Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KHN: handhaving avondklok geen klap voor afhaalrestaurants

KHN: handhaving avondklok geen klap voor afhaalrestaurants

AMSTERDAM (ANP) - Het van kracht blijven van de avondklok is "geen nieuwe tik" voor afhaalrestaurants nu afhalen na 21.00 uur voorlopig nog niet mogelijk is. Dat zegt voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Volgens hem maakt 'takeaway' in de late avonduren namelijk niet het verschil bij herstel voor restaurants die het al zo moeilijk hebben door de coronapandemie en de lockdowns. "Het is hooguit een druppel op een gloeiende plaat." Willemsen zegt dat in de horeca de regels rond de avondklok nageleefd worden. Maaltijdbezorgers mogen bestellingen bij restaurants wel na 21.00 uur blijven bezorgen.

De rechtszaak rond de avondklok laat volgens Willemsen wel zien dat de weerstand tegen de coronamaatregelen aan het groeien is. "De overheid moet nu constant gaan kijken of er versoepelingen mogelijk zijn", vindt hij dan ook.

De horecasector wil al langer dat er meer mogelijkheden komen voor cafés en restaurants om weer open te gaan. Volgens een alternatieve 'routekaart', die KHN onlangs heeft aangeboden aan politici, moet dat ook op een veilige manier kunnen.

Meer uit Financieel

Moederbedrijf Perry Sport, Aktiesport en Sprinter failliet

AMSTERDAM (ANP) - Sports Unlimited Retail, het moederbedrijf van de sportketens Perry Sport, Aktiesport en Sprinter, is door de rechter in Amsterdam failliet verklaard. De 54 winkels, waar in totaal zo'n 1100 mensen werken, blijven voorlopig wel open. Een door de rechter aangestelde curator gaat kijken of er nog een doorstart inzit.

50 minuten geleden
McDonald's wil over enkele jaren 50.000 restaurants hebben

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties, maar McDonald's streeft ernaar komende jaren duizenden nieuwe vestigingen te openen.

1 uur geleden
FNV: 24 uursstaking bij ijsfabriek Ben & Jerry's in Hellendoorn

HELLENDOORN (ANP) - De ijsfabriek van Ben & Jerry's in Hellendoorn gaat donderdagochtend vanaf 07.00 uur, 24 uur lang plat, meldt FNV. Volgens de vakbond leggen medewerkers het werk neer uit onvrede over het uitblijven van een goede cao bij hun moederbedrijf Unilever.

1 uur geleden
Google lanceert nieuw model voor kunstmatige intelligentie

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google komt met een nieuwe technologie voor kunstmatige intelligentie (AI). Het model heeft de naam Gemini gekregen. Google zelf noemt de lancering "een grote mijlpaal in de ontwikkeling van AI en het begin van een nieuw tijdperk voor ons".

1 uur geleden
Wall Street veert op na banenrapport ADP

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag hoger geopend. Beleggers op Wall Street verwerkten een meevallend rapport van loonstrookverwerker ADP over de banengroei in het Amerikaanse bedrijfsleven. Dat cijfer geldt als een voorproefje van het belangrijke arbeidsmarktrapport van de overheid dat vrijdag wordt gepubliceerd.

2 uur geleden
ACM adviseert om vast energiecontract af te sluiten

DEN HAAG (ANP) - Met het einde van het prijsplafond in zicht, adviseert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) mensen die zekerheid willen om een vast energiecontract af te sluiten. Volgens de toezichthouder liggen de prijzen van vaste contracten momenteel onder het huidige prijsplafond. Ook zijn die contracten nu goedkoper dan variabele contracten.

2 uur geleden
Europese Commissie wil autodeal met Verenigd Koninkrijk verlengen

BRUSSEL (ANP) - Om een dreigend tekort aan batterijen en elektrische auto's in de EU-landen tegen te gaan, stelt de Europese Commissie voor om gunstige Brexit-afspraken te verlengen tot 2027.

4 uur geleden