borstlap & band die Herbie Hancock spelen voor de headliner RYMDEN. Op zaterdag in De Spot een James Brown Tribute door het Amsterdam Funk Orchestra met Jared Grant.

1 dag geleden
Met een hink-stap-sprong de gevangenis in

MIDDELBURG - De gevangenis in Middelburg (Torentijd)  heeft sinds kort een gekleurd hinkelpad voor de ingang. Als een ouder in de gevangenis belandt, heeft dat invloed op de relatie tussen ouder en kind. En voor een kind is het soms lastig om op bezoek te gaan bij een ouder die in de gevangenis zit. Een paar keer hinkelen is letterlijk en figuurlijk een eerste stap om wat meer ontspannen hun vader te begroeten.

1 dag geleden
Gratis concert bevrijdingsdag in de Koorkerk in Middelburg

MIDDELBURG - Op zondag 5 mei viert Festival Zeeland Klassiek de vrijheid met een gratis concert in de Koorkerk in Middelburg. Het betreft het slotconcert van de Academy dat deel uitmaakt van het educatieprogramma van Festival Zeeland Klassiek. Het slotconcert is de afsluiter van de 5-daagse masterclasses die 12 studenten hebben gevolgd onder leiding van o.a. violiste Lisa Jacobs in de Muziekschool Zeeland in Middelburg.De ondernemersvereniging van Middelburg (VOM) maakt het mogelijk dat het concert gratis te bezoeken is. Festival Zeeland Klassiek is een internationaal muziekfestival dat jaarlijks op diverse locaties in Zeeland neerstrijkt. De organisatie is in handen van Stichting Kamermuziek Zeeland, onder leiding van artistiek leider Lisa Jacobs. Het festival vindt plaats van 28 juni t/m 7 juli 2024 met als thema 'Nederlandse Kunstenaars op het wereldtoneel'. Daarbij wordt de nadruk gelegd op de vrouwelijke componist. Ook het slotconcert bezoeken? Je bent van harte welkom op zondag 5 mei, 15:00 uur in de Koorkerk in Middelburg.Het volledige programma van Festival Zeeland Klassiek is te vinden op https://festivalzeelandklassiek.nl/programma.

1 dag geleden
Expositie Ukraine: War and Resistance strijkt neer in Stadhuis Middelburg

MIDDELBURG- Ukraine: War and Resistance is een tentoonstelling van foto's gemaakt door Amerikaanse en Oekraïense fotografen tijdens de Russische oorlog tegen Oekraïne. Deze getalenteerde fotografen laten de diverse aspecten en dimensies van de oorlog zien.

1 dag geleden
Buurtbewoners vieren 100 jaar Hervormde school in Koudekerke

KOUDEKERKE - Op woensdag 8 mei vieren de buurtbewoners dat de voormalige Hervormde school (nu B&B Uitwijk) in Koudekerke 100 jaar bestaat. De B&B staat naast een Bed en Breakfast ook voor een Buurttafel en Buurtbibliotheek waar buurtbewoners elkaar ontmoeten, samen eten en een boek kunnen lenen. Wat ooit een plek van leren was, is nu een ontmoetingsplek waar gastvrijheid en van betekenis zijn voor de buurt centraal staat. 

1 dag geleden