Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kerstengelen verspreiden weer licht en warmte in Rilland

Kerstengelen verspreiden weer licht en warmte in Rilland

RILLAND - Het is december en dat betekent: veel winterse (kerst)activiteiten. Door de hele gemeenten Kapelle en Reimerswaal wordt van alles georganiseerd om de decemberdagen nog gezelliger te maken. 

Net als voorgaande jaren dragen ook Forra Beeke en Jooske Crucq uit Rilland bij aan de kerstgedachte. Met hun anonieme kerstengelenactie laten inwoners aan elkaar weten dat er aan ze gedacht wordt of dat ze elkaar waarderen. ‘’Iedereen die dat wil, kan iemand bij ons aanmelden die wel een steuntje in de rug of blijk van waardering kan gebruiken’’, zegt Crucq. ‘’De engel, die zelf iets passends bedenkt voor de ontvanger, blijft anoniem. Maar als wij bijvoorbeeld een bericht krijgen van de ontvanger delen we dat natuurlijk wel met de engel. Dat is tenslotte waar we het allemaal voor doen.’’ Dit jaar worden ongeveer dertig mensen verrast met iets bij de deur of in de brievenbus, veel daarvan zijn nieuwe adressen. ‘’Het is leuk om te zien dat de mensen in Rilland naar elkaar omkijken en zien wie er wel een schouderklopje of extra waardering kan gebruiken.’’

Kerstmarkt

Naast de kerstengelenactie is er dankzij de recent opgerichte ‘evenementenbron’ dit jaar ook weer een kerstmarkt in Rilland. Op 10 december zijn er in de Levensbron onder andere een rad van avontuur, boekenmarkt, houtsnijwerk en kerststukjes te vinden. Een derde van de opbrengst van de markt gaat naar Stichting Ambulance Wens.

Meer uit Reimerswaal

Ondanks zorgen boekt Oosterscheldemuseum Yerseke goede cijfers

YERSEKE - Het Oosterscheldemuseum in Yerseke wist in 2022 als een van de slechts vijf musea in Zeeland het laatste ‘normale’ jaar -  2019 - in bezoekersaantal te overtreffen. Ze blikken terug op een mooi jaar en zijn nog altijd druk bezig met het museum meer op de kaart zetten. 

1 dag geleden
Thamara en John openen b&b in Oostdijk: 'We willen dit heerlijke plekje delen met anderen'

OOSTDIJK- John en Thamara Zuidweg-van Burg zijn na drie jaar bijna klaar met de grondige verbouwing van hun rijksmonument in Oostdijk. Boerderij ‘t Oefje heeft een hele nieuwe voorgevel en een nieuw dak gekregen. Binnen is de woning compleet gerenoveerd en het dak van de schuur is ook vernieuwd. De naastgelegen bakkeet heeft de functie van B&B gekregen.

2 dagen geleden
Reimerswaal maakt extra geld vrij voor groen

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal investeert de komende jaren extra in mooi en functioneel groen. Zo wil ze geld uittrekken voor fleurige dorpsentrees, specifieker maaien voor meer biodiversiteit, groen inzetten voor klimaatadaptatie en meer bomen planten.

3 dagen geleden
Reimerswaal herdenkt Watersnoodramp in Kruiningen, Oostdijk en Rilland

KRUININGEN - In de gemeente Reimerswaal vinden woensdag herdenkingsplechtigheden voor de Watersnoodramp van 1953 plaats in Kruiningen, Oostdijk en Rilland.

3 dagen geleden
Fruitteeltmuseum Kapelle kan temperatuur niet zomaar lager zetten

KAPELLE - Na twee jaar van lockdowns en andere beperkingen is het afgelopen jaar voor de meeste Zeeuwse musea het aantal bezoekers weer gestegen. Maar kort nadat ze weer open konden diende de energiecrisis zich aan, tot grote zorg van veel musea. 

4 dagen geleden
Twee auto's beschadigd bij ongeval A58 Rilland

RILLAND – Twee personenauto’s zijn woensdagmorgen beschadigd geraakt bij een botsing op de snelweg A58 ter hoogte van Rilland. Er raakte niemand gewond.

4 dagen geleden
V.V. Kruiningen ontvangt Topprestatie Gezonde kantine

KRUININGEN - In de kantine van voetbalvereniging Kruiningen worden bezoekers voortaan gestimuleerd gezonde keuzes te maken.

5 dagen geleden