Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kerstengelen verspreiden weer licht en warmte in Rilland

Kerstengelen verspreiden weer licht en warmte in Rilland

RILLAND - Het is december en dat betekent: veel winterse (kerst)activiteiten. Door de hele gemeenten Kapelle en Reimerswaal wordt van alles georganiseerd om de decemberdagen nog gezelliger te maken. 

Net als voorgaande jaren dragen ook Forra Beeke en Jooske Crucq uit Rilland bij aan de kerstgedachte. Met hun anonieme kerstengelenactie laten inwoners aan elkaar weten dat er aan ze gedacht wordt of dat ze elkaar waarderen. ‘’Iedereen die dat wil, kan iemand bij ons aanmelden die wel een steuntje in de rug of blijk van waardering kan gebruiken’’, zegt Crucq. ‘’De engel, die zelf iets passends bedenkt voor de ontvanger, blijft anoniem. Maar als wij bijvoorbeeld een bericht krijgen van de ontvanger delen we dat natuurlijk wel met de engel. Dat is tenslotte waar we het allemaal voor doen.’’ Dit jaar worden ongeveer dertig mensen verrast met iets bij de deur of in de brievenbus, veel daarvan zijn nieuwe adressen. ‘’Het is leuk om te zien dat de mensen in Rilland naar elkaar omkijken en zien wie er wel een schouderklopje of extra waardering kan gebruiken.’’

Kerstmarkt

Naast de kerstengelenactie is er dankzij de recent opgerichte ‘evenementenbron’ dit jaar ook weer een kerstmarkt in Rilland. Op 10 december zijn er in de Levensbron onder andere een rad van avontuur, boekenmarkt, houtsnijwerk en kerststukjes te vinden. Een derde van de opbrengst van de markt gaat naar Stichting Ambulance Wens.

Meer uit Reimerswaal

Ruim vier ton subsidie voor belevingsroute Yerseke Moer

YERSEKE - Stichting Het Zeeuwse Landschap ontvangt 413.288 euro provinciale subsidie om het natuurschoon van de Yerseke Moer beter in de etalage te zetten. Met het geld kunnen bijvoorbeeld beleefpunten, met uitzicht en informatieborden over de flora en fauna, gemaakt worden. Ook is er geld om de verkeersveiligheid te verbeteren.

13 uur geleden
Ondernemers gewaarschuwd voor oplichters

KRUININGEN - Ondernemers in de gemeente Reimerswaal worden benaderd door personen die zich voordoen als verkopers van advertentieruimte in de gemeentegids van Reimerswaal. Dat stelt het Reimerswaalse gemeenteraadslid Daniël van Iwaarden (SGP). Om hiervoor te waarschuwen heeft hij bij het college van burgemeester en wethouders schiftelijke vragen ingediend.

15 uur geleden
Overtredingen ontdekt bij controle horeca Reimerswaal

KRUININGEN - Horeca in de gemeente Reimerswaal is vrijdagavond gecontroleerd op het naleven van verschillende wetgeving. "Er zijn meerdere overtredingen geconstateerd, waaronder overtredingen op grond van de Alcoholwet, Warenwet, allergenen-wetgeving en de Wet arbeid vreemdelingen", meldt burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal dinsdag. 

17 uur geleden
Grote Geelstaart uit Kapelle brengt 'Metaal' uit

KAPELLE - Maandag om 12.00 uur is de eerste studio-opname van 'Grote Geelstaart' uitgekomen: 'Metaal'. De Kapelse band, die psychedelische noise-rock maakt, timmert sinds eind 2022 aan de weg naar meer naamsbekendheid binnen en buiten de provincie. 

1 dag geleden
Rillandia ziet aantal jeugdleden groeien

RILLAND - V.V. Rillandia aan de Bathseweg in Rilland telt op dit moment zo'n tweehonderd leden en is een groeiende vereniging. De club beschikt over twee voetbalvelden en een trainingsveld en ieder team van de club kan doordeweeks trainen. Ondanks dat de vereniging op een ruimtelijke plek is gelegen brengt de locatie soms ook wat obstakels met zich mee. 

2 dagen geleden
Vrijwilligers ontdoen Schelde-oevers weer van afval

KRABBENDIJKE/RILLAND - Honderden vrijwilligers stropen zaterdag 2 maart de mouwen op om zwerfafval op te ruimen langs de Oosterschelde en Westerschelde voor de jaarlijkse actie Schone Schelde.

3 dagen geleden
Kapelle verbouwt voor groeiend vrouwenvoetbal

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle voldoet formeel niet aan de KNVB-norm van het aantal velden ten opzichte van de leden maar desondanks krijgen ze de trainingsschema's rond. De vereniging merkt echter wel dat het opkomende vrouwenvoetbal er voor zorgt dat het aantal kleedkamers niet toereikend is. Daarom worden die binnenkort onder handen genomen. 

4 dagen geleden