Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Kerstwensboom is voor het hele dorp’

‘Kerstwensboom is voor het hele dorp’

BIEZELINGE - Nog tot en met vrijdag (24 december) staat er op het Marktplein in Biezelinge een kerstwensboom. In de boom kunnen inwoners van Biezelinge en omstreken kerstballen ophangen met daarin een wens, gedachte of herinnering. Het is een initiatief van de Mozeskerk in samenwerking met de gemeente Kapelle. 

Ieder jaar heeft de Mozeskerk adventsprojecten. In de tijd naar kerst toe organiseert de kerk dan iets wat te maken heeft met kerst. Ook dit jaar wilde de kerk graag mensen verbinden en inspireren met een project. ‘’Het idee op zich is niet nieuw, maar de boom neerzetten in het dorp en mensen uitnodigen om er een bal in te hangen wel’’, vertelt organisator Quinten van de Vrie. ‘’We wilden dit jaar graag de kerkmuren overstijgen en echt iets doen voor het hele dorp.’’

Ook de bal van Gré Kakebeeke hangt in de boom. Ze heeft de bal opgehangen als herinnering aan haar man. Samen met hem organiseerde ze jarenlang de kerstboom op het plein. ‘’Mijn man nam de boom mee op zijn werkbus, ik deed kerstkaartjes bij iedereen in de bus en vertelde wanneer we de boom gingen opzetten. Samen met de buurt zetten we de boom dan op. Sommige avonden maakte ik ook bijvoorbeeld een pan erwtensoep en kwamen we samen. Dat was altijd heel gezellig’’, vertelt ze. Na een ziekbed overleed haar man anderhalf jaar geleden. Een aantal jaar miste de buurt en het plein de kerstboom. Nu staat hij er weer. ‘’Toen ik de bal erin hing, kwamen er veel herinneringen naar boven. Ik vind het heel fijn dat de boom er weer staat.’’

Meer uit Reimerswaal

Meld je aan voor Wemeldinge's Got Talent

WEMELDINGE - Op 1 juli vind in Wemeldinge het Zomerfeest Wemeldinge plaats. 

1 dag geleden
Auto in sloot bij Kapelle, bestuurder gewond

KAPELLE - Bij de Vierwegen in Kapelle is afgelopen nacht een bestelauto in een sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte gewond.Gisteravond rond 01.40 uur vond er een ongeluk plaats toen een automobilist vanaf de Vierwegen richting de Noordhoeksewegeling reed. Net voor de carpoolplaats bij het ANWB Wegenwachtstation ging het mis. De bestuurder raakte in de rechterberm en na een stuurcorrectie reed de auto aan de linkerzijde van de weg tegen een verkeersbord. De auto kwam vervolgens in de naastgelegen sloot tot stilstand.Ambulancemedewerkers hebben zich over de automobilist ontfermd. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getrokken en afgevoerd. Rond 02.50 uur was de weg weer helemaal vrij.

1 dag geleden
Traumahelikopter ingezet voor ongeval Hoofdweg Rilland

RILLAND - Een scooterbestuurder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Hoofdweg in Rilland. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De politie is een onderzoek gestart naar het ongeval waarbij een auto en de scooter met elkaar in botsing kwamen.

4 dagen geleden
Tent gaat in vlammen op bij Havendijk Yerseke

YERSEKE - Op een bedrijfsterrein aan de Havendijk in Yerseke is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote tent in vlammen opgegaan. De brandweer schaalde op naar middelbrand en zette twee blusvoertuigen in.

5 dagen geleden
Wet helpt gemeente Reimerswaal sneller te bouwen

KRUININGEN - Het Reimerswaalse college van burgemeester en wethouders wijst vijf gebieden in de gemeente Reimerswaal aan waarop de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing is. Dat betekent dat de eigenaars deze gronden niet mogen verkopen aan wie zij willen, maar de grond eerst aan de gemeente moeten aanbieden. ‘Zo verstevigt de gemeente haar positie op de grondmarkt en kunnen we voorzien in de behoefte aan woningen en bedrijventerreinen de komende tien jaar’, verklaart wethouder Maarten Both. 

6 dagen geleden
Kapelse band Grote Geelstaart wint Spectra

OVEZANDE - De Kapelse muziekformatie de Grote Geelstaart heeft op festival Klomppop in Ovezande de bandcompetitie Spectra gewonnen.

6 dagen geleden
Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

1 week geleden