Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kerstengelen brengen weer warmte in Rilland

Kerstengelen brengen weer warmte in Rilland

RILLAND - Ook dit jaar worden meerdere adressen in Rilland bezocht door kerstengelen. Het initiatief, dat voor het derde jaar op rij door Forra Beeke en Jooske Crucq wordt georganiseerd, is bedoeld om mensen — om wat voor reden dan ook — een extra hart onder de riem te steken. 

Via een van de organisatoren konden mensen uit het dorp anderen aanmelden van wie zij vonden dat ze wel een blijk van waardering of steuntje in de rug kunnen gebruiken. In voorgaande jaren werden tientallen adressen opgegeven en ook dit jaar is bij 41 adressen een kerstengel langsgeweest. Iedereen die het kerstengelschap vrijwillig op zich neemt, krijgt één of meerdere adressen toegewezen waar diegene iets bij de deur of in de tuin achterlaat. ‘’De engel is anoniem en bedenkt zelf iets passends voor de ontvanger. Dat kan variëren van een gedicht tot iets lekkers’’, vertelt Beeke. ‘’De engel blijft anoniem, maar als we een berichtje krijgen van een ontvanger op bijvoorbeeld Facebook, geven we dat wel door aan de engel die daar iets gebracht heeft.’’
Het initiatief blijkt voor het derde jaar op rij een groot succes. Beeke en Crucq denken dan ook nog niet aan stoppen. ‘’De engelen zijn ook erg enthousiast en zeggen nu al dat ze het volgend jaar graag weer doen!’’
Ook de man van Beeke is erg druk met kerst. Hij bouwde een kerststal die sinds zaterdag te zien is bij de Levensbron Kerk in Rilland. Samen dragen ze de inwoners van Rilland een warm hart toe.

Meer uit Reimerswaal

Nachtelijk kijkje bij werkzaamheden Vlaketunnel

VLAKE - De Vlaketunnel van de snelweg A58 bij Vlake was in de nacht van maandag op dinsdag gesloten voor werkzaamheden.

2 uur geleden
Sophyn Greens opent pand in Wemeldinge: 'Met onze pasta's sla je twee vliegen in één klap'

WEMELDINGE – In coronatijd startte Linsie Meijer vanuit haar woning haar eigen onderneming: Sophyn Greens. Als productontwikkelaar wilde Linsie een formule vinden waarbij mensen enerzijds gezonder gaan eten en er anderzijds minder voedsel weggegooid wordt. Al gauw kwam haar voedsellijn Sophini op de markt. Verschillende soorten groenten die niet geschikt zijn voor verkoop in supermarkten worden, samen met meel, tot pasta gemaakt.

1 dag geleden
Wielrenner gewond bij aanrijding met auto in Rilland

RILLAND- Bij een ongeluk op de kruising van de Bathseweg met de Hoofdweg is zondagmorgen een wielrenner gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een auto. De wielrenner is met een vacuümmatras naar de ambulance gebracht en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. 

1 dag geleden
Beweegroute geopend bij De Bloesem

KAPELLE - Wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft de nieuwe beweegroute rond sportcentrum De Bloesem in Kapelle geopend. Hier kan iedereen, jong en oud, gratis en op eigen gelegenheid bewegen en oefeningen doen.

4 dagen geleden
Deelcafé De Buurvrouw in Kapelle gaat weer open

KAPELLE - Alweer 5 jaar geleden zag Deelcafé De Buurvrouw het levenslicht in Kapelle. Sinds 12 september 2018 werd er volop ‘gedronken, gedeeld en gedaan’, en hebben de vrijwilligers van De Buurvrouw al gigantisch veel werk verricht om de missie om ‘een goede buur voor de ander’ te zijn te laten uitkomen.

4 dagen geleden
Openhuisweken bij Anne-Lique Mode in Yerseke

YERSEKE - Kom tijdens de openhuisweken van woensdag 27 september tot en met zaterdag 14 oktober de najaars- en wintercollectie ontdekken en passen bij Anne-Lique Mode in Yerseke.

4 dagen geleden
Tweederde deelnemers valt af, maar Daan Visser uit Schore finisht wel in Dragon's Back Race

SCHORE - In zes dagen 380 kilometer over de bergen van Wales klauteren. Daan Visser (38) uit Schore speelde dit klaar en heeft zo als eerste Nederlander de finish van de Dragon’s Back Race gehaald. De organisatie noemt het de zwaarste bergrace ter wereld. Tweederde van de atleten valt voor de eindstreep af. “Ik hou van een uitdaging”, lacht de militair.

5 dagen geleden