Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kidsdag Walcheren 2023

Kidsdag Walcheren 2023

MIDDELBURG - Op zaterdag 26 augustus 2023 wordt de Kidsdag Walcheren weer gehouden. Deze dag is bestemd voor alle kinderen op Walcheren waarvan de ouders een bijstandsuitkering ontvangen, en ook voor kinderen uit het Asielzoekerscentrum. Het gaat om ongeveer 800 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar.

Voor de tweede keer organiseert het Kidsdagcomité deze gratis dag in Sportcomplex de Sprong in Middelburg, na een eerste Kidsdag in 2019 voor kinderen uit Vlissingen en Souburg. De Sprong wordt op 26 augustus omgebouwd tot een kinderparadijs met springkussens en allerlei spellen zoals lasergamen, een pannakooi, sumoworstelen, rodeostier, een grote klimtoren en een free-run-parkoers. Er wordt gezorgd voor eten en drinken (ook halal). Voor de ouders is er een koffiehoek, een natje en een droogje en een informatiemarkt waaraan verschillende maatschappelijke organisaties deelnemen. Verschillende sponsoren en deelnemende organisaties zorgen ook nog voor kleine cadeautjes voor de kinderen.

De Kidsdag is van 10 tot 17 uur. De kinderen mogen de hele dag vrij in- en uitlopen. Ongeveer 40 vrijwilligers maken dit mogelijk, waaronder een paar EHBO-ers, maar de eindverantwoording voor de kinderen blijft bij de ouders/verzorgers. Vorig jaar namen zo’n 250 kinderen deel. De organisatie hoopt dat dit er nu veel meer worden. Gezien het aantal eerste aanmeldingen ziet dat er veelbelovend uit. De Kidsdag is een particulier initiatief, maar wel met betrokkenheid van onder andere Orionis, Stichting Minima Vakanties Walcheren en een groot aantal sponsors. Ook de gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg dragen bij aan deze dag.

Kidsdag 2023: De Sprong, De Aanloop 1B, 4335 AS Middelburg.
Van 10.00 uur – 17.00 uur.
Voor meer informatie: www.kidsdagwalcheren.nl
Voor vragen: [email protected]

Meer uit Middelburg

Bach en Sinatra klinken tijdens het zomeravondconcert in Veere

VEERE - Het beiaard-duo Ariane Toffel and Georg Wagner uit Duitsland zullen op zaterdag 20 juli een concert verzorgen op het historische carillon van het stadhuis van Veere. Vanaf 19.00 uur worden de klokken bespeeld door de twee beiaardiers.

23 uur geleden
Tentoonstelling Voorbij het vlak / Beyond the plane bij ruimteCAESUUR in Middelburg

MIDDELBURG -  Voor de tentoonstelling bij ruimteCAESUUR gaan Andrea Freckmann en Theun Govers, beiden afgestudeerd als schilders, het experiment aan. Beide kunstenaars namen een schilderij als uitgangspunt voor het maken van nieuw ruimtelijk werk dat een weerklank vormt van het schilderij - een echo in de ruimte. 

1 dag geleden
Speelhof Hoogerzael in Middelburg zoekt twee nieuwe bestuursleden

MIDDELBURG - De groenste speelplaats van Middelburg is op zoek naar een handige regelaar. Iemand die ouders en kinderen wil laten ervarenhoe heerlijk ravotten in de modder en struinen door de struiken is. Een bestuurslid die zich wil inzetten voor de groei en bloei van Hoogerzael.

1 dag geleden
De derde editie van Swim to Fight Cancer in Middelburg

MIDDELBURG- Op 7 september is het weer zover. Dan duiken meer dan 100 deelnemers de binnenhaven van Middelburg in met als doel een indrukwekkend bedrag aan donaties op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek (KWF). Samen met de zwemmers, sponsoren, donateurs en (bedrijfs)teams wil de organisatie er een spetterend evenement van maken. Want wie wil er nu niet bijdragen aan een wereld waarin kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn?

1 dag geleden
Weekverwachting: vaak aangenaam zomerweer

De nieuwe week kent een zomerse start met 22 tot 27 graden en veel zon. 's Avonds stijgt wel de kans op (onweers)buien. Dinsdag is tijdelijk een mindere dag met flink wat buien bij maxima rond 22 graden. Vanaf woensdag is het een aantal dagen vrij aangenaam Hollands zomerweer met zon en oplopende temperaturen. Woensdag is het 22 tot 24 graden en donderdag 24 tot 27 graden.

2 dagen geleden
Geluk in het voedselbos

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Aan de rand van Nieuw- en Sint Joosland ligt voedselbos de Langhe Laere. Op een stuk grond van 2,4 hectare werkt Wobby de Langelaar samen met een team vrijwilligers aan een prachtig ecosysteem vol natuur. Maar waarom een heel bos en niet gewoon een moestuintje? 

2 dagen geleden
Woensdag 17 juli vliegeren, muziek en een rondje met de paardentram in Westkapelle

WESTKAPELLE - Op 17 juli is het Westkapelle Woensdag. Tussen 11.00 en 17.00 uur is er in de tuin van het Polderhuis een 'Creatief van eigen bodem' markt. 

3 dagen geleden