Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kerstdorp in Rillandse vensterbank

Kerstdorp in Rillandse vensterbank

RILLAND - Ruim twee weken is hij ermee bezig: het opbouwen van zijn kerstdorp, met de vele huisjes, boompjes, poppetjes en zeker 50 adapters. 

Dies Jeremiasse uit Rilland beleeft er elk jaar weer plezier aan. Jaren geleden begon hij met een paar huisjes op de eettafel en elk jaar kwam er wel iets bij. In de coronatijd – waarin hij weinig bezoek kon ontvangen – verplaatste hij het kerstdorp naar zijn vensterbank, die hij met schragen en planken vakkundig vergrootte tot een ware etalage. Dat levert sindsdien elk jaar veel bekijks op van voorbijgangers. Ook kinderen staan regelmatig met hun neus tegen het raam gedrukt te kijken naar alle huisjes, ijsbanen, ski-pistes, kermisattracties, sneeuwpoppen, kerstbomenverkopers, koetsen en andere bezienswaardigheden.

Sinds 6 december is alles nog mooier: dan branden vrijwel dagelijks tussen 17.00 en 19.00 uur de lampjes in het dorpje. Wie een kijkje voor het raam wil nemen, is van harte welkom in de Adriaan Butijnweg 73 in Rilland. Het kerstdorp is tot 6 januari te bezichtigen.

Meer uit Reimerswaal

Ondanks zorgen boekt Oosterscheldemuseum Yerseke goede cijfers

YERSEKE - Het Oosterscheldemuseum in Yerseke wist in 2022 als een van de slechts vijf musea in Zeeland het laatste ‘normale’ jaar -  2019 - in bezoekersaantal te overtreffen. Ze blikken terug op een mooi jaar en zijn nog altijd druk bezig met het museum meer op de kaart zetten. 

1 dag geleden
Thamara en John openen b&b in Oostdijk: 'We willen dit heerlijke plekje delen met anderen'

OOSTDIJK- John en Thamara Zuidweg-van Burg zijn na drie jaar bijna klaar met de grondige verbouwing van hun rijksmonument in Oostdijk. Boerderij ‘t Oefje heeft een hele nieuwe voorgevel en een nieuw dak gekregen. Binnen is de woning compleet gerenoveerd en het dak van de schuur is ook vernieuwd. De naastgelegen bakkeet heeft de functie van B&B gekregen.

2 dagen geleden
Reimerswaal maakt extra geld vrij voor groen

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal investeert de komende jaren extra in mooi en functioneel groen. Zo wil ze geld uittrekken voor fleurige dorpsentrees, specifieker maaien voor meer biodiversiteit, groen inzetten voor klimaatadaptatie en meer bomen planten.

3 dagen geleden
Reimerswaal herdenkt Watersnoodramp in Kruiningen, Oostdijk en Rilland

KRUININGEN - In de gemeente Reimerswaal vinden woensdag herdenkingsplechtigheden voor de Watersnoodramp van 1953 plaats in Kruiningen, Oostdijk en Rilland.

3 dagen geleden
Fruitteeltmuseum Kapelle kan temperatuur niet zomaar lager zetten

KAPELLE - Na twee jaar van lockdowns en andere beperkingen is het afgelopen jaar voor de meeste Zeeuwse musea het aantal bezoekers weer gestegen. Maar kort nadat ze weer open konden diende de energiecrisis zich aan, tot grote zorg van veel musea. 

4 dagen geleden
Twee auto's beschadigd bij ongeval A58 Rilland

RILLAND – Twee personenauto’s zijn woensdagmorgen beschadigd geraakt bij een botsing op de snelweg A58 ter hoogte van Rilland. Er raakte niemand gewond.

4 dagen geleden
V.V. Kruiningen ontvangt Topprestatie Gezonde kantine

KRUININGEN - In de kantine van voetbalvereniging Kruiningen worden bezoekers voortaan gestimuleerd gezonde keuzes te maken.

5 dagen geleden