Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kinderboekenweek bij ‘t Spui

Kinderboekenweek bij ‘t Spui

VLISSINGEN - Uiteraard wordt in boekhandel ‘t Spui de kinderboekenweek gevierd. Naast een grote hoeveelheid kinderboeken die voorradig zijn heeft ‘t Spui ook twee evenementen georganiseerd: vrijdag is kinderboekenschrijver Kevin Hassing te gast en zaterdag vindt het Grote Kinderboekenweek Vioolconcert plaats.

“Het thema van de kinderboekenweek is dit jaar ‘Worden wat je wil’, beroepen dus”, vertelt Margreet de Haan van boekhandel ‘t Spui. Het is voor haar en het team van de boekhandel de zesde kinderboekenweek. “We hebben zes jaar geleden de winkel overgenomen en dat was toen ook net voor kinderenboekenweek. Dus we werden meteen voor de leeuwen gegooid.”

DDoS
In de aanloop naar de kinderboekenweek kreeg ‘t Spui met problemen te kampen. “Een kleine ramp”, verduidelijkt Margreet. “Er was een DDoS-aanval op het computersysteem dat wij gebruiken: Tite-Live van een Frans softwarebedrijf. Dat wordt veel gebruikt door boekhandels. Die problemen hebben ons hele systeem plat gelegd, we konden geen bestellingen meer plaatsen en zelfs niet meer bij onze klantgegevens, die trouwens gelukkig niet op straat zijn komen te liggen. Alleen de kassa kon gelukkig nog open. De problemen zijn gelukkig nu verholpen, er werd een enorm bedrag aan losgeld geëist bij het softwarebedrijf maar gelukkig is het opgelost zonder dat er betaald is.”

Kevin Hassing
Vrijdag komt kinderboekenschrijver Kevin Hassing naar Vlissingen. “Hij is ook acteur en het wordt dus echt meer dan alleen een lezing, echt een boekspektakel”. Hassing heeft twee kinderboeken op zijn naam staan: ‘Mus & kapitein Kwaadbaard en De 5 Slangen’ en het onlangs verschenen ‘Mus & kapitein Kwaadbaard en De Koers naar de Kraken’. “Kapitein Kwaadbaard past natuurlijk prima bij Vlissingen”, merkt Margreet op. “Het zijn hele leuke boeken, een beetje stoere avonturenboeken.” Hassings eerste boek stond op de tiplijst van de Nederlandse Kinderjury 2021 en was genomineerd door de Hotze de Roosprijs 2021. Het optreden van Kevin Hassing begint vrijdag om 13 uur. De toegang is gratis maar er moet wel even vooraf worden aangemeld via [email protected]

Vioolconcert
Zaterdag 9 oktober wordt van 10 tot 12 uur het Grote Kinderboekenweek Vioolconcert gehouden in ‘t Spui. “Alles rondom het thema boeken”, verklaart Margreet. “Naomi Keijzer geeft vioolles op de Muziekschool en komt met haar leerlingen een concert geven. Ze zal ook vertellen over haar beroep. Daarnaast is er ook een vioolbouwer aanwezig die demonstreert hoe een viool wordt gebouwd. Interessant en leerzaam dus.” Ook het Grote Kinderboekenweek Vioolconcert is gratis toegankelijk en de inloop is vrij.

Meer uit Vlissingen

Bunkercomplex Dishoek is open op bunkerdag 3 juni

DISHOEK - Het behoort weliswaar niet tot het grondgebied van Vlissingen, maar in de duinen van Dishoek bouwden de Duitsers een kustbatterij ter verdediging van het ‘Verteidigungsbereich Vlissingen’. Een deel van de bunkers is bewaard gebleven en kunnen tijdens de bunkerdag op zaterdag 3 juni worden bezichtigd.

4 uur geleden
Politie ingezet bij conflict Oost-Souburg

OOST-SOUBURG – De politie is woensdagmiddag met meerdere eenheden ingezet voor een conflict in Oost-Souburg.

1 dag geleden
Nieuw boek van Kees Bos over de 'Zeeuwse Rivièra'

VLISSINGEN - ‘De Zeeuwse Rivièra, actueel landschap in een zee van tijd’ is de titel van het nieuwe boek van Kees Bos. Het boek werd onlangs gepresenteerd in restaurant Hof aan Zee onderaan de duinen bij Valkenisse, gevestigd in een voormalige noodboerderij uit 1946. Het is een voor de hand liggende keuze voor Kees Bos aangezien deze locatie vaak het vertrekpunt is van zijn wandelingen langs de zuidwestkust van Walcheren.

1 dag geleden
Studenten HZ opnieuw meer dan gemiddeld tevreden

VLISSINGEN - Uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2023 blijkt dat HZ-studenten opnieuw tevreden zijn over hun opleiding en hogeschool. Op alle vijftig onderdelen van zeven landelijk getoetste thema’s geven de studenten de HZ een score die significant hoger ligt ten opzichte van het landelijk gemiddelde. De kwaliteit is hiermee zeer constant.Van januari tot en met maart 2023 gaven studenten hun oordeel over hun studie. Dit jaar was de HZ-respons 46%, ten opzichte van een landelijke respons van 34%. De NSE-resultaten laten een heel positief en constant beeld zien, met scores die significant boven het landelijk hbo-gemiddelde liggen. Punten waarop de HZ goed scoort zijn onder meer de studiebegeleiding, de aansluiting op de beroepspraktijk, de sfeer op de opleiding, studiefaciliteiten en docenten.“We waarderen de hoge betrokkenheid van onze studenten en dat ze hun ervaringen hebben gedeeld via de Nationale Studenten Enquête,“ vertelt Barbara Oomen, voorzitter van het College van Bestuur van de HZ. “De resultaten passen precies bij wat we nastreven: het zijn van een persoonlijke hogeschool, waar studenten in een prettige en bruisende omgeving worden opgeleid en begeleid tot de professionals van de toekomst. We zijn ook trots dat we met de resultaten op hetzelfde hoge niveau blijven als dat van vorig jaar. Dat is een groot compliment waard aan alle HZ-medewerkers die dit mogelijk maken.” De Nationale Studenten Enquête vormt een bron van informatie voor de HZ en toekomstige HZ-studenten. De resultaten worden gebruikt om de kwaliteit van het onderwijs en de organisatie te blijven verbeteren en om te innoveren. Studiekiezers zien de kwaliteit van de school door de ogen van de huidige student wat kan helpen bij het maken van de studiekeuze.

2 dagen geleden
Geslaagde moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

VLISSINGEN - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdag-actie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

2 dagen geleden
Wederom cocaïne aangetroffen tussen de bananen

VLISSINGEN - Tijdens een reguliere douanecontrole in de haven van Vlissingen is op dinsdagmiddag 30 mei 600 kilogram cocaïne aangetroffen in een lading bananen.

2 dagen geleden
Auto te water bij rotonde Sloeweg

VLISSINGEN - Een automobiliste is dinsdagmiddag met haar auto te water geraakt bij de rotonde op de kruising van de Sloeweg en de Hercules Segherslaan in Vlissingen.

2 dagen geleden