Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kerstwensboom brengt weer sfeer en gezelligheid op Marktplein Biezelinge

Kerstwensboom brengt weer sfeer en gezelligheid op Marktplein Biezelinge

BIEZELINGE - Door het succes van vorig jaar staat er deze maand, van vrijdag 9 tot en met vrijdag 30 december, weer een kerstwensboom op het Marktplein in Biezelinge. 

‘Veel inwoners hebben vorig jaar een persoonlijke wens in de kerstboom gehangen’, laat de gemeente Kapelle weten. De boom is een initiatief van de Mozeskerk in samenwerking met de gemeente Kapelle om inwoners te verbinden. Ook deze maand kunnen inwoners weer een wens, in de vorm van bijvoorbeeld een kaart, gedicht of tekening, in de boom hangen.

Voor het officiële moment vrijdagavond brengen burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle en het plaatselijke showkorps Jonge Kracht het licht naar de kerstboom met een lampionnenoptocht. ‘We verzamelen om 18.45 uur bij de Mozeskerk in Biezelinge. Het is de bedoeling dat iedereen zelf een lampion meeneemt. De lampionnenoptocht vertrekt om 19.00 uur. Om 20.00 uur gaan de lichtjes in de kerstwensboom aan. Daarna drinken we warme chocolademelk van Deelcafé de Buurvrouw.’

Ontmoeting met muziek op vrijdagavonden

Vorig jaar waren vrijwilligers op vaste tijden aanwezig bij de boom. Dit jaar zijn zij er niet op vaste tijden. Wel zijn er op vrijdagavond, van 19.00 tot 20.00 uur, momenten van ontmoeting met muziek en een hapje en drankje:

op 16 december: popliedjes met zang en gitaar van Joop Visee;op 23 december: lekker meezingen met bekende kerstliedjes;op 30 december: optreden van muziekduo Keukensessies.

Meer uit Reimerswaal

Yerseke wil niet ten koste van alles groeien

YERSEKE - Recentelijk heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) laten weten dat ze op landelijk niveau meer politieke druk wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse amateur-voetbalclubs zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte krijgen. Hoe staat het er voor met Kapelse en Reimerswaalse clubs? 

9 uur geleden
Meer preventief onderhoud moet vertrouwen in Zeeuws spoor herstellen

KAPELLE/KRUININGEN - Na de langdurige overlast en vertragingen in het Zeeuwse treinverkeer eind vorig jaar belooft spoorwegbeheerder Pro Rail beterschap. In een brief aan onder meer de Zeeuwse spoorgemeenten schrijft directeur Dimitri Kruik van Pro Rail 'samen met NS de communicatie met reizigers en het preventief onderhoud van de Zeeuwse lijn te verbeteren'. Zo komt er een proef met sensoren in het spoor om verzakkingen eerder te kunnen signaleren. 'Zodat er direct preventief onderhoud kan plaatsvinden', aldus Kruik.

16 uur geleden
Fietsenstalling station Kapelle-Biezelinge uitgebreid

KAPELLE - Prorail breidt de fietsenstalling bij het treinstation in Kapelle uit. Maandag zijn de werkzaamheden begonnen.

2 dagen geleden
Ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in auto op de A4

WOENSDRECHT/ RILLAND- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle van de Koninklijke Marechaussee zijn zaterdagmiddag op de A4 tussen Woensdrecht en Rilland ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in een auto. De 39-jarige bestuurder van het Franse voertuig is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

3 dagen geleden
Jesse (15) uit Krabbendijke is kartkampioen

KRABBENDIJKE - De vijftienjarige Jesse Polderdijk uit Krabbendijke heeft eind januari het Individueel Open Zeeuws Kart-Kampioenschap Junioren gewonnen. Jesse is nu tweeënhalf jaar bezig met de sport en heeft veel ambities voor de toekomst. Na een mooie start van het jaar kijkt hij vooruit naar een nieuw jaar gevuld met allerlei nieuwe uitdagingen en mogelijkheden.

5 dagen geleden
Informatieavond over opvang Oekraïense vluchtelingen in Kapelle

KAPELLE - De gemeente Kapelle houdt woensdag 28 februari een informatieavond over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Kapelle. Belangstellenden zijn vanaf 18.30 uur welkom in de Mozeskerk aan de Noordstraat in Biezelinge.

6 dagen geleden
Fietsster naar ziekenhuis na botsing met busje op Vierwegen bij Kapelle

KAPELLE - Op de Vierwegen bij Kapelle zijn woensdag een autmobilist en fietsster met elkaar in botsing gekomen. De fietsster raakte hierbij gewond en moest mee naar het ziekenhuis.

1 week geleden