Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kerstengelen fladderen weer rond in Rilland

Kerstengelen fladderen weer rond in Rilland

RILLAND - Zo’n vijftig kerstengelen bezorgen deze weken op 61 adressen in Rilland een persoonlijke attentie. De bewoners zijn aangemeld door naasten die vinden dat zij wel een hart onder de riem of blijk van waardering verdienen in deze donkere dagen.De bezoekjes van de engelen - vorig jaar gingen zij voor het eerst rond in Rilland - zijn een idee van Jooske Crucq en Forra Beeke uit Rilland. “Het is een leuke manier om naar elkaar om te zien in deze mooie tijden, die voor sommige mensen juist ook eenzaam of op een andere manier moeilijk kunnen zijn”, legt Crucq uit hoe de actie is ontstaan.Bemoedigend

Een vriendin had haar verteld van een soortgelijke actie in Oudeland en ze wilde het meteen opzetten in haar eigen dorp. “Ik woon al meer dan vijftig jaar in Rilland, dus ik ken wel wat mensen. Via onder meer de schrijfclub voor Amnesty International waarvan ik lid ben, probeerde ik vrijwilligers te regelen die engel wilden zijn. Heel snel hadden zich al twaalf mensen aangemeld en daar was ik beretrots op. Voor dit jaar hebben veel jonge vrijwilligers zich gemeld als kerstengel. Dat vind ik heel bemoedigend.”

Koppelen

Voor de eerste editie vorig jaar was de belangstelling meteen groot en ook nu zijn er veel vrijwilligers en adressen aangemeld. Dat kon toch Beeke en Crucq koppelen de engelen en adressen zorgvuldig aan elkaar. De engelen bellen niet aan, maar laten een persoonlijke attentie achter bij de deur of stoppen het in de brievenbus. “Dat kan van alles zijn en dat regelen de engelen zelf, passend bij de ontvanger.”

Hondje 

Wat de engel bedenkt hoeft niet groot en duur te zijn. “Met een mooie kaart of persoonlijk gedicht geef je al positieve aandacht aan iemand. Daar gaat het om.” Ontvangers weten niet wie hun engel was en bedankjes komen daardoor vaak bij Beeke en Crucq terecht. “Zo belde er een meneer die heel blij was. En zelfs aan zijn hondje was gedacht.”

Meer uit Reimerswaal

Jaarlijkse boompjesuitdeelactie groeit in Zeeland

Dit jaar zullen meer dan 36.000 boompjes hun weg vinden naar particuliere tuinen in Zeeland tijdens de jaarlijkse Gratis Boompjes Uitdeelactie! Vorig jaar werden al 18.000 jonge bomen uitgedeeld, maar dankzij een bijdrage van DELTA Energie kunnen we dat aantal nu verdubbelen.

1 dag geleden
Grote brand bij uienverwerker in Kapelle; bijstand van brandweer uit Brabant

KAPELLE - Bij een uienverwerkend bedrijf aan de Kloosterpoort in Kapelle is maandag rond 17.30 uur brand uitgebroken. Rond 20.00 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. Er zijn geen gewonden gevallen.

1 dag geleden
Ilse Eversdijk wint ringrijden bij oogstfeest in Wolphaartsdijk

WEMELDINGE - Ringrijderijvereniging 'Ons Genoegen' uit Wemeldinge voor het eerst een demonstratie ringrijden mogen rijden tijdens het Oogstfeest in Wolphaartsdijk.

1 dag geleden
Grote controle in jachthaven Wemeldinge

WEMELDINGE - De gemeente Kapelle hield donderdag samen met de politie, douane, Regionale Uitvoeringsdienst en brandweer een grote controle in de jachthaven van Wemeldinge. 'De actiedag had als voornaamste doel om de veiligheid, leefbaarheid en aanpak van ondermijnende criminaliteit in en rondom jachthavens te verbeteren', laat de gemeente Kapelle weten in een persbericht. 

2 dagen geleden
'Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle in jachthaven Yerseke'

YERSEKE - De jachthaven van Yerseke is donderdag onderworpen aan een uitgebreide controle. Daarbij zijn geen strafbare feiten geconstateerd, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

5 dagen geleden
Doe- en Dagcentrum Reimerswaal iedere woensdag open in Kruiningen

KRUININGEN - Met de groeiende vergrijzing in onze samenleving en een dalend aantal zorgmedewerkers, wordt het steeds uitdagender om hoogwaardige zorg te bieden aan ouderen. Om deze uitdagingen aan te pakken en ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen, is in Kruiningen het Doe- en Dagcentrum Reimerwaal geopend. Het is iedere woensdag te bezoeken in het dorpshuis in Kruiningen.

1 week geleden
Krabbendijke krijgt dit najaar pumptrack, Yerseke en Kruiningen volgen later

KRABBENDIJKE - In de Kruisbessestraat in Krabbendijke legt de gemeente Reimerswaal dit najaar een pumptrack aan.

1 week geleden