Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kerstwensboom brengt weer sfeer en gezelligheid op Marktplein Biezelinge

Kerstwensboom brengt weer sfeer en gezelligheid op Marktplein Biezelinge

BIEZELINGE - Door het succes van vorig jaar staat er deze maand, van vrijdag 9 tot en met vrijdag 30 december, weer een kerstwensboom op het Marktplein in Biezelinge. 

‘Veel inwoners hebben vorig jaar een persoonlijke wens in de kerstboom gehangen’, laat de gemeente Kapelle weten. De boom is een initiatief van de Mozeskerk in samenwerking met de gemeente Kapelle om inwoners te verbinden. Ook deze maand kunnen inwoners weer een wens, in de vorm van bijvoorbeeld een kaart, gedicht of tekening, in de boom hangen.

Voor het officiële moment vrijdagavond brengen burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle en het plaatselijke showkorps Jonge Kracht het licht naar de kerstboom met een lampionnenoptocht. ‘We verzamelen om 18.45 uur bij de Mozeskerk in Biezelinge. Het is de bedoeling dat iedereen zelf een lampion meeneemt. De lampionnenoptocht vertrekt om 19.00 uur. Om 20.00 uur gaan de lichtjes in de kerstwensboom aan. Daarna drinken we warme chocolademelk van Deelcafé de Buurvrouw.’

Ontmoeting met muziek op vrijdagavonden

Vorig jaar waren vrijwilligers op vaste tijden aanwezig bij de boom. Dit jaar zijn zij er niet op vaste tijden. Wel zijn er op vrijdagavond, van 19.00 tot 20.00 uur, momenten van ontmoeting met muziek en een hapje en drankje:

op 16 december: popliedjes met zang en gitaar van Joop Visee;op 23 december: lekker meezingen met bekende kerstliedjes;op 30 december: optreden van muziekduo Keukensessies.

Meer uit Reimerswaal

Ondanks zorgen boekt Oosterscheldemuseum Yerseke goede cijfers

YERSEKE - Het Oosterscheldemuseum in Yerseke wist in 2022 als een van de slechts vijf musea in Zeeland het laatste ‘normale’ jaar -  2019 - in bezoekersaantal te overtreffen. Ze blikken terug op een mooi jaar en zijn nog altijd druk bezig met het museum meer op de kaart zetten. 

1 dag geleden
Thamara en John openen b&b in Oostdijk: 'We willen dit heerlijke plekje delen met anderen'

OOSTDIJK- John en Thamara Zuidweg-van Burg zijn na drie jaar bijna klaar met de grondige verbouwing van hun rijksmonument in Oostdijk. Boerderij ‘t Oefje heeft een hele nieuwe voorgevel en een nieuw dak gekregen. Binnen is de woning compleet gerenoveerd en het dak van de schuur is ook vernieuwd. De naastgelegen bakkeet heeft de functie van B&B gekregen.

2 dagen geleden
Reimerswaal maakt extra geld vrij voor groen

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal investeert de komende jaren extra in mooi en functioneel groen. Zo wil ze geld uittrekken voor fleurige dorpsentrees, specifieker maaien voor meer biodiversiteit, groen inzetten voor klimaatadaptatie en meer bomen planten.

3 dagen geleden
Reimerswaal herdenkt Watersnoodramp in Kruiningen, Oostdijk en Rilland

KRUININGEN - In de gemeente Reimerswaal vinden woensdag herdenkingsplechtigheden voor de Watersnoodramp van 1953 plaats in Kruiningen, Oostdijk en Rilland.

3 dagen geleden
Fruitteeltmuseum Kapelle kan temperatuur niet zomaar lager zetten

KAPELLE - Na twee jaar van lockdowns en andere beperkingen is het afgelopen jaar voor de meeste Zeeuwse musea het aantal bezoekers weer gestegen. Maar kort nadat ze weer open konden diende de energiecrisis zich aan, tot grote zorg van veel musea. 

4 dagen geleden
Twee auto's beschadigd bij ongeval A58 Rilland

RILLAND – Twee personenauto’s zijn woensdagmorgen beschadigd geraakt bij een botsing op de snelweg A58 ter hoogte van Rilland. Er raakte niemand gewond.

4 dagen geleden
V.V. Kruiningen ontvangt Topprestatie Gezonde kantine

KRUININGEN - In de kantine van voetbalvereniging Kruiningen worden bezoekers voortaan gestimuleerd gezonde keuzes te maken.

5 dagen geleden