Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kerstboom en kerststal bij kerk Oranjeplein

Kerstboom en kerststal bij kerk Oranjeplein

OOST-SOUBURG - Ook dit jaar staat er een kerstboom en kerststal in de kerktuin van de Open Haven aan het Oranjeplein in Oost-Souburg. De kerstboom mag versierd worden door iedereen die dat wil, met zelfgemaakte decoratie.Leerlingen van zowel christelijke als openbare basisscholen versieren de boom. Alle dorpsbewoners zijn ook welkom om hun creaties in de kerstboom te hangen. ‘Op deze manier wordt het echt een kerstboom van het hele dorp. Wat zal dat er feestelijk uitzien!’, aldus de organisatie. Wat ook niet ontbreekt is de kerststal waarin Maria, Jozef, de herders, dieren en uiteraard de kribbe met het kindje Jezus te vinden zijn. ‘En die kribbe met het kindje, daar gaat het dit jaar in het bijzonder om. Het leek ons een mooie gedachte om dit jaar, symbolisch met behulp van kaartjes, onze wensen, dankbaarheid, gedachten, zorgen, kortom: alles wat ons bezig houdt, bij Hem te brengen. Aan het voeteneinde van de kribbe zal hiervoor gelegenheid worden geboden. De manier waarop wijst zich vanzelf.’

Meer uit Vlissingen

Ruim 380 kilo cocaïne onderschept in Vlissingse haven

VLISSINGEN - In de haven van Vlissingen werd afgelopen zaterdagmiddag, 30 september, een grote drugsvangst gedaan. Er werd maar liefst 380 kilo cocaïne in beslag genomen, verdeeld over twee verschillende locaties: aan boeien op zee en in een loods op het havengebied.

5 uur geleden
Gewonde motorongeluk A58 Vlissingen is 31-jarige man uit Zwartewaal

VLISSINGEN – De motorrijder die gisterenavond ernstig gewond raakte bij een ongeval op de A58 bij Oost-Souburg is een 31-jarige man uit Zwartewaal.

6 uur geleden
Zeeuwse winnaars Kunstbende naar landelijke finale

Op zaterdag 30 september 2023 vindt het Kunstbende Young Creators Festival (de landelijke finale van Kunstbende) plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Ruim 150 jonge makers van 13 t/m 19 jaar strijden om een prachtig talentontwikkelingstraject en een plek op een mainstage.

3 dagen geleden
Dierenasiel Walcheren viert 12,5 jarig bestaan met open dag

VLISSINGEN - Het Dierenasiel Walcheren bestaat 12,5 jaar en viert dat met een open dag op 4 oktober, dierendag. Momenteel wonen er in het dierenasiel zo’n veertig katten en acht honden. “Maar acht honden valt heel erg mee,” weet beroepskracht Simone van Randwijk. “Meestal zijn dat er meer.”

3 dagen geleden
Gemeente neemt proef met doneerringen

VLISSINGEN - De gemeente begint met een proef om doneerringen te plaatsen in de binnenstad. De eerste doneerringen worden al geplaatst. In de doneerringen kunnen lege blikjes en flesjes worden geplaatst die door anderen kunnen worden meegenomen om in te leveren voor het statiegeld. De doneerringen komen er op initiatief van de fracties van SGP, SP en GroenLinks, die daar in juli een motie over hebben ingediend.

4 dagen geleden
Southern rock van Black Bottle Riot in de Piek

VLISSINGEN -  Zaterdag 30 september klinkt er weer eens southern rock in concertzaal de Piek in Vlissingen. HetNijmeegse viertal Black Bottle Riot speelt vurige rootsrock in de traditie van The AllmanBrothers Band, Tom Petty & the Heartbreakers en zelfs een scheutje Thin Lizzy.

4 dagen geleden
Politie onderzoekt overlijden in woning Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - In een woning in Oost-Souburg is woensdagmiddag een stoffelijk overschot gevonden in een rijtjeshuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

4 dagen geleden