Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kerstengelen fladderen weer rond in Rilland

Kerstengelen fladderen weer rond in Rilland

RILLAND - Zo’n vijftig kerstengelen bezorgen deze weken op 61 adressen in Rilland een persoonlijke attentie. De bewoners zijn aangemeld door naasten die vinden dat zij wel een hart onder de riem of blijk van waardering verdienen in deze donkere dagen.De bezoekjes van de engelen - vorig jaar gingen zij voor het eerst rond in Rilland - zijn een idee van Jooske Crucq en Forra Beeke uit Rilland. “Het is een leuke manier om naar elkaar om te zien in deze mooie tijden, die voor sommige mensen juist ook eenzaam of op een andere manier moeilijk kunnen zijn”, legt Crucq uit hoe de actie is ontstaan.Bemoedigend

Een vriendin had haar verteld van een soortgelijke actie in Oudeland en ze wilde het meteen opzetten in haar eigen dorp. “Ik woon al meer dan vijftig jaar in Rilland, dus ik ken wel wat mensen. Via onder meer de schrijfclub voor Amnesty International waarvan ik lid ben, probeerde ik vrijwilligers te regelen die engel wilden zijn. Heel snel hadden zich al twaalf mensen aangemeld en daar was ik beretrots op. Voor dit jaar hebben veel jonge vrijwilligers zich gemeld als kerstengel. Dat vind ik heel bemoedigend.”

Koppelen

Voor de eerste editie vorig jaar was de belangstelling meteen groot en ook nu zijn er veel vrijwilligers en adressen aangemeld. Dat kon toch Beeke en Crucq koppelen de engelen en adressen zorgvuldig aan elkaar. De engelen bellen niet aan, maar laten een persoonlijke attentie achter bij de deur of stoppen het in de brievenbus. “Dat kan van alles zijn en dat regelen de engelen zelf, passend bij de ontvanger.”

Hondje 

Wat de engel bedenkt hoeft niet groot en duur te zijn. “Met een mooie kaart of persoonlijk gedicht geef je al positieve aandacht aan iemand. Daar gaat het om.” Ontvangers weten niet wie hun engel was en bedankjes komen daardoor vaak bij Beeke en Crucq terecht. “Zo belde er een meneer die heel blij was. En zelfs aan zijn hondje was gedacht.”

Meer uit Reimerswaal

Wasschappelse heiploeg slaat eerste paal Oester Staete

YERSEKE - Met een zeewering heistelling heeft de Wasschappelse heiploeg op woensdag 16 oktober de symbolische eerste paal geslagen van het nieuwbouwproject Oester Staete in Yerseke.

19 uur geleden
Auto over de kop in Kruiningen, bestuurster met spoed naar het ziekenhuis

KRUININGEN - Bij de Stationsweg in Kruiningen is maandagavond een vrouw met haar personenauto over de kop gevlogen. De bestuurster is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Grote vogeltentoonstelling in dorpshuis De Vroone

KAPELLE - De vogeltentoonstelling 'Zang en Kleur' komt eraan. Vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober is de jaarlijkse vogelexpo in dorpshuis De Vroone in Kapelle. 

2 dagen geleden
Presentatie over Watersnoodramp in dorpshuis Kaj Munk Hansweert

HANSWEERT - Vrouwengilde Hansweert organiseert woensdagavond (23 oktober) een presentatie over de Watersnoodramp van 1953 in dorpshuis Kaj Munk. Iedereen is welkom.

2 dagen geleden
Mike Weststrate maakt schitterende 'Lezersfoto van de week' van cruiseschip op Westerschelde

KRUININGEN - De 'Lezersfoto van de week' in de Reimerswaalse & Kapelse Bode is deze keer de feestelijke foto van Mike Weststrate geworden. 'Cruiseschip de Amadea, terwijl het kleurrijk verlicht over de Westerschelde bij Kruiningen vaart', zegt Mike over zijn inzending.

3 dagen geleden
Kapelse grenslinde grijpt naast titel 'Boom van het Jaar'

KAPELLE - De grenslinde bij Kapelle is niet verkozen tot Boom van het Jaar 2024. Die eer is voor de ginkgo biloba in de universiteitstuin in Leiden. De Kapelse boom, die Zeeland vertegenwoordigde, is tiende geworden.

4 dagen geleden
Kapelle heeft sluitende begroting, maar ook zorgen over toekomst

KAPELLE - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kapelle legt een sluitende begroting voor 2025 voor aan de gemeenteraad. 'Wel staat de gemeente voor een aantal financiële uitdagingen', laat Kapelle vrijdag weten. 

5 dagen geleden