Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kinderboekenweek bij ‘t Spui

Kinderboekenweek bij ‘t Spui

VLISSINGEN - Uiteraard wordt in boekhandel ‘t Spui de kinderboekenweek gevierd. Naast een grote hoeveelheid kinderboeken die voorradig zijn heeft ‘t Spui ook twee evenementen georganiseerd: vrijdag is kinderboekenschrijver Kevin Hassing te gast en zaterdag vindt het Grote Kinderboekenweek Vioolconcert plaats.

“Het thema van de kinderboekenweek is dit jaar ‘Worden wat je wil’, beroepen dus”, vertelt Margreet de Haan van boekhandel ‘t Spui. Het is voor haar en het team van de boekhandel de zesde kinderboekenweek. “We hebben zes jaar geleden de winkel overgenomen en dat was toen ook net voor kinderenboekenweek. Dus we werden meteen voor de leeuwen gegooid.”

DDoS
In de aanloop naar de kinderboekenweek kreeg ‘t Spui met problemen te kampen. “Een kleine ramp”, verduidelijkt Margreet. “Er was een DDoS-aanval op het computersysteem dat wij gebruiken: Tite-Live van een Frans softwarebedrijf. Dat wordt veel gebruikt door boekhandels. Die problemen hebben ons hele systeem plat gelegd, we konden geen bestellingen meer plaatsen en zelfs niet meer bij onze klantgegevens, die trouwens gelukkig niet op straat zijn komen te liggen. Alleen de kassa kon gelukkig nog open. De problemen zijn gelukkig nu verholpen, er werd een enorm bedrag aan losgeld geëist bij het softwarebedrijf maar gelukkig is het opgelost zonder dat er betaald is.”

Kevin Hassing
Vrijdag komt kinderboekenschrijver Kevin Hassing naar Vlissingen. “Hij is ook acteur en het wordt dus echt meer dan alleen een lezing, echt een boekspektakel”. Hassing heeft twee kinderboeken op zijn naam staan: ‘Mus & kapitein Kwaadbaard en De 5 Slangen’ en het onlangs verschenen ‘Mus & kapitein Kwaadbaard en De Koers naar de Kraken’. “Kapitein Kwaadbaard past natuurlijk prima bij Vlissingen”, merkt Margreet op. “Het zijn hele leuke boeken, een beetje stoere avonturenboeken.” Hassings eerste boek stond op de tiplijst van de Nederlandse Kinderjury 2021 en was genomineerd door de Hotze de Roosprijs 2021. Het optreden van Kevin Hassing begint vrijdag om 13 uur. De toegang is gratis maar er moet wel even vooraf worden aangemeld via [email protected]..

Vioolconcert
Zaterdag 9 oktober wordt van 10 tot 12 uur het Grote Kinderboekenweek Vioolconcert gehouden in ‘t Spui. “Alles rondom het thema boeken”, verklaart Margreet. “Naomi Keijzer geeft vioolles op de Muziekschool en komt met haar leerlingen een concert geven. Ze zal ook vertellen over haar beroep. Daarnaast is er ook een vioolbouwer aanwezig die demonstreert hoe een viool wordt gebouwd. Interessant en leerzaam dus.” Ook het Grote Kinderboekenweek Vioolconcert is gratis toegankelijk en de inloop is vrij.

Meer uit Vlissingen

Hotelier Joost van Damme verbouwt Zeevaartschool tot hotel

VLISSINGEN - Hotelier Joost van Damme is er al sinds 2018 mee bezig: een hotel in de voormalige Zeevaartschool op Boulevard Bankert. Nu heeft hij de plannen rond en zijn slopers begonnen met het strippen van het interieur van het monumentale pand. Als alles volgens planning verloopt gaat het viersterrenhotel nog voor het eind van het jaar open.

36 minuten geleden
Vrouw lichtgewond bij ongeval

VLISSINGEN - Een vrouw is maandagmiddag lichtgewond geraakt bij een ongeval op de Burgemeester van Woelderenlaan in Vlissingen.

18 uur geleden
Groene Ster definitief nog een jaar in de eredivisie

Veenendaal - Groene Ster Vlissingen heeft uitstekende zaken gedaan. De ploeg van Hoessein Bouzambou was in Veenendaal met 4-5 te sterk voor hekkensluiter ZVC Veenendaal. Door de zege is de Vlissingse formatie definitief zeker van nog een jaar eredivisie en blijft de ploeg in de race voor plek één in de Degradatiepoule. Voor de Vlissingers waren Imad Azzanagui, Istvan Bakx, Mourad Azzanagui, Khalid El Hattach en Nabil Azzanagui verantwoordelijk voor de productie.

23 uur geleden
Zilver en Brons voor de Acro-selectie van VTV

SAS VAN GENT - Twee duo's van de acrogymnastiekafdeling van de Vlissingse Turn Vereniging halen een podiumplaats op het kampioenschap. Op zaterdag 20 april werd in Sas van Gent het kampioenschap acroturnen van het District Zuid  georganiseerd door de plaatselijke Gymnastiekvereniging T.H.O.R. 

1 dag geleden
Koningsdagconcert Koninklijke Harmonie Ons Genoegen

VLISSINGEN - Op uitnodiging van de gemeente Vlissingen houdt de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen op zaterdag 27 april 2024 een Koningsdagconcert voor alle inwoners en bezoekers in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Speciale gasten zijn de gedecoreerden die vanaf 2019 samen met de nog te decoreren inwoners tijdens de lintjesregen dit jaar. De burgemeester van Vlissingen, Bas van den Tillaar, zal hierbij ook aanwezig zijn en een korte toespraak houden.

1 dag geleden
MarnixMarkt bij de Marnixkerk

WEST-SOUBURG - Op het terrein van de Marnixkerk in West-Souburg wordt zaterdag 20 april van 9.30 tot 15 uur de MarnixMarkt gehouden. De markt wordt dit jaar gehouden volgens een nieuw concept met activiteiten voor jong en oud. Zo kunnen er zelf t-shirts gemaakt worden die bedrukt kunnen worden en worden er filmpjes gemaakt met behulp van een green screen studio.

3 dagen geleden
'Breng veiligheidsrisico's van Evolution Terminals beter in beeld'

VLISSINGEN-OOST - De Commissie voor de milieueffectrapportage wil dat er nog eens beter wordt gekeken naar de milieugevolgen die de bouw van Evolution Terminals in Vlissingen-Oost met zich meebrengt. Evolution Terminals wil een tankterminal realiseren voor de overslag van ammoniak, methanol en biobrandstoffen. De terminal moet een opslagcapaciteit van 850.000 kubieke meter krijgen.

4 dagen geleden