Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kinderboek over Frans Naerebout

Kinderboek over Frans Naerebout

VLISSINGEN - ‘Maxwell bij Frans Naerebout’, zo heet het eerste kinderboek van Kimberley Osterloh. Ze maakte zelf de illustraties en schreef het verhaaltje van het prentenboek. “Ik teken en schilder al mijn hele leven,” vertelt Osterloh. “Mijn vader schilderde en mijn opa’s van beide kanten. Ik had niet echt een aanleiding om er iets mee te doen, maar nu wel.”

Kimberley Osterloh werkt in het dagelijks leven als financiële zorgcoach bij een bank maar het tekenen en schilderen zit er al van jongs af aan in. “Ik heb een zoontje van drie jaar: Maxwell, hij speelt de hoofdrol in het boek. Dat was voor mij eigenlijk de reden om het boek te maken. Ik hou van geschiedenis en dacht dat het wel leuk zou zijn om het lokaal te houden,” legt Osterloh uit. Inspiratie vond ze in het verhaal van mensenredder Frans Naerebout. “Ik kende natuurlijk zijn standbeeld van de boulevard maar wist eigenlijk niet precies wie hij was. Ik heb het aan een Vlissingers gevraagd en die kon het mij vertellen. Het gaat altijd maar over Michiel de Ruyter en Naerebout verdient juist wel een beetje meer aandacht. Het is natuurlijk ook een heel positief verhaal, dus dat is leuk om aan kinderen te vertellen.”

Maxwell
In het boek reist hoofdrolspeler Maxwell per ongeluk 250 jaar terug in de tijd en komt in de tijd van Frans Naerebout terecht. Samen met de zeeheld trotseert hij de woeste zee om de opvarenden van de gestrand schip te redden, een geschiedenislesje dus. Er zitten meer herkenbaarheden in het boek. Bij veel Vlissingers zal er behalve bij Frans Naerebout ook een lichtje gaan branden bij ‘Gommert van de Zeewinkel’, om over ‘Margreet van de boekhandel’ nog maar te zwijgen. “Het het Archief en de bibliotheek komen er ook in voor. Ik vond het leuk om er ook voor volwassenen dingen in te verwerken die herkenbaar zijn. Zo wordt het echt een lokaal boek,” legt Osterloh uit. “Mijn zoontje is nog net iets te jong en begrijpt het verhaaltje nog niet helemaal. Maar hij herkend zichzelf wel op de tekeningen en vindt het allemaal erg interessant.”

Uitgeefplatform
Osterloh liet haar eerste boek drukken bij een online uitgeefplatform. “Het was nog niet zo eenvoudig om het allemaal digitaal aangeleverd te krijgen. De tekeningen zijn allemaal in groot formaat en uiteindelijk heb ik het maar uitbesteed om het allemaal gedigitaliseerd te krijgen,” De reacties op het boek zijn positief. “Het wordt goed ontvangen. Er zijn er al een aantal verkocht en ik krijg positieve reacties. En de kinderen vinden het ook leuk, daar gaat het natuurlijk allemaal om.” Vooralsnog is het boek verkrijgbaar bij de Zeewinkel, boekhandel ‘t Spui en de Vlissingse bibliotheek. “Het komt ook nog online te koop, maar daar ben ik nog mee bezig.”

Vervolg
Het maken van een kinderboek is Osterloh zo goed bevallen dat er ook zeker een vervolg komt. “Ik moest voor de uitgave van het boek een ISBN-nummer kopen. Ik heb er meteen tien gekocht want dat was voordeliger. Dus er komen zeker nog meer boeken, ik ben alweer bezig met een verhaaltje, misschien komt er aan het eind van het jaar weer iets uit. Maar voorlopig moet ik er nog gewoon bij blijven werken.”

Meer uit Vlissingen

Wat is er allemaal te doen op Koningsdag?

VLISSINGEN - Zaterdag 27 april is het Koningsdag. Ook in de gemeente Vlissingen wordt dit volksfeest weer groots gevierd. 

9 uur geleden
Politie is op zoek naar schutter Bloemenlaan

VLISSINGEN - De politie Zeeland is dringend op zoek naar de schutter die op donderdag 1 februari op klaarlichte dag schoten heeft gelost ter hoogte van de Bloemenlaan. De schietpartij volgde op een korte woordenwisseling in het verkeer aan de President Rooseveltlaan. Behalve degene op wie de schutter het had gemunt, had hij buurtbewoners of voorbijgangers kunnen raken.

1 dag geleden
Eindelijk extra geld voor armste Vlissingers

VLISSINGEN - De Vlissingse gemeenteraad heeft afgelopen donderdag twee moties aangenomen waarin wordt aangestuurd op extra geld voor de armste Vlissingers. Door de inkomensgrens voor extraatjes naar 120 procent van het sociaal minimum te verhogen komen meer minima in aanmerking voor middelen die bedoeld zijn voor armoedebestrijding. De gemeenteraad heeft de twee moties unaniem aangenomen.

1 dag geleden
Hotelier Joost van Damme verbouwt Zeevaartschool tot hotel

VLISSINGEN - Hotelier Joost van Damme is er al sinds 2018 mee bezig: een hotel in de voormalige Zeevaartschool op Boulevard Bankert. Nu heeft hij de plannen rond en zijn slopers begonnen met het strippen van het interieur van het monumentale pand. Als alles volgens planning verloopt gaat het viersterrenhotel nog voor het eind van het jaar open.

2 dagen geleden
Vrouw lichtgewond bij ongeval

VLISSINGEN - Een vrouw is maandagmiddag lichtgewond geraakt bij een ongeval op de Burgemeester van Woelderenlaan in Vlissingen.

3 dagen geleden
Groene Ster definitief nog een jaar in de eredivisie

Veenendaal - Groene Ster Vlissingen heeft uitstekende zaken gedaan. De ploeg van Hoessein Bouzambou was in Veenendaal met 4-5 te sterk voor hekkensluiter ZVC Veenendaal. Door de zege is de Vlissingse formatie definitief zeker van nog een jaar eredivisie en blijft de ploeg in de race voor plek één in de Degradatiepoule. Voor de Vlissingers waren Imad Azzanagui, Istvan Bakx, Mourad Azzanagui, Khalid El Hattach en Nabil Azzanagui verantwoordelijk voor de productie.

3 dagen geleden
Zilver en Brons voor de Acro-selectie van VTV

SAS VAN GENT - Twee duo's van de acrogymnastiekafdeling van de Vlissingse Turn Vereniging halen een podiumplaats op het kampioenschap. Op zaterdag 20 april werd in Sas van Gent het kampioenschap acroturnen van het District Zuid  georganiseerd door de plaatselijke Gymnastiekvereniging T.H.O.R. 

3 dagen geleden