Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Kijk, ik heb alles hier in Vlissingen’

‘Kijk, ik heb alles hier in Vlissingen’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

DOOR HELGE PRINSEN

Victor Evangelista (21). Geboren in Fortaleza, Brazilië. Student Sportkunde aan de HZ. Werkt als havenmeester in de Michiel de Ruyterhaven. Verhuisde op zijn zevende naar Vlissingen.

“Mijn moeder had in Brazilië een Vlissinger ontmoet. Ik kende niemand hier. Een grote overgang. Spannend. Winter. Koud. We gingen boven een Grieks restaurant in de Walstraat wonen.”

”De taal sprak ik natuurlijk niet. Maar nu heel goed hoor: zelfs af en toe Vlissingse woordjes als kiek, tuus en ee. En nog steeds vloeiend Portugees…Sorry, even dat jachtje binnenhalen.”

“Als havenmeester ben je multifunctioneel. Prioriteit is de haven. De loopbruggen openen. Passanten inschrijven. En verder helpen waar je kunt. Ook hier in Brasserie Evertsen bedienen”.

“Ik ben wel spontaan, ja. Altijd in om nieuwe dingen te leren en te ervaren. En eigenlijk altijd vrolijk. Behalve als ik verlies met sport. Voetballen doe ik het liefst. Ik speel bij VC Vlissingen.”

“Straks begin ik aan het derde jaar van mijn HZ-opleiding. Eerst een halfjaar stage lopen in Middelburg en daarna hopelijk nog in een warm land. Uiteindelijk wil ik een Master gaan doen…”

“Komt u betalen voor de haven mevrouw? Voor hoeveel nachtjes?... Kijk, ik heb alles hier in Vlissingen. Opleiding, werk, vrienden, familie. Zou in principe voor geen goud meer weg willen.”[n]

Meer uit Vlissingen

Festival aan Zee in volle gang

VLISSINGEN - Nadat de dag wat druilerig begon treffen de bezoekers van Festival aan Zee het met het weer. Het festival is om 14 uur begonnen en trekt veel publiek naar het Badstrand.

11 uur geleden
Man mishandeld door zijn ex na ruzie over de drug flakka

VLISSINGEN - Een man is zaterdagochtend gewond geraakt in Vlissingen na een ruzie over de drug flakka. De ex van de man, een vrouw, zou hem daarbij hebben geslagen.

13 uur geleden
Hulpdiensten redden man uit woning na gaslekkage aan de Van Dishoeckstraat

VLISSINGEN - Meerdere hulpdiensten zijn zaterdagochtend ter plaatse gekomen aan de Van Dishoeckstraat vanwege een melding van een gaslucht. Ten tijde van het incident was er een persoon in de woning die naar buiten is geholpen door de politie.

18 uur geleden
Bestuur Speelstad: "We gaan vooruit en de vijftigste editie van Speelstad komt er dit jaar"

VLISSINGEN - Het heeft erom gespannen of Speelstad Vlissingen dit jaar door kon gaan, maar het bestuur heeft er alle vertrouwen in. De vertrouwde locatie op sportpark Baskensburg kan niet langer gebruikt worden omdat op die plek huisvesting voor arbeidsmigranten gebouwd gaat worden. Het bestuur van speelstad heeft nu Weyevliet op het oog om in ieder geval dit jaar Speelstad te houden. "We hebben als bestuur de knoop doorgehakt dat we ervoor gaan," aldus Kylian Verheul, voorzitter van de Stichting Speelstad Vlissingen. "En laat dan de volwassen mensen maar over de centjes praten."

1 dag geleden
Expositie 'Redders op Zee: 200 jaar KNRM' geopend in Muzeeum

VLISSINGEN - In het Maritiem Muzeeum Zeeland is de tentoonstelling 'Redders op Zee: 200 jaar KNRM' geopend. Deze expositie staat geheel in het teken van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in Zeeland en belicht zowel het heden als het verleden van deze belangrijke vrijwilligersorganisatie. De tentoonstelling is een eerbetoon aan de cruciale rol van de redders, die al twee eeuwen lang klaarstaan bij noodmeldingen op zee.

1 dag geleden
John's Men & Women zaterdag voor het laatst open; Janneke en John de Korte gaan genieten van pensioen

OOST-SOUBURG - Een begrip in Oost-Souburg en daarbuiten houdt op te bestaan. Zaterdag is John's Men & Women voor de allerlaatste keer open. Na bijna veertig jaar zelfstandig ondernemen gaan Janneke (65) en John (67) de Korte genieten van hun pensioen.

1 dag geleden
Zaterdag is er weer Festival aan Zee op het Badstrand

VLISSINGEN - Paul Elstak, Snelle, Die Ene Sjors en Team Peach zijn slechts enkele namen van de artiesten die zaterdag 25 mei optreden op de derde editie van Festival aan Zee. Organisator Martin Priem meldt dat het festival vergelijkbaar is als de vorige editie, met als verschil dat er een extra creative area is toegevoegd.

1 dag geleden