Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Keurmerk Blauwe Vlag voor haven Stavenisse

Keurmerk Blauwe Vlag voor haven Stavenisse

STAVENISSE - De haven van Stavenisse heeft het Keurmerk Blauwe Vlag ontvangen. In het kader daarvan werd vrijdag deze vlag dan ook letterlijk gehesen door burgemeester Marleen Sijbers, directeur van de stichting KMVK Erik van Dijk en havenmeester/voorzitter SWS Wilbert van den Berge.

De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Ze moeten hierbij aan diverse criteria voldoen.

Voor jachthavens betekent dat dat het water en de kades zijn schoon zijn, dat er voldoende goede hygiënische sanitaire voorzieningen zijn en dat er een gescheiden afvalinzamelingssysteem is. Liefst ook voor bilgewater. Afvalwaterlozingen van afvalwater van boten en havenvoorzieningen in het water van de haven moeten verboden zijn en tevens moeten er reddings- en blusmaterialen aanwezig zijn evenals een havenreglement met gedragscodes voor de bezoekers. Ook moet er informatie beschikbaar zijn over hoe om te gaan met natuur en milieu.

In Nederland waren er in 2020 128 jachthavens met een Blauwe Vlag. 

Meer uit Tholen

Minstens drie voertuigen betrokken bij ongeval op de Nieuwe Postweg (N286)

THOLEN - Bij een ongeval op de Nieuwe Postweg zijn maandagmiddag zeker drie voertuigen betrokken geraakt. De voertuigen moesten door meerdere bergingsbedrijven worden afgevoerd. Over eventuele gewonden is nog niets bekend.

37 minuten geleden
Lokale derby is voor Tholense Boys, ook SPS blijft winnen [SPEELRONDE 11]

THOLEN - Wat gebeurde er zaterdag 9 december allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 11.

6 uur geleden
De wolf heeft volgens 90 procent van de lezers geen plaats in Zeeland

THOLEN - Negen op de tien mensen vinden dat de wolf geen plaats heeft in Zeeland. Dat blijkt uit een recente peiling onder lezers van de Thoolse Bode. De poll, gehouden naar aanleiding van meerdere incidenten met doodgebeten schapen op Tholen, is in een paar dagen tijd al meer dan vijfhonderd keer ingevuld.

9 uur geleden
Informatieavond over nieuw hoogspanningsstation pal tegenover Tholen

HALSTEREN/THOLEN - Netbeheerders TenneT en Enexis gaan een nieuw hoogspanningsstation bouwen bij de Noorder Kreekweg in Halsteren, langs het Schelde-Rijnkanaal. Voor het project is een ontwerpbestemmingsplan gemaakt waar mensen, waaronder inwoners van Tholen, reacties kunnen indienen. Ook worden er informatieavonden gehouden over het project.

11 uur geleden
Zeeland bereikt bijna driekwart van doelstelling voor duurzame energie

ZEELAND - In Zeeland gaat het goed met de overstap naar duurzame energie. Dat blijkt uit een nieuwe update van het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie (NP RES). Zeeland heeft al 73 procent van hun doel bereikt voor het opwekken van wind- en zonne-energie op daken en op het land.

1 dag geleden
Hulpdiensten rukken massaal uit voor medisch incident aan de Touwslagersdreef

THOLEN-  De hulpdiensten zijn zondagmiddag massaal uitgerukt voor een medisch incident in een woning aan de Touwslagersdreef. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. Het slachtoffer is uiteindelijk met spoed met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Over de toestand van de patiënt is nog niks bekend. 

1 dag geleden
Aan de keukentafel met Jan Elenbaas: 'Stilzitten is geen optie' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Jan Elenbaas.

1 dag geleden