Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kerkenpad door Rilland en Bath

Kerkenpad door Rilland en Bath

RILLAND - Met in het achterhoofd het saamhorigheidsgevoel dat in december ontstond door de lichtjestocht in Rilland is er zaterdag 16 maart een kerkenpadroute door het dorp.


Sociaal Team Rilland organiseert het kerkenpad in samenwerking met de kerkgemeenten op zaterdag 16 maart van 13.00 tot 17.00 uur. Iedereen is welkom, zowel Rillanders als niet-Rillanders.

Klooster
Met een plattegrond en vrijblijvende route komen de deelnemers te voet, per fiets of per auto langs de geschiedenis van kerken in Rilland. Van het oude klooster tot aan de evangelische kerk in Bath, en alles wat daartussen staat, is die zaterdag te bekijken. Op plaatsen in Rilland waar vroeger kerken stonden staan bij het kerkenpad bordjes met foto’s en informatie hierover.
Bij zorgcentrum de Nieuwe Vliedberg staan vrijwilligers met busjes klaar om bezoekers heen en weer naar Bath te rijden om ook daar een kijkje te nemen. Bath bezoeken kan ook met eigen vervoer.

Puzzel
De deelnemers aan het kerkenpad kunnen bij de verschillende locaties letters verzamelen voor een puzzel, waarmee een prijs te verdienen is. Het kerkenpad is geschikt voor jong en oud. Voorafgaand aan de middag ontvangen de kinderen op de basisscholen in Rilland een kleurplaat die ze op zaterdag 16 maart kunnen inleveren.

Activiteiten
Het kerkenpad begint in het restaurant van de Nieuwe Vliedberg en eindigt in de herberg in de oude Hervormde kerk midden in Rilland. Hier zijn verschillende activiteiten voor alle leeftijden.

Meer informatie
Belangstellenden die slecht ter been zijn, kunnen zich inschrijven voor de kerkenpadroute met vervoer. Vrijwilligers nemen hen mee op pad langs de verschillende kerken. Inschrijven kan bij Jessica Stols van de organisatie, via [email protected] of 06-10793766. Meer informatie is te vinden op de Facebook-pagina ‘Rilland heeft ’t’.[l]

Meer uit Reimerswaal

Sophyn Greens opent pand in Wemeldinge: 'Met onze pasta's sla je twee vliegen in één klap'

WEMELDINGE – In coronatijd startte Linsie Meijer vanuit haar woning haar eigen onderneming: Sophyn Greens. Als productontwikkelaar wilde Linsie een formule vinden waarbij mensen enerzijds gezonder gaan eten en er anderzijds minder voedsel weggegooid wordt. Al gauw kwam haar voedsellijn Sophini op de markt. Verschillende soorten groenten die niet geschikt zijn voor verkoop in supermarkten worden, samen met meel, tot pasta gemaakt.

56 minuten geleden
Wielrenner gewond bij aanrijding met auto in Rilland

RILLAND- Bij een ongeluk op de kruising van de Bathseweg met de Hoofdweg is zondagmorgen een wielrenner gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een auto. De wielrenner is met een vacuümmatras naar de ambulance gebracht en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. 

21 uur geleden
Beweegroute geopend bij De Bloesem

KAPELLE - Wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft de nieuwe beweegroute rond sportcentrum De Bloesem in Kapelle geopend. Hier kan iedereen, jong en oud, gratis en op eigen gelegenheid bewegen en oefeningen doen.

2 dagen geleden
Deelcafé De Buurvrouw in Kapelle gaat weer open

KAPELLE - Alweer 5 jaar geleden zag Deelcafé De Buurvrouw het levenslicht in Kapelle. Sinds 12 september 2018 werd er volop ‘gedronken, gedeeld en gedaan’, en hebben de vrijwilligers van De Buurvrouw al gigantisch veel werk verricht om de missie om ‘een goede buur voor de ander’ te zijn te laten uitkomen.

3 dagen geleden
Openhuisweken bij Anne-Lique Mode in Yerseke

YERSEKE - Kom tijdens de openhuisweken van woensdag 27 september tot en met zaterdag 14 oktober de najaars- en wintercollectie ontdekken en passen bij Anne-Lique Mode in Yerseke.

3 dagen geleden
Tweederde deelnemers valt af, maar Daan Visser uit Schore finisht wel in Dragon's Back Race

SCHORE - In zes dagen 380 kilometer over de bergen van Wales klauteren. Daan Visser (38) uit Schore speelde dit klaar en heeft zo als eerste Nederlander de finish van de Dragon’s Back Race gehaald. De organisatie noemt het de zwaarste bergrace ter wereld. Tweederde van de atleten valt voor de eindstreep af. “Ik hou van een uitdaging”, lacht de militair.

4 dagen geleden
Wemeldings paar De Bourgraaf-Van den Bos viert diamanten huwelijksfeest

WEMELDINGE - Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle is maandag op bezoek geweest bij echtpaar De Bourgraaf-van den Bos ter ere van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

5 dagen geleden