Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kinderboekenweek in boekhandel De Drvkkery

Kinderboekenweek in boekhandel De Drvkkery

MIDDELBURG - Boekhandel De Drvkkery in Middelburg viert van 6 tot en met 17 oktober de Kinderboekenweek. 

De Drvkkery biedt een gevarieerd programma. Schrijvers en illustratoren geven workshops en vertellen over hun vak, passend in het thema: Worden wat je wil. De Kinderboekenweek leeft onder gezinnen met jonge kinderen. “Het is onderdeel van de Nederlandse cultuur,” vertelt directeur Jan de Vlieger. Het is dan ook een hoogtepunt van het jaar. “We verkopen graag boeken, maar vinden het net zo belangrijk om kinderen voor lezen te enthousiasmeren. Als ze goed leren lezen, hebben ze daar later veel profijt van.” Voorafgaand aan de week is er voor leerkrachten een avond, waarbij kinderboekenauteur en scenarioschrijver Tijs van Marle (Mees Kees) met hen praat over de belevingswereld van kinderen. 

Kinderboekenspecialist Saskia Johnson en haar collega Desiree de Munck vertellen voor de Kinderboekenweek veel goede schrijvers uitgenodigd te hebben. “Van gevestigde namen tot jonge talenten. Zo praat hier op 12 oktober Bette Westera met schoolklassen over haar Kinderboekenweekgeschenk Tiril en de Toverdrank. Mark Janssen maakte het prentenboek Dromer voor de week. Dit is een parel van een prentenboek, zo mooi.” Extra bijzonder is het bezoek van Sanne Rooseboom. Vorig jaar ging haar bezoek door corona niet door. “Nu komt ze wel en het wordt een feest. Ze is bekend van de Jippie!-boekenserie en Het Ministerie van de Oplossingen,” vertelt Saskia. Toneelschrijfster Josien de Graaf komt langs met haar debuut Leon en Mikki en kinderen kunnen Kevin Hassing alles vragen over Mus en Kapitein Kwaadbaard.

Kinderboekenzondag

Geheel in het thema ‘Worden wat je wil’ is er op zondag 10 oktober een beroepenvossenjacht in de winkel. Mensen die een herkenbaar beroep uitoefenen, zoals brandweerman, verpleegster, kapper, sterrenkijker, DJ, politieagent of dokter, vertellen verspreid door de winkel over hun beroep en lezen voor. Ook is er bijvoorbeeld een schrijfworkshop van Jonne Kramer. “Ook buiten deze zondag kunnen kinderen beroepen zoeken in de winkel. De prenten van Charlotte Dematons, bekend van het prentenboek Alfabet, hangen door de winkel en daarop is veel te zien,” vertelt Jan de Vlieger. De prenten kunnen een inspiratiebron zijn voor de Schrijf- en tekenwedstrijd. Kinderen tot acht jaar kunnen een tekening over een beroep maken en inleveren bij de balie. Kinderen tussen acht en twaalf jaar schrijven en tekenen een verhaal over wat ze later willen worden. Op zaterdag 16 oktober is de prijsuitreiking. “Omdat we het belangrijk vinden dat scholen aandacht besteden aan lezen en voorlezen doen we mee aan een sponsoractie voor schoolbibliotheken. Klanten die tijdens de Kinderboekenweek bij ons kinderboeken kopen, mogen het bonnetje op een basisschool inleveren. De scholen leveren hun bonnen na de Kinderboekenweek bij ons in. Hoe hoger het totaalbedrag, hoe hoger het bedrag dat zij van ons ontvangen. Met de cheque kunnen de scholen hun schoolbibliotheek aanvullen met nieuwe boeken. Zo hebben kinderen niet alleen thuis mooie boeken, maar ook op school.”

Kijk voor het hele programma en het reserveren op: www.drukkerijmiddelburg.nl/kinderboekenweek.

Meer uit Middelburg

Studenten HZ ontdekken potentie Zeeuws zeewier

MIDDELBURG - Op vrijdag 26 mei even geen college in het verschiet voor de veertig enthousiaste studenten van de studie chemie van HZ University of Applied Sciences. In plaats daarvan maakten ze een opwindende roadtrip door Provincie Zeeland. Onder leiding van Dockwize gingen de studenten op bezoek bij bedrijven in de regio waar ze de productie bekeken van Wilthagen en Elopak en daarna een bezoek brengen aan The Seaweed Company. Dit avontuur biedt de studenten de mogelijkheid om de uitdagingen waarmee MKB-bedrijven in de regio te maken hebben, beter te begrijpen en zelf de potentie van Zeeuws zeewier toe te passen. ?

23 uur geleden
Restaurant tijdelijk gesloten vanwege lekkende Co2-cilinder

MIDDELBURG – De brandweer heeft vrijdagmiddag enige tijd een restaurant op de Markt in Middelburg gesloten nadat er in een kelder een CO-2 cilinder was leeggelopen.

1 dag geleden
Waterscouts brengen plastic afval in kaart

WALCHEREN - Tijdens het Zeeuws Water Kamp in het Pinksterweekend brengt de Zeeuwse vloot scoutingboten plastic afval in de Zeeuwse wateren in kaart. 

1 dag geleden
Nieuwe melodieën voor het carillon in Veere

VEERE - Zaterdag 20 mei heeft stadsbeiaardier David van der Vlies nieuwe melodieën op de speeltrommel van het historische carillon in Veere gezet.

1 dag geleden
Weerbericht: Droog en zonnig pinksterweekend

Komend pinksterweekeinde verloopt droog met flink wat zon, aldus weerbureau Weeronline. 

1 dag geleden
De Drvkkery viert 25-jarig jubileum met allerlei activiteiten

MIDDELBURG – De grootste boekwinkel van Middelburg bestaat dit jaar vijfentwintig jaar. Het jubileum wordt groots gevierd – het hele jaar door – met speciale menu’s in de brasserie, bijzondere muzikanten en auteurs, foto exposities en natuurlijk beer Bartel.

2 dagen geleden
Divers aanbod op Kunstroute 'Kunst in Veere'

VEERE -  Afgelopen weekend vond Kunstroute ‘Kunst in Veere’ plaats. Op maar liefst 26 locaties konden bezoekers terecht om te genieten van verschillende kunstuitingen. Een kunstroute met voor ieder wat wils op bijzondere locaties met als decor het prachtige stadje Veere. Zoals een bezoeker opmerkte: ‘Waar je ook kijkt, alles is mooi.’

2 dagen geleden