Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kerstprogramma Sint Jacobskerk valt in water

Kerstprogramma Sint Jacobskerk valt in water

VLISSINGEN - De deuren van de Sint Jacobskerk in Vlissingen blijven door de nieuwe coronamaatregelen gesloten. In deze week voor kerst stond er onder meer dagelijks live muziek op het programma. “Het is jammer, maar we moeten het hele programma afgelasten.”

Net als andere jaren staat er ook dit jaar een grote, rijkelijk versierde kerstboom in de Sint Jacobskerk. “Mensen hadden hun kerstwensen in de boom mogen hangen, maar dat kan niet doorgaan.” Anneloes Steglich bedacht samen met een groep vrijwilligers en predikant Wout Alserda een programma waarbij mensen ruim afstand van elkaar konden houden in de grote kerk. “We vinden het jammer dat we nu geen mensen meer mogen ontvangen. We hadden iedereen graag een kopje warme chocolademelk, thee of koffie aangeboden.”

De kerstnachtdienst was al geannuleerd. Dat nu ook de andere activiteiten niet mogelijk zijn, komt desondanks als een verrassing. “Vorig jaar kon het programma ook niet doorgaan. Toen hebben we in de etalage van De Herberg aan het Bellamypark kerststallen tentoongesteld. Mensen die een rondje gingen lopen, konden even bij het raam kijken. We wilden een boodschap van hoop overbrengen. Hoe we dat nu kunnen doen, weten we nog niet.” De ontmoetingen in De Herberg liggen al sinds half november stil. Het gebouw aan het Bellamypark is niet meer beschikbaar en de kosterwoning, waar afgelopen zomer de bijeenkomsten waren, is te klein voor een groep mensen. “Het is zoeken naar mogelijkheden. Het valt niet mee, maar we geven niet op.”

Een groepje amateurfotografen stelde onder leiding van Berry van der Haar de expositie ‘Lichtpuntjes’ samen voor deze week. Het is een thema waaraan ieder een eigen interpretatie gaf en zo ontstond er een veelzijdige expositie. “We bekijken wat de mogelijkheden zijn om de foto’s op een andere manier met mensen te delen, want het is zo jammer als niemand het ziet.”

De kerkdiensten worden digitaal gehouden en iedereen mag aansluiten. “We hopen dat mensen de gastvrijheid van de kerk ervaren en dat we eenzaamheid met Kerstmis kunnen verminderen. En als de deuren weer open mogen, heten we iedereen van harte welkom.”

Kijk voor het programma van de online kerstdiensten op www.pkn-vlissingen.nl.

Meer uit Vlissingen

Tweemaal zilver voor acro VTV

VLISSINGEN - De acrogroep van de Vlissingse Turn Vereniging sluit het seizoen af twee zilveren medailles.

1 uur geleden
Op bunkerdag kunnen in Vlissingen twee bunkers worden bezichtigd

VLISSINGEN - Tijdens de landelijke bunkerdag op zaterdag 3 juni kan in Vlissingen de observatiebunker bij de Oranjemolen worden bezichtigd. De bunker is in beheer bij de Stichting Bunkerbehoud en enkele jaren geleden door de vrijwilligers van de stichting helemaal in oude luister hersteld. Zo kan er zelfs door een originele periscoop over de Westerschelde worden gekeken.

1 uur geleden
Ferry brengt bezoekers Festival aan Zee thuis

VLISSINGEN - Op 27 mei vaart de Westerschelde Ferry tot extra laat vanuit Vlissingen naar Breskens om bezoekers van Festival aan Zee gemakkelijk en veilig naar huis te laten gaan. 

3 dagen geleden
Meer dan honderdvijftig kramen op de Pinkstermarkt

VLISSINGEN - Op Eerste Pinksterdag vormen de boulevards traditiegetrouw het decor voor de jaarlijkse Pinkstermarkt. Ruim honderdvijftig kramen uit diverse branches brengen een keur van waren aan de man of vrouw. 

4 dagen geleden
Vernieuwd Muzeeum gratis te bezoeken tijdens openingsweekend

VLISSINGEN - Om de heropening te vieren en zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het vernieuwde Muzeeum, begint het Muzeeum vanaf vandaag met een speciale openingsactie. In het openingsweekend van 10 en 11 juni is het Muzeeum gratis toegankelijk. Het aantal gratis toegangskaarten is beperkt. De tickets worden geboekt via www.muzeeum.nl. De actievoorwaarden zijn te vinden op muzeeum.nl/openingsactie.

4 dagen geleden

OOST-SOUBURG - De traditionele Karolingenmarkt vindt zaterdag (27 mei) plaats in Oost-Souburg. In en om de Kanaalstraat en Paspoortstraat staan er vele kramen met allerhande waren. Ook zijn er allerlei activiteiten, zoals demonstraties van de brandweer, en houden Souburgse winkeliers speciale acties.Ondernemersvereniging Actief Ondernemend Souburg organiseert de Karolingenmarkt samen met Euromarkt Sint Christoffel. De Karolingenmarkt is te bezoeken van 10 tot 16 uur. De hele dag is er van alles te doen voor het hele gezin. Zo vermaakt clown Milko het jonge publiek. Tijdens de Karolingenmarkt is er op het terrein van De Wijngaard aan de Kanaalstraat een snuffelmarkt met terras. Op de snuffelmarkt zijn onder meer curiosa, tweedehands kleding, schoenen, sieraden en boeken te vinden. De opbrengst is voor het zendingswerk van De Wijngaard. De Protestantse gemeente Oost-Souburg houdt van 8.45 tot 16 uur een tweedekansmarkt met onder meer boekenverkoop in de kerktuin, bijgebouwen en op het plein voor de kerk aan het Oranjeplein.

4 dagen geleden
Tweede editie Festival aan Zee biedt plaats aan meer bezoekers

VLISSINGEN - Zaterdag 27 mei wordt op het Badstrand voor de tweede keer het Festival aan Zee gehouden. Organisator Martin Priem heeft alle vertrouwen in een geslaagde editie. “We hebben een fantastische line-up en de kaartverkoop loopt goed,” aldus Priem.

5 dagen geleden