Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kinderboeken en fictie populairder sinds coronacrisis

Kinderboeken en fictie populairder sinds coronacrisis

DEN HAAG (ANP) - De populariteit van jeugdboeken en fictie is opvallend toegenomen sinds de zogenoemde 'intelligente lockdown’ vanwege de coronacrisis van kracht is. Dat meldt directeur Eveline Aendekerk van koepelorganisatie CPNB.

De sector lanceerde drie weken geleden de campagne #Ikleesthuis, om als sector het het hoofd boven water te houden. Volgens Aendekerk is niet te zien dat de campagne zich direct vertaalt in de verkoop van meer boeken, maar ze ziet wel verschuivingen in trends. "Kinderboeken deden het in 2019 niet heel goed. Maar die zijn de afgelopen weken heel hard aan het terugkomen", die verder stelt dat de markt op dit moment nergens mee te vergelijken is.

De CPNB roept mensen overigens op vooral bij lokale boekhandelaren boeken te bestellen. "Veel boekhandels hebben een eigen bezorgservice in het leven geroepen en brengen bijvoorbeeld met scooters en bakfietsen boeken rond", stelt de directeur. "Op die manier proberen ze ook in deze rare tijden toch het hoofd enigszins boven water te houden."

Ze ziet trouwens iets opvallends in de top 3 van best verkochte boeken. De Pest (La Peste) van de Franse schrijver Albert Camus uit 1947 wordt veel verkocht. Dat boek gaat over een stad die vanwege een epidemie van de buitenwereld wordt afgesloten. In Nederland worden jaarlijks in totaal rond de 40 miljoen boeken verkocht.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden