Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KHN Den Haag: eerdere sluiting is nekslag voor restaurants

KHN Den Haag: eerdere sluiting is nekslag voor restaurants

DEN HAAG (ANP) - Als het kabinet besluit dat de horeca om 17.00 uur moet gaan sluiten, zou dat een "nekslag" zijn voor restaurants en cafés. Dat zegt voorzitter Maarten Hinloopen van de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in Den Haag. Nu moet de horeca nog om 20.00 uur de deuren sluiten, maar het Outbreak Management Team (OMT) zou adviseren dat de horeca, niet-essentiële winkels en culturele instellingen zoals theaters, bioscopen en concertzalen om 17.00 uur dicht moeten gaan.

Hinloopen zegt een onderbouwing van een eventuele vervroegde sluiting te missen, want volgens hem zijn er geen bewijzen dat de horeca een grote besmettingshaard is. "Het blijft dan ook een raar verhaal om steeds naar de horeca te kijken." Hij maakt zich zorgen over het draagvlak bij horecaondernemers voor een vervroegde sluiting en zegt dat de horeca juist al heel veel doet om coronabesmettingen tegen te gaan.

Als het kabinet inderdaad besluit tot nog eerdere sluiting van de horeca moet de sector volgens Hinloopen extra steun krijgen. De huidige steunmaatregelen van de overheid voor de horeca zijn volgens hem onvoldoende. Een sluiting om 20.00 uur was volgens Hinloopen al heel slecht voor veel ondernemers.

Meer steun

De Amsterdamse horecaondernemer Riad Farhat zegt ook dat als er een vervroegde sluiting komt er dan veel meer steun voor de horeca moet komen. "Het is wat het is, maar dan wel met een veel uitgebreider steunpakket. Alleen dan kunnen we overleven en het hoofd boven water houden." Volgens Farhat is behoud van personeel nu het allerbelangrijkste voor de sector.

Zijn Rotterdamse collega Herman Hell zegt te snappen dat er meer maatregelen moeten komen tegen de pandemie om de zorg te ontlasten. "Maar in de horeca zijn er amper besmettingen. Het probleem is niet de horeca, dus sluiting schiet niet op. Het beleid is nu onnavolgbaar", aldus Hell. Volgens hem zit de oplossing van de crisis in een sterke vergroting van de ic-capaciteit in ziekenhuizen. "We zullen met dit virus moeten leren leven."

De landelijke afdeling van KHN laat weten de feiten af te willen wachten in de coronapersconferentie van vrijdagavond en niet te willen speculeren over een eventuele uitkomst. Een woordvoerster van KHN zegt dat het op dit moment nog alle kanten op gaat, als wordt gekeken naar de berichten in de media.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Meer geld naar hulp bij digitale zaken in bibliotheken

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet maakt de komende jaren 18 miljoen euro extra vrij voor hulp die bibliotheken bieden aan mensen die het lastig vinden de overheid via de digitale kanalen te bereiken. De vraag hiernaar is de laatste tijd toegenomen, onder meer door de CoronaCheck-app die nodig is voor bijvoorbeeld een bezoek aan een café of restaurant.

50 minuten geleden
Eerste landelijke strooiactie: 2,5 miljoen kilo zout op de wegen

DEN HAAG (ANP) - Rijkswaterstaat heeft in de nacht van zondag op maandag de eerste landelijke strooiactie van dit seizoen uitgevoerd. In totaal strooiden de wagens 2,5 miljoen kilo zout over de snelwegen. De strooiwagens legden afgelopen nacht bijna 38.000 kilometer af.

2 uur geleden
Scholieren moeten mondkapjes gaan dragen

DEN HAAG (ANP) - Scholen moeten in ieder geval tot 18 december nieuwe coronamaatregelen treffen, zoals dat alle leerlingen mondkapjes moeten gaan dragen wanneer ze bewegen. Vanaf nu moeten scholieren onder de 12 jaar al thuisblijven bij milde klachten. Eerder hoefde dat alleen wanneer ze hoestten of koorts hadden.

5 uur geleden
Noord/Zuidlijn volgens studie groot succes, maar niet overal

AMSTERDAM (ANP) - De Noord/Zuidlijn in Amsterdam is een groot succes, melden Vervoerregio Amsterdam en de gemeente Amsterdam op basis van een vierjarige wetenschappelijke studie. Toch hebben bewoners in sommige buurten een "mindere beleving".

8 uur geleden
Prinses Beatrix terug naar Nederland na werkbezoek Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Prinses Beatrix heeft Curaçao weer verlaten. De prinses stapte zondagavond in het vliegtuig na haar vierdaagse werkbezoek aan het eiland.

10 uur geleden
GGD: Vrijwillige hotel-isolatie kan gedwongen isolatie worden

DEN HAAG (ANP) - Reizigers die de afgelopen dagen terugkeerden uit Zuid-Afrika, positief zijn getest op corona en in een isolatie-hotel zijn ondergebracht, zitten daar verplicht. Het hotel in de regio Kennemerland wordt ook bewaakt. "De isolatie werkt op vrijwillige basis", aldus een woordvoerder van de GGD Kennemerland zondag. "Maar wanneer dat niet houdbaar blijft, kan besloten worden over te gaan op gedwongen isolatie."

14 uur geleden
Twintig aanhoudingen bij verboden demonstratie Nijmegen

NIJMEGEN (ANP) - Bij een voorgenomen demonstratie van Nederland in Verzet in Nijmegen, die door burgemeester Hubert Bruls was verboden, zijn in totaal twintig mensen opgepakt. De politie meldt dat de aanhoudingen zijn verricht voor onder meer verboden wapenbezit en belediging. Bij de meeste verdachten is er een link met de verboden betoging.

14 uur geleden