Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kinderboekenweek is ook dit jaar gewoon een feestje

Kinderboekenweek is ook dit jaar gewoon een feestje

MIDDELBURG - Ook de Kinderboekenweek moet eraan geloven. De week is dit keer anders dan anders vanwege het coronavirus. Jan de Vlieger, Saskia Johnson en Geertruida Hettema van De Drvkkery in Middelburg hebben er alles aan gedaan om er toch een feest van te maken.

Het was een flinke opgave, maar het is ze gelukt. “Je moet een beetje creatief zijn”, zegt Jan de Vlieger. “Je moet loslaten wat je gewend was, zodat je toch iets leuks kunt neerzetten voor alle kinderen.”

Govert Schilling

Tijdens de Kinderboekenweek puilt De Drvkkery normaal uit van de activiteiten. Nu is er ook van alles te doen, maar minder in de winkel. Het thema van de week is ‘En toen?’ Het draait dit keer om geschiedenis. 

Wetenschapsjournalist Govert Schilling komt zaterdag 3 oktober naar Middelburg om te vertellen over zijn kinderboek ‘Hadden de Grieken al raketten?’ “We zijn heel blij dat hij komt. Speciaal voor deze middag hebben we een oude Van Gend en Loos-truck geregeld, die we op de Markt neerzetten. Daarin staat Govert Schilling. De kinderen en hun ouders kunnen daarvoor zitten, keurig op stoelen op afstand.” 

De Vlieger noemt het een knipoog naar het wagenspel, toneelstukken die in de middeleeuwen werden opgevoerd op wagens. “We hebben afgesproken dat het niet gaat regenen, maar doet het dat toch, dan hebben we een oplossing.” Schilling is rond 14.00 uur op de Markt.

Prentenboek

Op de vrijdag ervoor komt Mylo Freeman rond 13.00 uur naar de winkel. Zij is de illustrator van ‘Tweeling’, het prentenboek van de Kinderboekenweek. Kinderen kunnen live meekijken hoe ze een tekening maakt. “Het is een soort meet and greet”, vertelt Saskia Johnson.

De verkoopmedewerker organiseert een meesters- en juffenavond. “We willen hen nogmaals wijzen op het belang voor kinderen van lezen en voorlezen en hopen hen te inspireren.” De avond is op uitnodiging. Er kunnen niet meer dan vijftig mensen tegelijk in de winkel. Auteur Marco Kunst vertelt over voorlezen en zijn schrijverschap.

Kassabon

Kinderen en ouders die tijdens de week een kinderboek kopen, kunnen de kassabon inleveren op school. De school spaart daarmee voor een tegoed voor de aanschaf van boeken voor de schoolbibliotheek.

Zondag 4 oktober mogen kinderen verkleed naar De Drvkkery komen. Dan staan en hangen er allerlei historische voorwerpen in de winkel waarmee kids op de foto kunnen. “We werken daarvoor samen met het Muzeeum en Zeeuws Museum. We hebben vier thema’s: de oertijd, Grieken en Romeinen, middeleeuwen en de Tweede Wereldoorlog”, aldus Geertruida Hettema.

Streamen

De laatste activiteit is op dinsdag 6 oktober. Dan is er een digitaal interview met schrijver Sanne Rooseboom. De jongens en meiden met de leukste vragen mogen naar de winkel komen. Anderen kunnen het gesprek digitaal volgen of later bekijken. “Het voordeel van zo’n gesprek streamen is dat je nog meer kinderen bereikt. Dit is zo’n oplossing die je nu verzint”, zegt De Vlieger. “We moesten eigenlijk beginnen met een blanco canvas”, voegt Johnson toe.

Tijdens de Kinderboekenweek is er ook een schrijf- teken- en knutselwedstrijd. Iedereen die over het thema ‘En toen?’ iets maakt, krijgt een prijsje. Meer op www.de-drvkkery.nl.

Meer uit Middelburg

Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

2 uur geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

23 uur geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

1 dag geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

3 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

5 dagen geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

6 dagen geleden
Volume veel te hoog: TV wordt ingenomen door politie in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg een televisie in beslag genomen. Dit naar aanleiding van geluidsoverlast. Het was namelijk niet de eerste keer dat de politie naar het adres moest.

6 dagen geleden