Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KHN: overbelaste corona-app vuistslag in gezicht horecaondernemer

KHN: overbelaste corona-app vuistslag in gezicht horecaondernemer

UTRECHT (ANP) - De problemen met de coronacheck-app zaterdag zijn volgens Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een "vuistslag in het gezicht van de horecaondernemers". Volgens algemeen directeur Dirk Beljaarts staan in sommige steden lange rijen voor horecazaken met mensen die niet naar binnen kunnen omdat de server overbelast is. "Dit is heel wrang voor de horecaondernemers die ongevraagd met deze maatregelen moeten werken, dat dan op deze dag de techniek hen in de steek laat."

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) erkent dat grote drukte zorgt voor een overbelaste server. De vertraging wordt volgens het ministerie mede veroorzaakt door Ddos-aanvallen op de server van de app. Het treft vooral mensen die hun QR-code nog moeten aanmaken of een tijdje geen gebruik hebben gemaakt van de app. Wie al een QR-code heeft, ondervindt volgens een woordvoerder geen problemen.

Sinds zaterdag moet iedereen vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs bij zich hebben voor een bezoek aan een horecazaak, (sport)evenement of een kunst- en cultuurinstelling. De coronacheck-app kan hiervoor worden gebruikt.

Testcapaciteit

Volgens Beljaarts is er ook onvoldoende testcapaciteit voor mensen die met een negatieve coronatest op stap willen. "In wat minder dichtbevolkte gebieden, zoals Zeeland, moeten mensen te lang reizen." In andere plaatsen is het volgens hem lastig om een afspraak te maken.

"Hoe moeten horecaondernemers in godsnaam nog omzet maken als ze op alle manieren worden tegengewerkt", vraagt de KHN-directeur zich af. Volgens hem ziet het er naar uit dat de problemen met de coronacheck-app nog wel een tijd duren. "En voor je het weet is het twaalf uur en moet de horeca weer dicht."

Groen vinkje

"De chaos is compleet", aldus horecabaas Laurens Meyer zaterdagavond. "Nu staan overal honderden mensen pal op elkaar in de rij voor de controle bij de ingang. Dan kan het virus zich pas echt goed verspreiden. De overheid en het kabinet moeten direct stoppen met deze onzin. Horeca-ondernemers en hun gasten kunnen nu echt geen kant meer op. Wij kunnen niet veel meer doen dan kijken of er een groen vinkje staat op de corona-app en de mensen dan gewoon maar snel doorlaten."

Meyer is eigenaar van circa vijftig horecazaken verspreid over het land. "Vooral veel grand café's, van Venlo tot Groningen en van Scheveningen tot Enschede. Iedereen is deze hele dag en vooral vanavond behoorlijk over de zeik."

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

J. Davidse. 3 weken geleden
Tijd om met die flauwekul te stoppen, de formatie te beëindigen en nieuwe verkiezingen te organiseren. 99% van alle Nederlanders komt het gestuntel van dit demissionaire kabinet de strot uit. Kritiek of vraagtekens plaatsen bij het beleid wordt door de dictators met ontslag beantwoord. Ziekelijk stelletje machtsgeile rakkers die zo lang mogelijk willen blijven zitten. Stuur ze naar Brussel, daar komen alle mislukte landelijke politici terecht.

Meer uit Binnenland

Amsterdam loopt risico op drinkwatertekort binnen 5 tot 10 jaar

AMSTERDAM (ANP) - Door de snelle groei van Amsterdam loopt de stad binnen vijf tot tien jaar risico op een tekort aan drinkwater. Een woordvoerder van waterbedrijf Waternet bevestigt dit na berichtgeving in Het Parool. Er zijn extra investeringen nodig, maar daardoor wordt het drinkwater mogelijk duurder.

12 minuten geleden
Woonbond: maak vragen extreem hoge huurprijs strafbaar

DEN HAAG (ANP) - De Woonbond wil dat verhuurders die buitensporig veel geld vragen voor een kamer, vervolgd kunnen worden voor het plegen van een economisch delict. De bond reageert daarmee op een dataonderzoek van het radioprogramma Argos, waaruit naar voren komt dat voor 80 procent van de kamers die via Kamernet worden verhuurd een bedrag boven de wettelijke huurprijs wordt gevraagd.

52 minuten geleden
Premier 'triest' door overlijden Haitink

DEN HAAG (ANP) - Minister-president Mark Rutte is "triest" door het overlijden van Bernard Haitink. Dat zegt hij in een tweet. De premier noemt de kunstenaar "een van de grootste dirigenten ter wereld. Een bijzondere man die geen grootse bewegingen nodig had om soeverein menig orkest tot grote hoogten te leiden".

1 uur geleden
Nederland niet opgeschaald in Duitse risicolijst coronavirus

BERLIJN (ANP) - De Duitse gezondheidsautoriteiten hebben Nederland vrijdag niet geplaatst op de lijst van hoogrisicolanden vanwege het coronavirus. De stijging van het aantal vastgestelde besmettingen in Nederland per 100.000 inwoners over een week tijd zou hier in de systematiek van de Duitse gezondheidsautoriteiten aanleiding toe kunnen zijn. Maar de risico's worden ook met andere factoren afgewogen, of de autoriteiten kijken het nog een weekje aan.

2 uur geleden
Doden en gewonden onder wie Nederlandse bij schietpartij Mexico

TULUM PUEBLO (ANP) - Bij een schietpartij in een café-restaurant in Mexico zijn twee toeristen om het leven gekomen en raakten er drie gewond, onder wie een Nederlandse. De politie vermoedt dat de schietpartij is begonnen tussen leden van kleine rivaliserende drugsbendes in de badplaats die circa 120 kilometer ten zuiden van Cancún aan de Caribische Zee ligt. De streek wordt ook de Rivièra Maya genoemd.

3 uur geleden
NS tevreden met verloop experiment 'tienminutentreinen'

UTRECHT (ANP) - De proef waarbij reizigers op woensdagen vanuit Rotterdam en Nijmegen elke tien minuten de intercity naar Schiphol kunnen nemen, verloopt soepel. Reizigers hoeven volgens de NS minder lang te wachten en hebben op deze dagen ook vaker een zitplaats.

4 uur geleden
Bijna 100 wapens ingeleverd bij politie Utrecht

UTRECHT (ANP) - Bij de politie in Utrecht zijn 62 steekwapens, 33 vuur- en luchtdrukwapens en vier andere wapens ingeleverd. Dat kon 11 tot en met 17 oktober straffeloos tijdens een speciale wapeninleveractie, waaraan ruim tweehonderd gemeenten meededen.

6 uur geleden